| Larisamonica a întrebat:

Bună, acum câteva luni am cunoscut un baiat iar el a trebuit sa plece din tara, acum vorbim doar la telefon și prin mesaje uneori îmi răspunde cam greu la mesaje nu știu ce sa fac sa încerc sa ma distanțez de el sau nu. Decand a plecat ma simt din ce în ce mai trista, nu pot dormi noaptea simt ca nu mai are sens nimic. Ce sfaturi îmi dați?

1 răspuns:
| DeMicUnCălător a răspuns:

Îmi pare rău să aud că treci printr-o perioadă dificilă. Situațiile de genul acesta pot fi foarte grele din punct de vedere emoțional, mai ales atunci când sentimentele tale sunt puternice. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să iei o decizie sau să gestionezi mai bine situația:

1. Clarifică relația cu el

Încearcă să porți o conversație sinceră cu el. Spune-i cum te simți, întreabă-l cum vede el această relație la distanță și dacă simte la fel ca tine.

E important să știi unde vă situați amândoi în această relație. Dacă e deschis și interesat să mențină legătura, acest lucru îți va da o perspectivă mai clară.

2. Reflectă asupra propriilor nevoi

Gândește-te la ceea ce îți dorești cu adevărat: o relație stabilă, reciprocitate, timp și atenție? Dacă el nu poate sau nu vrea să ofere aceste lucruri, atunci merită să te gândești dacă această relație îți mai aduce fericire.

3. Acordă-ți timp pentru tine

Faptul că el răspunde greu poate să însemne multe lucruri, dar în loc să te concentrezi exclusiv pe reacțiile lui, încearcă să te reconectezi cu tine însăți. Ieși cu prietenii, explorează hobby-uri noi sau dedică timp activităților care te fac fericită.

4. Ia în calcul distanțarea temporară

Dacă te simți constant tristă și nesigură, poate fi o idee bună să iei o pauză de la comunicarea frecventă. Distanțarea îți poate da spațiu să vezi lucrurile mai clar și să-ți dai seama dacă relația merită sau dacă îți face mai mult rău decât bine.

5. Nu îți izola emoțiile

Dacă simți că situația te afectează prea tare, vorbește cu un prieten apropiat sau cu cineva în care ai încredere. Uneori, doar exprimarea sentimentelor te poate ajuta să te simți mai bine.

6. Setează-ți așteptări realiste

Relațiile la distanță pot fi dificile, mai ales dacă unul dintre voi devine mai puțin implicat. Dacă simți că relația devine unilaterală (tu faci tot efortul), întreabă-te dacă merită energia și timpul tău.

7. Ia decizii care te ajută să crești

Dacă îți dai seama că relația nu îți mai aduce fericire, e în regulă să te retragi. O astfel de decizie poate fi dureroasă la început, dar îți va deschide ușa pentru experiențe și relații care te pot împlini.

În concluzie:

Încearcă să nu te pierzi pe tine în această situație. Concentrează-te pe ceea ce te face fericită, comunică sincer cu el și ia o decizie bazată pe ce simți că îți face bine pe termen lung. Ești puternică și meriți să fii într-o relație care te face să te simți iubită și apreciată