| user5493 a întrebat:

Azi este noaptea muzeelor in Bucuresti.De la cat pana la cat este intervalul de timp in care intrarea e gratis la muzee? stiti ce muzee sunt incluse?

Răspuns Câştigător
| LadyDy01 a răspuns:

In Bucuresti

Vizitatorii au de ales intre 32 de muzee si organizatii culturale care isi deschid portile pana tarziu in noapte si invita publicul la expozitii, concerte, proiectii de filme, activitati pentru copii, spectacole etc., pentru experiente de neuitat.

Muzeele care participa la eveniment inca de la primele sale editii continua sa atraga anual mii de vizitatori: Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul de Arta "Vasile Grigore - pictor si colectionar", Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National "George Enescu", Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul National Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida", Muzeul National al Taranului Roman.

Printre muzeele si institutiile care s-au alaturat evenimentului in ultimii ani pot fi amintite Muzeul de Arta Veche Apuseana "Ing. Dumitru Furnica-Minovici", Universitatea Spiru Haret, World Press Photo Romania, Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Lowendal, Centrul Cultural Art Society, Muzeul Bellu, Muzeul National al Pompierilor - Foisorul de Foc si Biblioteca Centrala Universitara "Carol I".

Nu lipsesc noutatile si prezentele inedite: anul acesta sarbatoresc pentru prima data Noaptea muzeelor Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul "Theodor Aman", Romanian Design Week Preview - Palatul Stirbei, Galeria Galateca si Ferma Animalelor.

Pentru al treilea an consecutiv, muzeul Bellu este deschis vizitatorilor. De data aceasta, institutia sarbatoreste centenarul aeronauticii militare, cu un tur ghidat la monumentele eroilor aviatori, dar si o reprezentatie sustinuta de Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul.

Ferma Animalelor, prima ferma cu animale domestice deschisa pentru vizitare, va primi oaspeti pana la miezul noptii, sambata. Vizita la ferma va fi gratuita la Noaptea Muzeelor.

Muzeul National de Istorie va inchide, pentru Noaptea Muzeelor, expozitia "Comorile Chinei", iar intrarea in incinta se va face din Strada Postei si nu din Calea Victoriei. Totusi, cei care viziteaza muzeul, pot primi un tichet in schimbul caruia vor putea intra, ulterior, la expozitie, contra unei sume de zece lei.

De Noaptea Muzeelor, Muzeul Satului va permite accesul pe Aleea Calaretilor intre orele 19.00 si 21.00.

De asemenea, anul acesta, Muzeul National de Arta al Romaniei inaugureaza pentru public somptuoasele spatii recent restaurate din corpul central al institutiei: Sufrageria regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor, care au fost doar partial accesibile vizitatorilor inainte de renovare. In intervalul orar 19.00 - 04.30, publicul este invitat sa viziteze expozitia "Fragmente de memorie - Portrete regale. Palatul regal", care isi propune sa reconstituie momente din istoria familiei regale (in anexa Salii Tronului) si a Palatului Regal (in anexa Sufrageriei Regale).

Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" isi deschide portile publicului larg in cadrul evenimentului international Noaptea Muzeelor, alaturandu-se celor peste 3.000 de muzee participante din Europa. Biblioteca se va dezvalui iubitorilor de cultura si de frumos prin tururile ghidate si expozitia de carte veche organizata in Corpul Boema. Atmosfera de mister va fi completata de acordurile clasice oferite de Corul Colegiului German Goethe, dirijor Adelina Oltean, si elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice nr. 5. Cvartetul de muzica Earth, Wind and Drums va completa programul noptii si vor imbina standarde de jazz precum Looni's Lament, Solar, All Blues cu jazz-ul contemporan, avangardist, incercand sa reinvie atmosfera anilor '60.

Instrumente deosebit de utile pentru vizitatori sunt hartile tiparite cu organizatiile participante, disponibile la sediul muzeelor in noaptea evenimentului, precum si aplicatia de smartphone conceputa special pentru aceasta noapte. Pentru a-si stabili insa din vreme propriul circuit in functie de preferinte si de activitatile propuse de muzee, publicul este invitat sa viziteze www.noapteamuzeelor.ro.

Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a noua editie. Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai - Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM).

Transportul in comun in Bucuresti

Autobuzele vor circula intre orele 21.00-04.00, pe urmatorul traseu: Palatul Parlamentului (Muzeul National de Arta Contemporana), Cal. 13 Septembrie, Str. Izvor, Bd. B. P. Hasdeu, Str. Vasile Parvan, Cal. Plevnei, Str. Mircea Vulcanescu (Muzeul Militar National), Str. Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Cal. Grivitei, Bd. Dacia (Muzeul Literaturii), Piata Romana, Cal. Dorobantilor (Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi), Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff (Muzeul National de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman), Piata Victoriei, Cal. Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Cal. Serban Voda, Piata Eroii Revolutiei (Muzeul Bellu) cu intoarcere pe Sos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Parcul Carol (Muzeul Tehnic National) Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii, Cal. 13 Septembrie.

Pe acest traseu, autobuzele vor opri pe Calea 13 Septembrie - la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, pe strada Mircea Vulcănescu - la Muzeul Militar, pe Bulevardul Dacia - la Muzeul Literaturii, în staţia Piaţa Romană, aferentă liniilor 79 şi 86, pe Calea Dorobanţilor, în staţia ", Piaţa Dorobanţilor_ - pentru Muzeul Naţional al Harţilor şi Cărţii Vechi.

Alte staţii vor fi pe Şoseaua Kiseleff, înainte de intrarea în Piaţa Victoriei - pentru Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Grigore Antipa şi Muzeul Ţăranului Român, pe Calea Victoriei, înainte de intersecţia cu strada Gh. Manu - pentru Muzeul Naţional George Enescu, în Piaţa Revoluţiei - pentru Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, precum şi după intersecţiile cu Bulevardul Regina Elisabeta - pentru Muzeul Municipiului, şi strada Lipscani - pentru Muzeul Naţional de Istorie, la Piaţa Unirii, în staţia ", Piaţa Unirii 1", în Piaţa Eroii Revoluţiei, în dreptul Cimitirului Şerban Vodă, iar pe strada 11 Iunie, în staţia "Parcul Carol I" - pentru Muzeul Tehnic Naţional.

| user5493 explică (pentru LadyDy01):

Mersi.dar nu m-am dus, desi voiam, nu ma puteam duce singur.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă este noaptea muzeelor, implicit până în noapte târziu, intrarea este gratuită, de aceea au și fost atâția de mulți.
Pa, pa.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Greu o fi sa tastezi pe Google "noaptea muzeelor" si sa vezi programul si detaliile!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În noaptea de 18 mai 2013, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.
Vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 18 spre 19 mai 2013 parcurgând atât muzee și organizații culturale care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee și organizații care s-au alăturat în 2012 sau chiar în acest an.
Pentru a-și stabili mai ușor propriul traseu, vizitatorii sunt invitați și în acest an să folosească harta cu programul Nopții Muzeelor în București.
Harta este tipărită în cadrul proiectului "Noaptea Muzeelor în 4 acte: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu", coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.
Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Muzee partenere: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu.


Continuând colaborarea din 2011 și 2012, şi de această dată Noaptea Muzeelor conduce MINI. O flotă de automobile ale mărcii va fi disponibilă din nou în principalele locaţii pentru serviciu de taxi gratuit între muzee.
EȘTI UN ADEVĂRAT FAN MINI? ACCEPTĂ PROVOCAREA UNEI LECȚII DE ISTORIE MINI.
Accesează www.mininews.ro/noapteamuzeelor și poți câștiga o experiență unică: „MINI DRIVER TRAINING"

Harta în format electronic Noaptea Muzeelor 2013 București (pentru o vizualizare corectă vă invităm să descărcați imaginile)


Atenție! Harta electronică, față de harta tipărită, include două actualizări în program la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și la Muzeul Național de Artă Contemporană.

De Noaptea Muzeelor încurajăm utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai ușor distanțele între muzeele din București: şi anul acesta vizitatorii au la dispoziție 100 de biciclete, prin cel mai important program național de bike-sharing, I’Velo, puse la dispoziție de Green Revolution și Raiffeisen Bank. Vizitatorii care doresc să folosească bicicletele I'Velo pentru deplasarea între muzeele deschise sunt rugați să trimită un e-mail la adresa office@greenrevolution.ro (cu nume&prenume, CNP și număr de telefon) până în ziua de joi, 16 mai, ora 18.00. Bicicletele se vor prelua de la și preda la Sediul Green Revolution (I’Velo): Strada Olteni, nr. 3, sector 3, București. Preluarea se face în ziua de vineri, 17 mai, între orele 16.00-20.00, iar predarea în ziua de luni, 20 mai, între orele 10.00-18.00.

În plus, ca și la alte ediții, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB și Primăria Municipiului București vor parcurge circuitul între muzee.

Aplicația pentru smartphone concepută special pentru această Noapte a Muzeelor se poate descărca de pe AppStore şi Google Play începând din ziua de vineri, 17 mai.

Aplicația Noaptea Muzeelor a ajuns pe locul 12 în topul descărcărilor în AppStore! Descarcă pe iPhone sau Android (necesită Android: 3.0 sau o versiune ulterioară):

Link aplicație: http://cocoaplatypus.com/noapteamuzeelor/app

Spot Noaptea Muzeelor 2013


La Noaptea Muzeelor București 2013 participă:

Muzee:
Muzeul de Artă „Vasile Grigore" – pictor şi colecţionar
Muzeul de Artă Veche Apuseană „Dumitru Furnică Minovici"
Muzeul Bellu
Muzeul Căilor Ferate Române (NOU)
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I"
Muzeul Municipiului Bucureşti: sediul central, Muzeul „Theodor Aman" (NOU), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu", Palatul Voievodal Curtea Veche
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional al Aviaţiei Române
Muzeul Naţional Cotroceni
Muzeul Naţional de Geologie
Muzeul Naţional „George Enescu" (București, Sinaia, Tescani)
Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa"
Muzeul Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional al Literaturii Române
Muzeul Naţional al Pompierilor - Foişorul de Foc
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti"
Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida"
Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Organizații culturale:
Arhivele Naţionale ale României
Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I"
Centrul Cultural ArtSociety
Ferma Animalelor (NOU)
Fundaţia Löwendal
Galeria Galateca (NOU)
Romanian Design Week Preview - Palatul Ştirbei (NOU)
Universitatea „Spiru Haret"
World Press Photo România - Piaţa Universităţii

| user5493 explică (pentru anonim_4396):

Asta citisem si eu.e vorba de la cat pana la cat e intrarea gratis la muzee, deoarece nu scrie nicaieri! stii? intervalul de gratuitate