| Andreidașchevici112 a întrebat:

Azi la școală, în pauză stăteam liniștit când deodata vine un coleg mă ia de mâini și mă duce la un coleg și îi dă în față cu mâna mea și i-au picat ochelarii colegului și cică i-am îndoit, dar eu nu am văzut și nici nu par îndoiți și după pauză aveam dirigenție și domnul diriginte a spus că trebuie să plătesc. Și am spus că nu e vina mea că e a colegului. Și eu nu vreau să îi plătesc căci și mie mi-a rupt un coleg hanoracul și nu mi-am primit banii pe el. Și altui coleg i-a rupt un coleg pantalonii și nu i-a platit. Și nu vreau să-i plătesc că e vina acelui coleg care mi-a forțat mâna. Oare poate să-mi facă ceva domul diriginte dacă nu-i plătesc. Și oare cât ar costa să-i îndrepte ochelarii? Dau funda

7 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Mai sunt martori la eveniment? Colegul căruia i s-au rupt pantalonii de același individ nu a zis nimic? Dar cel cu ochelarii? Dar tu ai zis că ți s-a rupt hanoracul? De ce?
Vina ta aici a fost că nu te-ai impus. Trebuia să-i spui domnului diriginte ce s-a întâmplat iar dacă și ceilalți colegi au fost agresați de el trebuiau să îți ia și ei apărarea.

| Andreidașchevici112 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Au fost toți în clasă atunci dar nu sa băgat nimeni și dirigintele tine cu ăla

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Andreidașchevici112):

N-ai și tu un prieten pe-acolo? Sau măcar un coleg cu care te înțelegi cât-de-cât? De ce nu s-au băgat? Oare de frică? Pe elevul căruia i s-au îndoit ochelarii de ce nu l-a întrebat dirigintele nimic?
Poate ar trebui să te duci la director și să-l rogi să se uite pe camere.

| Andreidașchevici112 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

1. Am prieteni dar toți au fost pe terenul de fotbal din păcate
2.nu sau băgat deoarece majoritatea nu se înțeleg cu mine
3.la întrebat și a spus că eu sunt devină că colegul acela doar m-a impins și eu i-am dat în ochilari (minte dar e tocilarul clasei și pe el îl crede mereu)
4.nu avem camere de filmat în clasă (cred că e ilegal)
5. oare ști cât m-ar costa să-i repar dacă e ceva

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Andreidașchevici112):

Stai, prietene, că ceva nu se leagă. Cum adică te-a împins, tu ai căzut pe el și tot vina ta e? Chestia asta nu are logică. E ca și cum te-aș împinge în curtea blocului, tu ai cădea pe rândul de lalele al doamnei de la cinci și apoi tot vina ta e, că ai căzut. Bine că nu dau vina pe fizică, că există gravitație. Dacă se mai deschide mâine subiectul, întreabă treaba asta. "Dom'le, cum e vina mea că el m-a împins?"
Nu te mai gândi la cât te costă. N-o să plătești tu pentru ceva ce nu e vina ta. Fă-l pe dracu' în patru ca să îți faci dreptate. Du-te și vorbește cu directorul, pentru că dacă lași de la tine va deveni tot mai rău.

| Crescent a răspuns:

Sa stii ca e destul de scump sa repari ceva la ochelari, stiu pentru ca port.
Treaba la tine in clasa e cam ciudata, nedreapta. Ar trebui sa gasesti pe cineva care e de partea ta si care poate spune adevarul despre cum s-a intamplat. Cu cat mai multi cu atat mai bine.

| Andreidașchevici112 explică (pentru Crescent):

Ok ms. Dar dacă trebuie să i platesc cat ar fi?