| piscot a întrebat:

Am 23 ani si cam de o saptamana mi-a aparut sub axila stanga un ganglion.Am mers la medicul de familie pentru a ma indruma catre cineva specializat.Medicul de familie mi-a dat sa fac o serie de analize la sange care au iesit toate in regula.Este posibil ca acest ganglion sa aiba legatura cu sanul? Oare este nevoie sa fac si o mamografie? Toate informatiile care le-am citit pe net spun ca este aproape imbosibil sa fiu suspecta de cancer la san, sper sa fie asa.

Răspuns Câştigător
auran
| auran a răspuns:

Mda, trebuie sa faci o ecografie mamara, mamografiile se fac dupa varsta de 35 de ani. In cazul in care Doamne fereste de ceva doar atunci esti nevoit sa faci printre altele mamografie, pana atunci nu este cazul.
Sanatate

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E putin probabil sa ai cancer de san, imposibil nu e in nici un caz. In plus, daca ganglionul e tot acolo, ar fi bine sa te vada un hematolog pentru investigatii mai aprofundate. Sincer, la varsta ta, eu n-as ezita si dupa analizele uzuale ti-as scoate frumos ganglionul si ti l-as trimite la examen anatomopatologic. Altfel nu poti sta linistita.

| machupicchu a răspuns:

Mamografia de san cuprinde sanul si ganglionul axilar, deci indicat este sa o faci, pentru a nu avea alte surprize. Sistemul limfatic are si el rolurile sale si trebuie respectat atunci cand te atentioneaza in orice fel...sanatate...si, dupa ce faci aceasta mamografie, te asteptam cu precizari noi...