| AleAlesia4q96 a întrebat:

Bună! Am niște rude care îndrăgesc mult pisicile și orice pisica găsesc, care este abandonata pe stradă, ei o ia în grijă. Dar acum, având foarte multe, nu se mai pot descurca cu ele și mi-au adus mie una sa o țin la mine în apartament pana îi putem găsi pe cineva care sa o adopte. Eu nu mi-am dorit lucrul ăsta dar pentru ca nu am vrut sa îi supăr, am acceptat sa o iau, dar vad ca nu ma pot descurca cu ea, face mizerie, e o responsabilitate în plus pentru mine și chiar nu as vrea sa o mai țin. Nu știu cum sa procedez, nu as vrea nici ca ei sa se supere, dar în același timp as vrea sa le spun ca nu o mai vreau, dar nu știu cum sa formulez într-un mod care sa nu sune urat. Vă mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Pai de ce sa se gandeasca ca ajuta un suflet? Nu toata lumea are timp de animale de companie.

30 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Dacă ii pui litiera cu nisip, schimbi nisipul nu face mizerie. Dar e dreptul tău dacă sa o ții sau nu. Cauta i stăpân poate reușești tu înaintea lor sa o dai.

| StoicAnalysis a răspuns:

Poti sa-i spui asa: Buna, scuze ca iti returnez pisica, dar am incercat sa o tin la mine, pentru a nu te supara, cu gandul ca poate ii gasesc cumva un stapan. Dar din pacate nu pot face fata si la nevoile ei, tocmai de aceea as vrea sa ti-l dau inapoi si promit ca data viitoare nu o sa mai fac promisiuni de genul daca stiu ca nu o sa le pot duce la capat.

| AleAlesia4q96 explică (pentru StoicAnalysis):

Mulțumesc mult pentru înțelegere și pentru ajutor! Chiar astăzi o să discut cu ei și exact asa le voi spune. Mulțumesc mult pentru răspuns! Chiar aveam mare nevoie ca cineva sa ma înțeleagă fără sa critice

| StoicAnalysis a răspuns (pentru AleAlesia4q96):

Cu placere.

| TheGentleman a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Las-o așa, are fracturi de logică Miruna laughing Iată cum procedează ea într-o situație similară:

„De asta, inainte sa se inceapa o relatie serioasa, se discuta despre astfel de lucruri. Nu as fi niciodata cu un barbat care ar pune copiii pe primul loc. Il poti pune la test cu o simpla intrebare:,, Daca ar fi o problema la nastere si ar trebui sa alegi intre mine si copil, ce ai alege?'' E foarte important acest aspect cand vine vorba de alegerea unui partener".

| Miruna333 a răspuns (pentru TheGentleman):

Ai auzit vreodata de preferinte? De valori comune? Stii ce inseamna lucrurile astea?

| Miruna333 a răspuns:

Trebuie sa te gandesti de doua ori inainte sa accepti. Normal ca e o responsabilitate in plus, asa e in viata, plina de responsabilitati.
Pacat ca te gandesti la asta in loc sa te gandesti ca ajuti un suflet happy Mare pacat happy

| Miruna333 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Nu e vorba de timp, n-ai inteles nimic. Las-o asa.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Miruna333):

Pai de ce s-o las? Daca ai explicatia la tine, pune-o aici pe masa, ca nu pari mai inteligenta daca o ti pentru tine.
Este de fapt vorba de timp. Nu poti sa iei random de pe strada un animal sa-l ingrijesti, daca tu efectiv, abia ai timp sa te ingrijesti pe tine. Cine crezi ca sta sa frecventeze veterinarul, cutia cu nisip, hranirea, curatarea dupa ea, etc., cand tu esti la servici, poate ai si scoala, si mai ai si alte treburi poate pe care trebuie sa le rezolvi in afara locuintei?

I-a adus cineva pisica cu forta? Ea a acceptat. Nu e copil sa accepte o responsabilitate, si anume sa vada de un suflet si apoi, cand se plictiseste, ca nu-l mai vrea. Asta denota imaturitate. Daca tu abia efectib ai grija de tine, refuzi politicos, asumandu-ti asta, simplu ca buna ziua. E vorba si de empatia fata de un animal fara casa, dar ce sa-i ceri romanului big grin Trist.

Tocmai a explicat fata ca l-a acceptat pentru a nu supara persoana in cauza, cu gandul ca ii va gasi poate un stapan pentru ea. Ea nu l-a acceptat din moft sau ca si-a dorit pe moment. Deci nu denota nici o imaturitate. Referitor la cazul ei, trebuia intr-adevar sa refuze politicos, dar ea nu a stiut cum sa o faca, deci nici asta nu e vina ei. Iar ea acum tocmai ne-a intrebat cum poate sa o refuze intr-un mod politicos. Acest fapt denota ca din contra. Este o persoana foarte matura care doreste sa invete din greseli. In loc sa o critici si s-o acuzi ca ea nu are suflet, pentru ca "nu ajuta animalele", puteai sa ii formulezi o forma politicoasa de refuz pentru a-si rezolva problema. Dar ce sa-i ceri romanului big grin Trist.

| AleAlesia4q96 explică (pentru StoicAnalysis):

Mulțumesc mult pentru înțelegere!

Referitor la cazul ei, trebuia intr-adevar sa refuze politicos, dar ea nu a stiut cum sa o faca, deci nici asta nu e vina ei. Pai si a cui e vina? E vina pisicii ca nu isi poate asuma domnisoara asa ceva? Problema aici e ca nu mai doreste un animal, aici e toata problema, si-a asumat ceva ce nu putea face si tot nu vrea sa duca pana la capat. Hai sa cautam victima in situatia asta in loc sa fim realisti si sa vorbim pe romaneste ca ea a fost de vina. Dar ce sa-i ceri romanului happy Trist.

| AleAlesia4q96 explică (pentru Miruna333):

Am înțeles că ți se pare ca este vina mea, ok e în regulă, nu sunt în contradictoriu cu părerea ta, dar răspunsul tău din păcate nu e o rezolvare la problema mea.

Pai si ce vrei acum? Sa ii dai in cap? A gresit ca orice om normal. Si te rog nu-mi spune ca nu ai facut niciodata promisiuni pe care nu le-ai dus la bun sfarsit, pentru ca nimeni nu te crede. Fiecare dintre noi la un moment dat a gresit cu ceva. Vina originara e de fapt a persoanei imbecile care are 50 de pisici in casa si i le baga pe restul cu japca altor persoane laughing.

| Miruna333 a răspuns (pentru AleAlesia4q96):

Nu ti-am dat o rezolvare, doar te-am trezit putin la realitate sa intelegi ceva din povestea asta happy Atat.

Vina nu e a celui care cere, ci cel care accepta happy
Nu am nevoie sa ma creada cineva. Nu-s aici sa demonstrez ceva, cuiva. Hai sa dam vina pe oamenii care fac fapte bune, desigur. Ei sunt,, imbecili''. Foarte matur. Nu inteleg de ce te-ai bagat in raspunsul meu, sincer. Te simti justitiar?

| AleAlesia4q96 explică (pentru Miruna333):

Ok, am înțeles părerea ta, este ok ca ti-ai exprimat-o și chiar dacă răspunsul nu m-a ajutat apreciez ca ti-ai luat din timpul tău pentru a răspunde dar ceea ce îmi spui și faptul ca ma acuzi nu ma ajuta cu nimic...deci nu cred ca mai are rost sa aduci alte argumente. Mulțumesc

Pai faci fapte bune, dar doar daca iti permiti. Daca nu iti mai permiti, te opresti. Nu impovarezi vietile oamenilor cu misiunile tale de binefacere.

| AdeLeu a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ce a fost gresit in raspunsul acestei persoane: Trebuie sa te gandesti de doua ori inainte sa accepti. Normal ca e o responsabilitate in plus, asa e in viata, plina de responsabilitati.
Pacat ca te gandesti la asta in loc sa te gandesti ca ajuti un suflet. Nimic nelalocul lui. Nu toate persoanele sunt pro dadacire cand vine vorba de greseli.

Nu impovarezi pe nimeni fara voia lui, oamenii au cerut ajutorul, nu-i o crima sa ceri ajutor. Oamenii care nu vor sa fie impovarati, refuza, simplu: Nu pot, nu pot avea grija, simplu. Simt sarcasmul in,, misiunile tale de binefacere'' Hai sa judecam persoanele care au grija de animale, ele sunt outcast-ul societatii romanesti.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru AdeLeu):

Ok, pai si daca se intampla sa gresesti? Atunci ce faci? mori cu pisica de gat? Toata lumea greseste. asta tot incerc sa spun. Nimeni nu e perfect. Daca ea nu a gandit atunci pe moment, e clar o greseala, dar nu una atat de mare incat sa arunci cu critici si acuzari peste ea. Ii atragi atentia ca a gresit, ii explici ce sa faca pe viitor si incerci sa rezolvi situatia. Nu ajuti pe nimeni daca doar acuzi persoana si o critici.

Bine ca sarcasmul il simti, dar morala povestii nu. laughing. Morala povestii e ca : Oamenii gresesc, e ceva normal. Si fata asta tocmai ne-a si explicat ca a gresit, si chiar a vrut sa ajute avand intentie buna. Tot ce a vrut ea, a fost sa vada daca poate primi un raspuns pentru a repara greseala pe care a facut-o. In schimb, tu cu cealalta femeie din chat ati criticat-o, fara sa-i dati la urma o rezolvare a situatiei. Eu unul i-am dat rezolvarea situatiei si am inteles-o, iar acum incerc sa va aduc pe aceeasi lungime de unda pentru a rezolva si conflictul asta.

Conflictul este intre tine si primul meu raspuns la intrebare. Am trezit-o la realitate, este vorba de viata unui animal in joc, nu de un plus. Invata sa fie responsabila si sa duca sarcinile la bun sfarsit. Nu e o drama, nu am injurat-o, nu am ofensat-o samd.

| AdeLeu a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ii atragi atentia ca a gresit, ii explici ce sa faca pe viitor si incerci sa rezolvi situatia. Nu ajuti pe nimeni daca doar acuzi persoana si o critici. Pai nu i-a explicat frumos despre a fi responsabil? Nu-i maica-sa sa-i explice ce are de facut pe viitor si sa rezolva ea situatia ca asta nu-i responsabilitatea tipei din comentarii. A si a mai subliniat faptul ca pacat ca se gandeste la responsabilitate in loc sa se gandeasca la pisica, n-a acuzat, n-a criticat din partea mea. Cand pui o intrebare aici nu vine toata lumea cu trandafiri si vorbe bune, asta iti asumi, dar inca o data, in raspunsuri nu a fost nimic nelalocul lui. *nu-s femeie, in caz ca unul din hobby-urile tale e sa dai hate la femei pe TPU*

| TheGentleman a răspuns (pentru Miruna333):

Desigur, dar trebuie să înțelegi că nu toate responsabilitățile trebuie și pot fi duse la bun sfârșit. Pe vremuri, când oamenii nu puteau să mai aibă grijă de un animal, se duceau la târg și îl vindeau; acum pare ca a devenit mai ceva ca râia. Dacă mâine paralizezi sau te confrunti cu o problemă de sănătate care nu-ți mai permite să te ocupi, îmi explici și mie cum îți duci responsabilitatea la bun sfârsit?

Aia e. E perfect in regulă să spui vreau/nu mai vreau, pot/nu mai pot etc

| Miruna333 a răspuns (pentru TheGentleman):

Tu intelegi la ce ti-am raspuns eu, omule?

Pai de ce sa se gandeasca ca ajuta un suflet? Nu toata lumea are timp de animale de companie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îți ajustezi tonul vocii, intonația și le zici că timpul nu îți permite să ai grijă de un animal de companie.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Cere o cușcă de cărat animale de companie și las-o acolo. Iar, când o scoți, închide camera și las-o să umble.
Iar, dacă e pisică adultă vagaboandă, nu ai cum să o mai dresezi. E învățată liberă, nu închisă între 4 pereți. Se și spune că o pisică care face mizerie o face din două motive:
Primul: marcarea teritoriului
Al doilea: pentru că vrea libertate, vrea să se joace.
Deci în concluzie, "acele rude", să ia pisica înapoi și de aici încolo le spui clar că nu poți avea grijă de o pisică adultă semisălbăticită.
Ce e mai important: liniștea ta sau supărarea lor?

| AdeLeu a răspuns:

Se vor supara orice ai face, iti asumi ceva, fa-o pana la capat. E animal, nu-i jucarie. De tine cum ai grija