anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, am nevoie de un sfat.Nu îmi place să stau în grupuri mari de oameni asta mă face să mă simt stresată mai ales când sunt în public.Nu îmi place să vorbesc cu lumea sunt mai retrasă... când cineva încercă să vorbească cu mine de abia vorbesc.Ma simt confortabilă când sunt singura.Cand eram mica am trecut prin bullying și încă mai trec.Asta m-a afectat? Ar trebui să mă schimb și să fiu mai sociabilă? Mulțumesc

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Va trebuii sa impui sa te schimbi foarte curand, fiindca nu te poti adapta vietii actuale, fara sa iesi afara din casa, fara sa te angajezi undeva, fara sa iti castigi existenta alaturi de alti oameni.
Bullyingul de cand erai mica a trecut demult, acum ai crescut si esti capabila sa vorbesti, sa dai replica ori sa ignori, dar ceea ce nu te-a omorat te-a facut mai puternica, asdar nu ai motive sa invoci ce s-a intamplat acum 10 ani, ca depinde azi nuami de tine, sa deschizi gura si sa dai replica!

| andytlsp a răspuns:

Bună, am aproape 31 de ani și mă regăsesc în ce spui tu. Eu una nu m-am schimbat mult de-a lungul timpului, dar m-am împăcat cu felul meu de a fi și nu mai sufăr din cauza asta. Ceea ce m-a ajutat în acest sens a fost faptul că mi-am găsit o carieră care îmi place și nu mă obligă să interacționez prea des cu oameni noi și, mai recent, faptul că m-am căsătorit, așa că majoritatea lucrurilor le fac cu soțul meu. Ca să-ți răspund la întrebare, nu e obligatoriu să te schimbi, poți să-ți modelezi viața după firea ta și să fii fericită.
Astea fiind spuse, să fii sociabil și să te pricepi la networking poate fi un mare avantaj în viață și sunt conștientă că am pierdut unele oportunități din cauza asta. Depinde ce îți dorești și câtă ambiție ai.
Cu siguranță bullyingul are asemenea efecte. Totuși, dacă tu, de la natură, ești mai sociabilă, aceste efecte se pot diminua sau șterge. Nu e o luptă ușoară, dar un psiholog te poate ajuta să îți dai seama cum ești tu cu adevărat și ce măsuri poți lua ca să redevii acea persoană. Ideal ar fi să apelezi la un profesionist dacă ai posibilitatea asta.