| Lion56 a întrebat:

Aveti un jurnal?happy Care sunt avantajele sau dezavantajele de a tine un jurnal? Vi se pare ceva copilaresc?

Răspuns Câştigător
| CleanHeart a răspuns:

Da am, unul de cand eram mica si unul in care scriu acum, nu mi se pare copilaresc deloc chiar si daca ai o varsta mai mare, e ok sa-ti scrii momentele frumoase si sa le citesti peste 20 de ani sau mai stiu eu despre cineva mai "special" deci avantaje sunt multe, ca de exemplu am umplut multe pagini despre el si daca o sa ne casatorim am sa-i citesc jurnanul in noaptea nuntii.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,e ceva copilaresc

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Stiintific vorbind ar ajuta inainte de a avea un examen, reduce starea de emotii cu 40%

| Darkmagic a răspuns:

Nu am, si nici nu vad un "avantaj" in a tine un jurnal.
Nu avem o viata atat de complicata ca sa tinem unul, iar evenimentele importante trebuie urcate in creier, nu intr-un carnet care se poate pierde sau care poate sa fie supus intruziunii...
Un jurnal este pentru memoria evenimentelor importante din viata, ceea ce sunt telefoanele mobile pentru memoria care stoca cifre.
Nu te miri ca ai 500 de numere de telefon in mobil...dar din minte nu poti sa reproduci 10? big grin
Pentru ca "le ai"...si nu mai trebuie retinute. big grin
De ce sa fortam capul? happy
Avem jurnalul pentru trait, si memoria telefonului pentru vorbit. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi s-a parut mereu aiurea sa tii un jurnal.

| AdrianVoicu a răspuns:

Da am, in el imi scriu gandurile, necazurile si tot ce am pe suflet si dupa ce termin cu el il dau foc.
Ca avantaj, asa te potii descarca frumos si in linsite dupa o zii de rahat

| EcceHomo a răspuns:

Bună!
Da,am un jurnal, de fapt am o bibliotecă plină cu jurnale.
Avantaje:mă ajută să-mi amintesc ceea ce am uitat.
Dezavantaje, in cazul meu, nu sunt.

| TanteMarianne a răspuns:

Nu mi se pare copilaresc.multe persoane care tin un jurnal se descarca scriind.isi scriu gandurile, ce li s-a intamplat, etc...
dezavantaje nu vad. in cel mai rau caz vede cineva ce ai scris despre altii, iar persoanele respective nu o sa mai vorbeasca cu tine, o sa aiba o parere rea despre tine(asta doar daca ai scris ceva nasol despre cineva).
problema e daca reusesti sa tii un jurnal. eu am reusit la 8ani sa tin un jurnal pentru 2zile, dupa aia am renuntat. mi s-a parut plictisitor.

| MajinVegeta a răspuns:

E indicat sa ai un jurnal, si in legatura cu dezavantajele, cel mai mare este ca ti-l poate citi oricine, daca nu scrii codat.winking

| Supicadepui a răspuns:

Daaa
am un jurnal cu niste citate extrase din carti sau luate de pe net si mai am o agenduta care e strict pentru scoala.
Un dezavantaj ar fi ca lumea va fi curioasa sa afle ce se ascunde in el. Pe mine ma deranjeaza foarte tare sa mi se umble in lucruri. Cred ca asta ar fi singurul dezavantaj, ca ti-ar putea citi gandurile si sentimentele pe care le-ai scris acolo. Avantaje sunt multe.