| DarthRevan a întrebat:

Bai, mi-am dat seama de ceva important, si cred ca majoritatea romanilor.Adica cetatenii nostri stiu asta. Nu conteaza cata scoala aveti si cat de stralucitori sunteti. Suntem oameni si asta ne leaga mult. Din pacate am ajuns sa cred ca traim intr-o tara corupta din toate punctele de vedere. Din clasa a 6-a mi-am dat seama ca traim intr-o tara corupta. De ce?

Pentru ca de mic la scoala vezi plin de grupulete asa zise,,bisericute" si inloc sa fim uniti, ne dam in cap la fiecare. Si ne atacam reciproc.E destul de rau, ca tara ta e asa de rea si tampita. Nu mai exista nimic sa ne lege spiritul ala de altruism si comunicare. In Romania sunt si avantaje fata de America sau partile dezvoltate din Europa. Ideea e ca noi suntem saraci datorita oamenilor corupti, si nu ma refer la politicieni. Avocati, afaceristi, elevi, profesori,preoti. Toata societatea noastra e corupta si plina de mizerie. Si am ajuns sa simt asta, pentru ca numai asta am vazut si cred ca e adevarat. Traim intr-o tara corupta, si ne facem rau unul altuia. In America oamenii sunt altfel, alta cultura si dezvoltare financiara. Dar ideea e ca sunt oameni pozitivi, vorbareti cu care poti purta o discutie. Aici slabe sanse, pentru ca romanul a devenit furios si rau, Nu ma plang ca m-am nascut in tara asta si nici de societate, dar pe mine nu ma multumeste lumea si nici statul nostru. Socializarea e foarte falsa si rece. Si asta e un argument pe care il am de mult timp. Da e siguranta in Romania, nu sunt asa multe crime si violuri ca in America sau alte parti. Desi sunt si multe dezavataje. Taxe mari, salarii mici, oamenii corupti si rai, reci, nu vor sa vorbeasca. Fiecare e pentru el. Nu imi place asta, am o gandire ceva mai noua, mai spre America, mai deschis, sa imi exprim opinile in societate, aici nu poti. Ori faci cum zice Romania ori o patesti. Aici e un fel de dictatura religioasa si fiecare trebuie sa facem ce spune majoritatea societatii. Tara sta bine la siguranta si familie, dar in rest sta prost la nivelul social, financiar, educational. E doar o simpla parere din cea am experimentat. Voi ce spuneti? DAU FUNDA PENTRU RASPUNSURI BUNE, De ce relatiile sunt asa superficiale?

3 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

America promoveaza talentul si cultura.Noi promovam antitalentul si it-ul. Oamenii nu mai investesc in lucrurile care tin de umanitate, spiritualitate. Politicienii sunt corupti deoarece sunt influentati de mai marii care sunt la carma marilor puteri ale lumii.Chair daca poate ar exista cineva corect, este fortat sa devina corupt si oricum nu ar putea sa isi impuna propriile idei daca marilor puteri nu le convine.

| Ragnarøk a răspuns:

De parca n-ar fi destula propaganda la eliminarea personalitatii, tu vrei sa ne asemanam si mai mult?

Uite ce e, in Romania a socializa reprezinta a fi ipocrit in majoritatea cazurilor. N-am decat cuvinte de respect pentru cei cu nitel de personalitate care nu o ard obedient fata de perceptiile societatii.

Unde pun faptul ca initial faci apel la socializare si relationare cu altii pentru ca mai apoi sa afirmi ca n-ar trebui sa faci ce spune societate. De unde atata contradictie in termeni?

Si cel mai important, de ce ai impresia ca a fi vorbaret este o calitate? Eu nu aspir spre atata socializare inutila ci mai degraba spre culturalizarea maselor. Incerci tu sa spui ceva, dar esti ambiguu si pierdut in termeni.

| Adriia a răspuns:

Ai dreptate.
Pentru ca oamenii sunt superficiali.