| Caliopia63 a întrebat:

Azi am avut o dispută cu cineva, care a devenit și personală, probabil din lipsă de argumente. Vorbeam cu cineva despre persoanele care fac ilegalități, cum sunt interlopii, cămătarii etc., și această persoană îmi susținea sus și tare că nu îți face nimeni nimic dacă nu te înhăți cu ei, dacă nu lucrezi cu ei, nu te forțează să faci lucruri etc. Persoana respectivă are 60 de ani și încercam să îi explic că, în ziua de azi, de multe ori există riscul de a fi forțat prin diverse împrejurimi de către o persoană certată cu legea să îl ajuți sau să îi faci favoruri (dacă ești procuror, avocat, medic, inspector ITP/RAR etc.), chiar dacă tu nu vrei să ai tangente cu ei. Nu ne-am înțeles, așa că am zis că sunt cazuri de fete agasate de genul acesta de oameni, fără ca acestea să aibă treabă cu ei; pur și simplu locuiesc în același cartier sau li se pune pata. Am dat exemplul meu, că trebuia să înconjor o parte din oraș când ieșeam de la liceu, deoarece niște traficanți de țigări, cămătari/bișnițari aveau treabă cu mine constant, trăgeau de mine, nu mă lăsau să plec, vroiau să mă pipăie (poate nu doar cu mine făceau, dar eu am pățit pe pielea mea), la care persoana asta mi-a spus: "De ce nu ai luat autobuzul ca să îi eviți?". Specific că am mai luat și autobuzul, am mai și înconjurat, nu mergeam pe acolo, dar mi se pare aiurea remarca. Cum să înveți oamenii că trebuie să știe de frică, să îi ocolească și să nu reacționeze când le sunt încălcate drepturile? Când am întrebat asta, mi s-a zis că mie mi se trage de la faptul că aveam niște colege într-un cartier unde mai erau și băieți de etnie romă și că mai mult ca sigur de acolo mă cunosc, că m-am înhăitat eu... (specific că nu aveam nici o treabă, nu eram prietenă cu băieții aia, băieții aia nu aveau treabă cu zona pe unde ieșeam eu de la liceu și aceștia erau copii de 14 ani ca mine, hărțuitorii depășeau cu mult 20). Cum poți, ca om în toată firea, cu copii mari, nepoți, să vorbești așa? Mă gândesc că, dacă eram violată, Doamne ferește, era capabilă să spună că eu am vrut sau am fost de vina :o

1 răspuns:
| MistarGoGu a răspuns:

În mare parte este adevărat!
Tu nu știi ca în România mortul sau victima unei hoții, viol, tâlharii sunt de VINA!
Pentru câteva mii de Euro un avocat " scoate " un mort sau o victima ca vinovat!
În cazul Caracal cele 2 fete Alexandra & Luiza au fost vinovate ca erau prea credule și s-au urcat la ocazie în mașina nepotrivita *( a lui Dincă) la Vlăduț Pascu grupul de studenți erau " vinovați " ca mergeau noaptea hai hui pe marginea drumului!
Interlopii se combina cu oameni din Politie sau Justiție pentru diverse favoruri!
În schimbul unor informații despre bande rivale sau oameni incomozi unii mai " toarnă " diverse chestii în schimbul unor informații despre razii, controale, mai dispar documente & dovezi incriminatoare din dosare penale ce le au în curs de judecare...
Minunata lume a Gaboriei și Justiției din RomaNelika