anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, am 13 ani si de cand mi-a venit ciclul menstrual mama mereu ma intimideaza. De exemplu, azi cand catelul si-a facut nevoile in casa si mama stergea eu am inceput sa rad, iar ea "lasă ca tu ai lasat si ciclu pe chiloti", pentru ca mie inca nu imi vine regulat si nu stiu cand sa imi tampon (de dinainte sa imi vina). Si mereu cand bag la spalat chilotii patati iar ea ii vede imi zice "ia uite ce ai pe chiloti", sau o data mi-a spus "nu stii sa-ti pui tampon de mereu patezi chilotii? Vrei sa iti pun eu sa ce?" sau imi spune deseori "ai crescut mare, ai par la..., ciclu..." si continua enuntul cu ce ii vine ei sa zica. Deci ma enerveaza stilul asta al ei de a vorbi, ma face sa ma jeneze dar si sa ma enerveze in acelasi timp. Cum poate sa vorbeasca asa de urat cu mine? Bine, patez chilotii si? Asta nu inseamna ca trebuie mereu sa repete, am înțeles, mare lucru. Cred ca mi-a repetat mai mult de 7 ori asta. Pana si un curte cand stateam cu verisoara mea, bunica si ea (ea intindea rufele) a vazut pe pantalonii de la pijama cateva pete de sânge abia după ce i-a spalat (eram la bunica si nu aveam niciun absorbant la mine) si mi-a spus "ia uite, ciclu" aratamndu-mi pantalonii si dupa a inceput sa vorbeasca cu bunica si verisoara despre ciclu pentru ca verisoara mea a intrebat "asa devreme?". Ea mereu a avut discutii deschise cu mine dar de cand mi-a venit ciclul cam exagereaza, nu credeti? Ce sa fac?

5 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Spune-i ca te deranjeaza daca tot insista pe tema asta.
Fi si tu mai directa si daca tot vezi ca o sa zica incearca sa ii spui si tu ceva personal care sa o deranjeze, poate asa o sa calmeze.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cam da. Să o întrebi cum a fost când i-a venit ei ciclul.

| SilentRain a răspuns:

Cauta un moment când sunteți singure și când pare mama ta calmă, relaxata și spune-i ce gândești și roagă frumos sa nu mai facă asa
Deși e absolut normal sa vorbești despre asta, nu e o rușine e ceva normal, natural

| gemeni6226 a răspuns:

La raspunsurile ce ai primit si cu care sunt de acord as adauga ca poti si tu da speli chiloteii tai la varsta ta nu e o rusine sa stii sa ti speli chiar manual chiloteii imediat ce ii dai jos si pe urma sa le pui intr-un lighean cu apa la caresa adaugi domestos(in ideea caci chiloteoi sunt albi)domestosul scoate petele.Mama ta vazind ca te steaduiezti sa le rezolvi in mod sigur va fi mult mai pasnica.

| cristimihailov a răspuns:

Spune-i ca pentru tine e ceva nou si esti destul de sensibila la asta si ca te afecteaza remarcile ei.