Inainte sa dai examenele la romana si matematica il vei da pe cel bilingv(cred ca pe la sfarsitul lui mai).Pai sa iti spun in ce consta acest examen.In primul rand il poti da la orice limba straina:engleza, spaniola, franceza, etc.
La acest examen ai doua probe:proba scrisa(ca un fel de test) si proba orala(in care primesti un text aleatoriu si trebuie sa raspunzi la niste cerinte iar apoi sa vorbesti liber despre un anumit subiect). Acest examen nu il poti da la orice liceu/scoala.O sa fi anuntat care sunt liceele la care poti sustine examenul.La ce te ajuta acest examen? Simplu. Daca dupa ce ti-ai dat si examenele la romana si la mate vrei sa mergi de exemplu la mate-info intensiv engleza va trebui sa ai examenul de bilingv la engleza luat.Nu este un examen obligatoriu, dar este bine sa il dai in caz ca vrei sa mergi la un profil cu intensiv. Sper ca te-am ajutat!
Un exemplu bilingv este un exemplu care se poate utiliza corect si bine in doua limbi. (Scris in 2x limbi).
Buna,
Bilingv inseamna sa stii doua limbi foarte bine (ex: romana si engleza). Daca iei examenul respectiv primesti o diploma care te poate ajuta de ex. la joburi in strainatate ca GHID in muzee sau mai stiu eu unde, sau poti deveni PFA ( persoana fizica autorizata ) cu aceasta diploma, si altele. Ai multe beneficii cu o astfel de diploma, important este sa-ti fie de folos tie. Vreau sa spun: depinde ce planuri ai cu viitorul tau, ce vrei sa devii, unde vrei sa muncesti...etc
Păi e cam aşa. După ce termini clasa a 8-a trebuie să scrii pe o listă liceele împreună cu profilul la care vrei să intri. Apoi se repartizează şi dacă nu intri la primul îl ia pe al 2-lea şi tot aşa, însă există şi profilul " filologie bilingv ". Dacă vrei să intri la un profil bilingv dai un examen. Dacă îl treci intri, dacă nu, nu.
anonim_4396 întreabă: