Buna, nimeni nu e perfect, orice om are defecte dar si calitati, eu apreciez multe persoane si un model in viata sunt eu insumi, incerc sa invat din greseli si sa ma ridic de cate ori cad si sa imi revin, orice piedica in viata te face mai putermic, sti vorba aia ce nu te omoara, te intareste! Eu daca ar fi sa iau un model cred ca as lua-o pe mama mea, nu e ea perfecta, dar o respect si o apreciez pentru ca m-a nascut, s-a ocupat de mine, atat ea cat si bunica mea, ele sunt un model pentru mine pentru spiritul lor familiar si pentru grija care o are pentru copii ei...normal ca ar fi mai multe persoane de la care pot lua exemplu, dar totusi eu ma ghidez dupa propriile mele reguli, incerc cat de cat sa imi aleg un drum in viata, cer sfaturi cand am nevoie, sunt si eu om, am slabiciuni, dar incerc sa depasesc momentele dificile, eu cam mereu fac ce e mai bine pentru mine dar si pentru cei dragi, nu as putea sa fiu fericita, stiind ca altul sufera...deci,in concluzie, eu nu am un model propriu-zis, dar de apreciat si respectat cred ca ar fi mama si bunica!
Sa stii ca avem doar impresia ca ne creem un drum prin prorpiul constient, ne incadram in niste tipare pe care parintii nostri de-a lungul copilariei noastre ni le-au trasat, pe urma vine constructia arhetipa (ceea ce am mostenit ), pe urma sunt exemplele din afara structurii noastre care alege ca model tot dupa tiparele mentionate. Ale mele sunt principii sanatoase de viata cum avea tata, la mine nu exista gri, turcoaz sau vernil, decizia are o singura culoare. Educatia parintilor m-a ajutat foarte mult, ma feresc de prieteni prietene cu statut ostentativ, creez atmosfera ca sa se destinda celalt sa-i vad defectele si multe altele, lucruri de logica.
Parerea mea este ca, tot timpul trebuie sa fi tu insati. Si sa mai iei exemple bune de ici, de colo care iti par demne de luat in seama.
O combinatie dintre dinamismul, perseverenta si capacitatea de a munci enorm de mult al lui Novak Djocovic[nr. 4 ATP] si maleabilitatea, etica si sinceritatea lui Barack Obama
Nu am deoarece nu imi place sa imit...fiecare e unic prin felul lui de a fi. Uneori ne inspiram de la cei din jur, copiem, dar nu ne iese...nu cred ca exista om care sa gandeasca ca altul...fiecare avem mediul nostru...
Si pe cine sa ai model? Exista cumva omul perfect? si daca ar exista oricum nu am sti daca e cu adevarat deoarece perfectiunea o interpreteaza fiecare cum vrea...
In concluzie, nu am un model de urmat, dar am un exemplu de urmat, un om de la care am invatat multe insa nu vreau sa fiu ca el din toate punctele de vedere...
Ascult pe toti cei ce vor sa imi dea indicatii, sfaturi, dar decizia este a mea.
Intradevar admir persoane din lumea mondena, vedete fotomodele care orice fata si-ar dori sa capete formele unuia, dar oricat am incerca nu le vom putea copia.Fiecare avem un caracter, o gandire diferita.Si fiecare suntem speciali prin felul nostru de a fi, avem diverse calitati si defecte si in concluzie modelul suntem noi insine si pe parcurs din ce in ce mai bun.
Fiecare persoana tb sa aiba un om ca model de umat pentru a se orienta si a sti c si cand sa faca ceva in viata
Omult pe care tu il consideri model de urmt e o persoana de la care ai c sa inveti dar si de la care vrei sa inveti. Fiecare om are si calitati si defecte, la modelul nostru in viata vom analiza si incerca sa imitam sau sa depasim calitatile.Fiecare isi ia ca model de urmat pe cineva a carui treaba iti place, oamenii egoisti cad mereu pentru ca iau mai multe modele in viata de urmat si se ratacesc in idei.Chiar daca ni se pare ca urmam viata cuiva. noi de fapt ne creem propriul model, adica noi, pentru ca nu e neaparat sa avem ca model de urmat pe alt cineva. putem fi chiar noi modelul nostru pentru ca invatam din greselile noastre si vom incerca sa o luam pe drumul nostru cel mai aproape de perfectiune. Odata cu ''parasirea'' modelului de viata pe care ni l-am intiparit in minte, apare si dezamagirea ca nu putem fi ca acea persoana, sau ca noi cand suntem cel mai aproape de perfectiune
Exista 2 tipuri de modele:
- Modelul cel demn de urmat. cel cu calitati bune
- Modelul rau. ale carui calitati sunt tot rele si doar persoanele rele il urmeaza
Parerea mea e ca tb sa fii tu insusi. chiar daca poti sa urmezi faptele bune ale alt cuiva.
By Black Hole
Singurul modeul pe care ti-l pot recomanda in viata si de care cu siguranta daca Il urmezi nu o sa fi dezamagit(a), este Isus Hristos.
El este singurul care iti ofera o adevarata speranta, pentru viata de acum si pentru cea viitoare.
Iata ce spune El:
"Isus a răspuns: "Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde, pentru Mine şi pentru Evanghelie,
şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa veşnică."
Marcu capitolul 10, versetele 29, 30
putem discuta mai multe pe adresa mea beniamin.sdml@yahoo.com
anonim_4396 întreabă:
Emilia19 întreabă: