| VladHd a întrebat:

Buna am 13 ani si trec printr-o schimbare de la un timp ma enervez din aproape orice cuvant care il zice cineva sau gest fata de mine nu mai pot sa ma distrez de curand au fost zilele orasului (in hunedoara) si toti prieteni cu care am fost se distrau dansau dar eu nu puteam nu mai stiu sa ma distrez simt ca imi pierd toti prieteni si ca ma indepartez de toata lumea dati-mi si mie un sfat ce sa fac ca eu inainte anul trecut eram foarte glumez radeam ma distram dar acum... aproape ca nu mai exist asa ma simt ce ar trebui sa fac imi spuneti va rog

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @Vlad! Faptul că ai sesizat că te transformi și ești conștient de aceste schimbări arată că ești pe drumul cel bun. Totul depinde de tine, ești un adolescent responsabil, căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în jur. Cu exerciții simple de voință sunt convinsă că vei reuși săți regăsești locul lângă prieteni. Când treci prin astfel de momente le poți depăși mult mai ușor atunci când le conștientizezi. Nu te mai irita, respiră adânc, nu mai riposta la ce ți se pare ție enervant, zâmbește. Sunt transformări specifice vârstei și sunt convinsă că prietenii îți vor fi aproape. Bucură-te de adolescență, de vacanță, învață să apreciezi ceea ce ai.
O zi cu zâmbet să ai!

3 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

E normal,sa stii!
Te dezvolti,incepi sa te maturizezi,ai mintea plina de intrebari fara raspuns,ai nelinisti pe care nu ti le poti lamuri nici tu tie,ai o nerabdare ciudata in tine,greu de inteles...
Nu te nelinisti,va trece,toti am trecut prin asta si,fara sa vrem,i-am ranit pe cei din jur sau i-am indepartat cu nervii si ciudateniile noastre.
Incearca sa faci doar lucruri care iti plac cu adevarat, cat mai interesante, care sa-ti tina mintea ocupata.Citeste despre schimbarile comportamentale ale adolescentilor,cauta pe google,nu-ti voi da link-uri,nu prea e permis aici.
Stai si studiaza-te,la modul cel mai serios,persoana cea mai importanta pentru tine esti tu,deci,ofera-ti atentie.Ia lucrul care te-a infuriat ultima oara si vezi de ce s-a intamplat asa,ce te-a suparat,ce-ai fi putut face sa nu te infurii si de ce te-ai infuriat...
In ultima instanta,ia un caiet,boteaza-l jurnal si scrie,te va ajuta,vei vedea ce progrese faci sau ce schimbari au loc in timp in lumea ta interioara.
Ofera-ti timp si rabdare,nu plange dupa vechiul tau caracter, va reveni in momentul in care iti vei putea explica ce-i cu tine.
Va trece aceasta faza desi a inceput cam devreme, e una de tranzitie.
Sa ai putere si sa te iubesti pe tine!
Bafta maxima!

| Killaritza a răspuns:

Buna Vlad, pai ce se intampla cu tine? Dc nu vrei sa te distrezi? ai 13 ani ar trebui sa te distrezi sa glumesti sa iesi cu prieteni taihappysa gasesti o fata care iti place sau nu stiu incearca sa te distrezi poate ai starea asta dintr`o problema de familie sau...nu stiu incearca sa iti dai seama dc ai starea asta de tristete incearca sa uiti si sa devii acel vlad de la inceputhappy

| Thevampirediariesfan a răspuns:

Fa ceva diferit de ce ai facut pana acum! Poate atunci o sa te simti altfe.