| Catsanddogs23 a întrebat:

Buna,am depus dosar la 2 facultati din Iasi si la ambele sunt pe lista de respinsi/in asteptare. oare am vreo sansa sa intru? La facultatea de litere(traducere si interpretare) sunt nr 16, iar la filosofie(resurse umane) nr 94..imi este foarte frica ca nu o sa intru nicaieri si o sa ii dezamăgesc pe ai mei...nu am medie mare 7.58, anii trecuti mediile erau de 6 dar am vazut ca acum sunt doar medii de 8, 9..confirmarea la litere e pana pe 31 iulie iar la filosofie este pe 3 etape, acestea fiind pana pe 6-7 august. aveti niste sfaturi? Ati avut o experienta similara? Chiar nu stiu ce sa fac.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar sanse au cei care sunt primii sub linie, tu locul 16 si 94, nu ai nici o sansa.

| Furnicuta000 a răspuns:

Fiind asa multi inaintea ta, sansele sunt mici.
Dar ia asta ca pe un lucru bun. Poti sa faci o pauza, sa te angajezi undeva sau sa faci un curs, iar in timpul asta te gandesti bine la ce vrei sa faci in viata, la ce facultate sa te duci. Ai 18 ani, nu intra zilele in sac. Nu e nicio tragedie si nu te bat parintii daca nu intri acum la o facultate pe care ai ales-o asa in graba. Si nu te supara ca iti spun, dar ce o sa faci cu facultatea de filosofie? Practic ai o singura oportunitate de cariera. Si la litere e cam la fel. Sa nu uitam ca traim in Romania si nu prea ne permitem sa facem facultati inutile, avem nevoie de salariu mare.

| Nirvanaaa a răspuns:

Poate la litere sa ai vreo șansa in toamna, dacă se mai retrag vreunii intre timp.

| adryang78 a răspuns:

Cu un pic de noroc, dacă mai renunță dintre cei admiși, ai avea o mică șansă la litere. Dar mică.
Totuși, nu e un capăt de țară. Te angajezi un an, te pregătești și încerci din nou anul viitor.
Succes!