Chiar foarte mare.
De azi dimineata am ascultat "Desteapta-te romane" si,ca intotdeauna,cuvintele mi-au rascolit o multime de sentimente, nu stiu daca le-ai ASCULTAT vreodata cu adevarat!
Ca sa intelegi ce spun, incearca sa-ti imaginezi ca nu mai locuiesti in tara in ultimii 17-18 ani.Departe fiind,tot ce e romanesc, pentru mine capata o importanta mult mai mare!
Ti-ar putea-o confirma toti cei plecati in strainatate, tara ne lipseste.Ascult muzica romaneasca,vad emisiuni, citesc stiri, dar nu sunt in tara.Ies pe strada si sunt inconjurata de o limba straina,intr-o tara straina,cu obiceiuri straine! E un sentiment ciudat de frustrare,de neimplinire,ceva iti lipseste,boala strainatatii greu te iarta.
Asa ca,mai ales azi,permite-mi sa fiu de un sentimentalism excesiv si sa ma bucur ca serbeaza tara mea! Buna sau mai putin buna,in ea am crescut si mi-e draga,romaneste am spus primele mele cuvinte,romaneste ma inchin,romaneste numar bani si romaneste injur! Si-mi place la nebunie!
Sunt romanca si sunt mandra nevoie mare, si de s-ar pune o tara intreaga de straini impotriva mea, eu sunt romanca si romanca o sa mor!
La multi ani Romania!
http://www.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII&feature=related
O intrebare foarte interesanta, nu prea... chiar deloc cred ca si tigani simt mai mult decat mine si multi alti.
Daca traiai inainte de 1989, comunistii te faceau sa fii mandru de Romania. Cei care conduc acum, ce sentimente iti inspira?