| ShiningDiamond a întrebat:

Buna!

Am dat de curand o lucrare, si am luat nota 9... Doamna profesoara zice ca am gresit la un exercitiu, insa eu cred ca acolo am facut corect...Nu stiu, poate gresesc eu? Chiar daca sunt a V-a si nu stiu sa apreciez anumite lucruri, am semnalat totusi o greseala!

Enuntul: identificati functiile sintactice ale subst. din enuntul:

Aceasta este MARIA, PRIETENA mea.

Maria- nume predicativ( face parte din Predicatul Nominal)

prietena- Substantiv (zic eu)

Atribut apozitional (sustine doamna profesoara)

Atributul apozitional este izolat intre virgule, nu?

Cum este corect?

Dau fundita

Merci mult! Scuzati categoria :::crying(

Răspuns Câştigător
| AtateaConditii a răspuns:

Ai facut jumate de exercitiu corect, trebuia sa iti dea 9, 50 deci se rotunjeste si e zece. Spune-i ca ai gresit jumate, dupa punctaj daca e de un punct exercitiul trebuie sa iti scada numai 50 de sutimi nu 100.

2 răspunsuri:
| JiTerra a răspuns:

Profesoara are dreptate happy
Scuze.dar chiar daca ar fi gresit ea.ce ai scris tu (substantiv) e incorect happy reciteste enuntul: "identificati functiile sintactice ale SUBSTANTIVELOR din enuntul:." si tu ai scris cum ar veni subst=subst... atr. apoz. nu trebuie sa fie intre virgule happy el arata o explicatie happy si asa este si in ennunt, Maria (care?) prietena mea. E intrebarea care deci e Atr, e apozitional pentru ca da o explicatie, arata pozitia ei. Deci e 9 :d profesoara are dreptate. Trebuia sa scrii partea de propozitie[atr. apoz.] nu de vorbrie.

| prisacarul56 a răspuns:

Chiar daca a gresit, lasa dreptatea de partea doamnei profesoare, nu-i spune nimic, toti gresim chiar si cei mari.Da dovada de tact si mentine o relatie frumoasa cu dascalul tau