anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi ascultam o melodie si m-a facut sa-mi amintesc de ceva.
-vara lui 2014-
Eram in clasa a 8-a. Sfarsit de scoala( cu aproximare). Toti am iesit afara in curtea scolii cu clasa a 5-a. Cei mici au decis sa joace "Tara, tara vrem ostași" (probabil stiti jocul, daca nu, cautati pe "Gogu") si am zis sa jucam si noi astia mari. In clasa a 5-a era o fata mai săracă, nici nu prea invata bine, dar nu o condamn pe ea, ci pe parintii ei ce prefera sa dea banii din alocatia copiilor ca salariu nu au, pe tigari si bautura, revenim, si dupa cum stiti, in joc, trebuia sa ne tinem de mana si când a fost sa o tina pe ea de mana o alta fata, fata a zis "iiiu, eu nu o iau de mana pe asta". Fata saraca a plecat. M-am uitat in ochii ei si i-am citit tristetea si atunci mi-am amintit de vremea când eram mica si toti colegii isi băteau joc de mine ca-s slaba, sensibila, îmi ziceu ca-mi rup oasele, ca-s blonda proasta, etc si asta mai mult m-a întărit pe parcursul vietii, si atunci m-am dus la fetita, am luat-o de mana si am intrat intre cele doua ca sa se joace si ea. Îmi era mai mult sila sa o tin pe fițoasa aia de mana de cat pe fetita. Acum, întrebarea e, de când hainele dau caracterul unui om? De când naiba niste țoale fac un om sa fie judecat? Cat de jegoasa a ajuns omenirea? Pana si copiii sunt rai, asta din cauza educatiei de la prostii de parinti. Si dupa se întreabă "de ce am ajuns sa trăim in lumea asta rea" dar in oglinda se uita? Gândesc înainte sa deschida gura? Niciodată nu as putea compara doi oameni dupa felul in care arata ci dupa felul dupa cum gândesc. Dar prapaditilor ce sa le cerem? Acum tu cel care răspunzi, când te uiti in oglinda ce vezi?

35 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TiberiuFasole):

Nu, nu vad asta. Vad o persoana dura cu sine, un om ce nu se bazează pe nimeni. Vad un om incapatanat, cu principii si care isi sustine punctul de vedere. Nu accepta greșelile cu toate ca le face. Invata din greselile ei si totusi si din greselile altora.
In viitor eu nu ma bazez pe pictura, nu ajung nicăieri cu ea. E doar o pasiune. Vreau sa "deparazitez" lumea de oamenii ce fac rau, vreau sa-mi pun viata in pericol. Sa trăiesc periculos. De ce? Nu prea-mi pasa de viata mea, pentru ca stiu un lucru, nu voi ceda asa usor.

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru anonim_4396):

3. Apreciez, ca iti place gandirea mea. Da, mi s-a mai spus, insa eu nu consider a fi: "nebun" sau "ciudat" defecte. Sunt niste cuvinte care, de cele mai multe ori, sunt adresate unor oameni care privesc viata dintr-o perspectiva diferita de a majoritatii.
1. E posibil sa ma fii referit la fata de 14 ani, deoarece nu imi amintesc sa ma fii referit la fetita de clasa a 5-a, dar era 5:37 dimineata, nici eu nu sunt sigur ce am scris.
2. Da, asta asa e, dar cine stie, poate vorbele tale au reusit sa patrunda, macar putin, in gandirea lor si s-au "imbunatatit" macar o idee.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ZambetulNebuniei):

3. Oameni iesiti din comun. Inteleg ce zici. Asa suntem vazuti de restul lumii pentru ca ei gândesc diferit. Stii "daca nu te poti impotrivi lor, alatura-te" asta e cea mai mare prostie, sa nu o faci vreodată, dar te vad om de treaba.winking

| Vlach a răspuns:

Lumea se duce de rapa, inclusiv generatia de la 2000 in sus, da, si eu am 12 ani, dar sunt unii copii si adolescenti carora le pasa doar de ei si de cei care sunt ca ei.Cand vad pe net de copii cam de varsta mea care au avut vreo 3 iubiti...Lumea se duce de rapa rapid, dar nu cred ca mai rabda mult Dumnezeu...Cum era lumea sa zicem in secolul XVIII si cum a ajuns acum, am devenit tot mai destepti, dar tot mai nepasatori si egoisti.Devenim dependenti de tehnologie,de bani,in ziua de azi cred ca banii sunt cea mai mare avere a oamenilor,nu sufletul cum ar trebui sa fie,oamenii nu il mai iubesc pe Dumnezeu prea mult,unii atei chiar il hulesc,uitati-va si voi pe pagini ateiste pe facebook,ce fac ei? Ne hulesc religia! Ei se dau mari,ca sunt superiori,ca sunt destepti,ca stiu adevarul,dar de fapt ei nu stiu NIMIC!
Nu vreau sa fiu vreun fariseu,nu vreau sa ma laud, dar unii copii din ziua de azi, nu au nicio frica de Dumnezeu, nu le pasa doar de ei, cand vezi fetite de 5 ani care se machiaza, baieti de vreo 11-12 ani care cauta iubite, fete de nici 13 ani care au avut o gramada de iubiti si i-au schimbat ca pe niste perite de dinti murdare, scuza-ma ca zic asa...Lumea o ia razna la propriu!

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru anonim_4396):

E faina poza ta de profil!
Am facut prostia asta, acum ceva vreme, desi am renuntat recent si am ales sa fiu "eu" si in public.