| AlinutzaRouz a întrebat:

Bine... Cei care credeti in D-zeu... nu am nimic in potriva, dar am o intrebare. Puteti sa-mi dati vreo dovada ca D-zeu exista?

Răspuns Câştigător
| antonius74 a răspuns:

@unavailiable93
religia evului mediu a introdus lozinca "crede si nu cerceta", in schimb Pavel ne zice in Epistola catre Timotei "Cerceteaza toate, dar pastreaza doar ce e bun"

31 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Nevoia de a crede in ceva superior care sa te ajute la nevoie...

HepHap
| HepHap a răspuns:

Aurora, nu simti aerul. Percepi doar absenta lui sau miscarea fizica a acestuia. Si, in primul rand, stii ca aerul exista pentru ca cineva (dascalul, parintii) sau ceva (manualul, televizorul) ti-a spus asta. Si asta fiindca altcineva a experimentat anterior si a aflat despre aer, oxigen, presiune atmosferica etc. Si fiindca experimentele respective sunt astazi publice si oricine le poate repeta pentru a redescoperi fenomenele respective. In absenta acestor factori, tu ai avea aceeasi perceptie a aerului ca si triburile primitive: absolut nula.
Asa ca, daca vrei sa afli despre Dumnezeu, nu te astepta la perceptii personale. Nu te astepta sa il simti. Ci incearca sa afli de la altii (step 1) cum au ajuns unii (step 2) sa il simta. Si nu ma refer sa pui o intrebare pe TPU, ti-ai dat seama. La fel cum sper ca ti-ai dat seama si unde trebuie sa mergi. Vei primi raspunsuri.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@ Aurora

Fraierii se lasa pacaliti si de stiinta, nu doar de religie, mai ales daca nu le stapanesc pe nicicare. Multi cred ca toate E-urile sunt nocive, fara a sti ca, fara conservanti, am putea cumpara doar cartofi din piata si branza de la cioban, ca se poate fixa data exacta a unui cutremur si cu an inainte si ca ultravioletele nu te afecteaza, daca ai pielea bronzata.

La urma urmei, Aurora, suntem toti niste fraieri, pentru ca tot ce stim ne-a fost bagat cu palnia in cap, si nu suntem capabili sa descoperim nimic intr-un mod complet individual.

http://www.tpu.ro/......-singurii/

Si pentru ca nu ai rabdare sa citesti tot, citeste doar primul raspuns. Iti ia 30 de secunde.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@ Aurora

Exista sfinti si profeti care au intrat in contact nemediat cu Dumnezeu. Relatarile lor au ramas in scrieri hagiografice si alte marturii scrise. Iar preotii pot sa iti spuna mai multe despre ele. Cam acelasi parcurs ca si povestea cu aerul, dupa cum poti observa.

| xibalba a răspuns:

Dupa cum spunea si antonius74, sunt lucruri pe care teoria evolutiei nu le poate demonstra. Se poate demonstra faptul ca fizic am evoluat, dar nu se poate explica saltul de inteligenta pe care specia umana il are in raport cu animalele. Dar nici teoria creationista nu explica indeajuns de bine incat sa cred in asta. Acum... e alegerea fiecaruia. Mie nu`mi prieste faza cu creationismul, mi se pare o poveste interesanta si cam atat. Ramane la stadiul de legenda.

| Dan a răspuns:

Iar incepem cu intrebarile astea! Citeste Biblia si vei intelege despre Dumnezeu.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Daca tie iti e usor sa iti imaginezi ca tot ce exista, perceptibil sau nu (spre exemplu nu poti vedea aura umana dar exista, nu poti vedea curentul electric dar te poate cutremura ), daca ti se pare mai probabil ca viata si toate implicatiile, fiecare organism, tot echilibrul natural, tot ce exista, ce ne imaginam, noi insine, daca toate astea iti imaginezi ca ar fi mai degraba rezultatul unei intamplari haotice decat al unei determinari constiente, al unei creatii evident intentionate atunci ce valoare mai are totul? Daca este doar un accident? Dar poti intelege ca posibilitatea ca totul sa fie rodul unui accident este mult mai mica decat ca totul sa fi fost determinat de un Creator?

| ViVi a răspuns:

Stiai ca in Israel Dumnezeul se arata cateodata la cei mai credinciosi de acolo...de ce avem nevoie de dovata oamenii care se trezesc din coma repede care li se intampla un miracol cand si-au dat seama ca e inutil...si alte multe trebuie doar sa gandesti pentru ca Dumnezeul e cu noi nu se arata la totiwinking

| cioko19 a răspuns:

Buna!

Gandeste-te. de unde a aparut tot Universul? Pamantul? Oamenii? Animalele? Plantele si multe altele?
Cine ne ajuta cand ne este greu?
Gandeste-te putinwinking

| antonius74 a răspuns:

Creierul uman este cu mult superior celui de maimuta, desi se zice ca am evoluat din ea. aceasta superioritate este si in cazul in care noi ne folosim voit doar 3% din capacitatea sa. pentru a folosi mai mult e nevoie de meditatie si tehnici speciale, nu intru aici...
chiar daca ne tragem din maimuta, a fost nevoie de o interventie inteligenta: chiar daca aia a fost supranaturala sau a fost extraterestra (legendele sumeriene, miscarea raeliana).

| antonius74 a răspuns:

@aurora
nu neg ca biserica a incercat si incearca inca la unele nivele foarte inalte sa controleze fraierii, in schimb nu trebuie sa tii de vreo religie, ca sa crezi in Dumnezeu...
la fel, ai zis ca nu crezi in Rai si Iad: nici pe vremea lui Isus nu credeau multi in rai si iad: credeau unii in reincarnare... dar cu Inchizitia si toate cele, astfel de idei considerate "eretice" si "pericouloase doctrinii oficiale" (daca doctrina oficiala e adevarata si infailibila, de ce e o erzie un pericol?!) s-au pierdut in negura timpului...
@ViVi
ai un argument destul de bun, pacat insa ca stiinta il poate explica ca ceva care nu e supranatural...

| Betty18 a răspuns:

Dovada cea mai vie se gaseste in sufletul nostrutongue

succes

| lifeForJesus a răspuns:

Ce s-ar intampla daca toti am crede in D-zeu, si am respecta poruncile lui? Ar fi o lume perfecta! CE e rau in asta? Nu santeti obligati sa credeti! Traiti in pacat, fiecare va trage pentru el! Ce-i asa greu de inteles? Peace! Aurora@ Ce te face sa crezi ca esti demna sa primesti vreo dovada?

| lifeForJesus a răspuns:

Claro claro ma... eu te-am intrebat: Ce te face sa crezi ca esti demna sa primesti vreo dovada? De ce tu?

| flower a răspuns:

Ok. Daca nu vrei sa crezi nu crede! Este alegerea ta! Dar am si eu o curiozitate; atunci cand ti se intampla lucruri rele, ti se pare ca esti urmarita de ghinion.etc.nu ai avut niciodata tentatia de a te ruga LUI sa te ajute sa treci peste toate? Nu ai avut niciodata impulsul de a spune ''Doamne, de ce mi se intampla mie?''; Nu te-ai rugat niciodata la nimeni si nimic? Mi-e greu sa cred ca, tu te iei cu viata in piept, fara a gandi macar ca poti cere ajutor la nevoie, macar in sinea ta...Aurora, atata timp cat exista CINEVA caruia ii poti adresa o rugaminte care ''te arde'' si ai incredere ca ti se va trimite ajutor...chiar daca ajutorul nu vine calare sa iti bata la usa imediat, cum te-ai astepta, intr-un fel sau altul vine, si nu este doar pura coincidenta! Tu spui ca Biserica ne-a ''prostit''///foarte gresit. Eu cand merg la biserica, merg sa ma rog pentru ceva, cineva...nu merg sa vad preotii sau sa dau neaparat bani pe ceva...merg pentru ceea ce reprezinta Biserica-Casa Domnului, nu pentru cei care o reprezinta. Eu cred in D-zeu, dar nu cred in preoti! Ai dreptate in parte cu cea ce spui, insa nu fa greseala sa amesteci cele pe care le poti vedea cu cele nevazute! Ai primit destule ex cu motivele pentru care nu ar trebui sa pui la indoiala existenta LUI doar pentru nu iti trimite semne la fiecare strigare a ta.happy... Daca vei incerca macar sa crezi in El sunt sigura ca iti va trimite semne sub alte forme prin care nu te vei mai indoi de existenta LUI! Nu-ti vand gogosi, sincer! Incearca! ex iti pot da pana maine, insa convinge-te singura. Iti dau o tema de gandire dc imi permiti: De ce exista rautate si bunatate? De ce totul este dual in lumea in care traim? Sper ca intelegi ce ti-am spushappy

| flower a răspuns:

''da pentru d-zeu k dovada ai? ''...se pare ca pana la urma nu contesti existenta LUI, ci ai doar indoieliwinking
Daca Albert Einstein a crezut in El, tu de ce nu ai crede?!
''Profesorul: O sa va dovedesc ca daca Dumnezeu exista, atunci El este rau. A creat Dumnezeu tot ce exista? Daca Dumnezeu a creat totul, atunci el a creat si raul, ceea ce implica ca El este raul.
Albert Einstein: Ma scuzati profesore. Exista recele?
Profesorul: Ce intrebare este asta? Bineinteles ca exista. Nu ti-a fost niciodata frig?
Albert Einstein: De fapt, domnule, frigul nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce consideram ca fiind rece este in realitate absenta caldurii. Domn profesor, exista intunericul?
Profesorul: Bineinteles ca exista.
Albert Einstein: Va inselati profesore. Nici intunericul nu exista. Intunericul este in realitate absenta luminii. Putem invata despre lumina, dar nu si despre intuneric. Raul nu poate exista. Este la fel ca intunericul si frigul. Dumnezeu nu a creat raul. Raul este rezultatul a ce se intampla atunci cand oamenii nu cred in iubirea lui Dumnezeu, prezenta in inimile lor.''

Ce spui de gandirea lui Einstein, nu ti se pare plauzibila exlicatia lui? ...cu alte cuvinte - In absenta lui Ceea ce nu este, Ceea ce este nu poate exista!

| S†®£p§¦L§ a răspuns:

Draga mea`h. exista Vechiul Testament si Noul Testament...winking.si stii dc de numeste testament.pentru k Dumnezeu ne-a lasat o mostenire.adica invataturile.winking

| S†®£p§¦L§ a răspuns:

Sii unii se intreaba cum de au fost scrise aceste carti sfinte.pentru k Dumnezeu li s-a aratat sfintilor si le-a "dictat" ce sa scrie.winking

| AlinutzaRouz explică:

Am inteles ce vrea sa spuna citatul, dar sincer dupa ce mor nu ma mai intereseaza daca o sa ma balacesc in lava sau o sa plutesc printre norisori pufosi din moment ca nu voi mai fi cu cei pe care ii iubesc. ( o si apropo nu cred nici in rai nici iad)
,,"Crede si nu cerceta!" asta spune religia. `` parerea mea e ca religia a inventat povestea cu D-zeu ca sa controleze fr***rii si le cere sa creada fara sa cerceteze, adica fara sa gandeasca ca sa nu li se descopere fraiereala.

| AlinutzaRouz explică:

Mariaioana fiecare are parerea sa asa cum stiu eu ( si intreaga rasa umana cred) ca exista aer, de exemplu am cerut o dovada ca exista D-zeu. Aerul nu-l vezi, dar il simti, dar eu pe D-zeu nici nu-l vad nici nu-l simt. Deasta am vrut o dovada. Claro?

| AlinutzaRouz explică:

Pai daca crezi in ceva nu e normal sa ai o dovada ca exista? Nu neaparat eu, k eu nu cred, dar voi, cei care credeti

| AlinutzaRouz explică:

Dah ei chiar n-am chef sa citesc atat dar parerea me e ca evolutia sau altceva a creat lume, ceva ce stiintific inca nu suntem in stare sa explicam. oricum nu cred nici in D-zeu nici in Zeus nici in Zamolxis nici in oricare alt zeu, sunt doar povesti de pacarit fraierii.

| AlinutzaRouz explică:

Bine, am aflat de la cineva ca exista aerul, cineva a experimentat si a aflat ca exista, exista o dovada, da pentru d-zeu k dovada ai? eu asta intreb

| AlinutzaRouz explică:

1)big bangu
2) e o poveste
3)mama si tata :-p
4) eu

mariblaj

ai dreptate cu ce spui, eu nu cred in nimic

Am indoieli, normal, nu as vrea sa zic ca nu exista, dar daca cred in nimic, vreau sa stiu sigur ca exista, nu doar pentru ca asa spune mama sau popa sau mai stiu eu cine.

K sa mai zic, oricum ma simt mult mai libera de cand nu mai cred, nu mai am stapan, reguli, nimic.( bine, asta nu inseamna k o sa ma apuc sa omor pe cine vad, dar nu mai traiesc cu frica ca voi fi pedepsita pentru ce fac) Si daca chiar D-zeu exista si daca chiar aveti dreptate asta e, ma voi balacii in lava pentru restul eternitatii, trebuie sa-mi iau costum de baie :-p

| scufitzaneagra a răspuns:

Uite aici niste motive clare ca exista...si daca gasesti alte explicatii la motivele respective chiar sunt curioasa... http://www.everystudent.ro/a/exista.html

| roxyema a răspuns:

U de cum existi? vrei dovezi? ...tot ce e in jurul tau sunt dovezibig grin

| mariblaj a răspuns:

Cred ca toti oamenii avem nevoie sa credem in ceva anume, tu in ce crezi?

| unavailiable93 a răspuns:

Nu e nevoie de nicio dovata. "Crede si nu cerceta!" asta spune religia. Nimeni nu este obligat sa creada. Cred doar cei care vor. Dar te rog mediteaza la citatul urmator pe care la spus un mare intelectual al lumii si te rog sa il analizezi logic. "Daca Dumnezeu nu exista si tu crezi in El nu ai pierdut nimic, dar dac El exista si tu nu crezi in el atunci ai pierdut totul!". Te rog inca odata sa il analizezi logic.

| RoxanaCher a răspuns:

Exista multi oameni care sunt in pericol si care se vede ca numai pot scapa din acel pericol! dar uni oameni au scapat cu bine si sanatosi! iar acei oameni care au scapat au fost cei care cred in dumnezeu! asta este una dintre dovezi! dar oricum trebuie sa crezi! si te sfatuiesc sa crezi in Dumnezeu! te va ajuta foarte mult asta!happy