| Sjhxjcks a întrebat:

Bună. Am o mică mare problemă.
Sa începe cu inceputul... Cred ca aveam vreo 12-13 ani când am "descoperit" cartile
Prin asta vreau sa spun ca de atunci am început să iubesc cartile și să citesc mai mult. De vreo 2 ani de zile in coace (peste 2 luni fac 17) i-am tot spus mamei mele sa-mi cumpere carti, ca vreau sa citesc. Am fost atat de disperata incat am început să stau foarte mult pe telefon, sa nu fac nimic productiv, pentru ca ea sa ma vada și sa-i spun ce ma apasa. (Ma gandeam ca o sa-mi sugereze sa citesc o carte) I.am tot spus ca nu mai am ce sa citesc, rafturile sunt pline cu carti recitite... insa ea tot nu îmi da un răspuns pur și simplu a dat din umeri astăzi când i-am spus despre o carte. Am apelat și la sora mea, sa-i spuna ea mamei mele. Ii tot repetat ca vreau sa citesc dar nu am ce... Astazi când i-am aratat o carte mi-a spus ca văi ca e prea scumpa și nu o sa mi-o cumpere. (Este 55 nu e deloc ) "days at morisaki bookshop" și chiar e OK pretul in fine. Eu am gasit-o pdf, am încercat sa o printez acasa, până am reușit cum sa selectez paginile, m-a apucat pastele. Nu am cum sa o printez acasa. Mi-a mai zis ca mai bine dau 20 de lei pe un toc de hârtie decât 50 pe o carte. Și când stau sa ma gândesc ca eu nu am mai citit vreo carte bună de mult timp, sau orice carte nu mai conteaza ma apuca durerea de cap (adică mama mea vrea sa citesc, dar nu carti, sa inteleg? )
Intr-un timp mi-am găsit refugium in wattpad, însă nu se compara pur și simplu, după cum prea bine stiti. Vreau sa ma ajutati in aceasta situație. Sa stiti ca voi citi toate comentariile. Chiar dacă nu raspund la ele. Ce sa fac cum sa o conving pe mama mea? Sa mi cumpere carti? Eu m-am gândit in timp ce scriam această întrebare sa-i zic ca vine craciunul, dacă ma va intreba ce vreau de craciun, sa-i zic carti. Oricum, o alta solutie nu cred ca există, deoarece tatal meu nu ma prea intreaba ce vreau de craciun, asa ca lui nu cred ca pot sa-i zic ce vreau de craciun. Va rog să mă ajutati!

11 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai bibiloteca scolii.
In plus, iti poti face permis la Biblioteca Judeteana din orasul tau. Accesul este gratuit.

| Sjhxjcks explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Apreciem răspunsul tău, însă eu vreau sa am cartile mele... Este cu totul o alta experienta...

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Sjhxjcks):

Apreciem?
Sunteti mai multi?

| LoveSleep a răspuns (pentru Sjhxjcks):

Deci practic vrei sa ai cartile tale, nu vrei sa citesti. Ca dacă dorinta arzatoare era de citit, nu faceai figuri la cărți imprumutate de la bibliotecă.

In orice caz, spune-i asa: "De ce nu vrei sa imi iei carti si imi refuzi accesul la educatie? Vrei sa ajung ca tine?". O s-o inmoi.

| Sjhxjcks explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

*apreciez. Se pare ca tu nu ai citit vreo data vreo carte... dupa răspunsul pe care mi l-ai dat. Nu se compara sa citești o carte a ta cu una împrumutată... păcat ca încă mai exista oameni ca tine în sec XI

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Sjhxjcks):

Esti paralela cu realitatea si pur si simplu lipsita de bun simt!
Macar nu mai epata!

| FreddieM a răspuns:

Felicitări pentru,, setea'' de literatura, dar se pare ca nu-ți pasa de efortul și munca părinților tai, mai ales când ai alternativa.
Cheers

| DoarDorr a răspuns:

De ce nu folosesti tu bibliotecile? A scolii, municipala, etc. Sunt gratis si au multe carti pe care tu nu le-ai citit.

| Xenna6 a răspuns:

Fă curat prin camera ta, învață bine la școală să iei note mari ca să-i convingi pe ai tai să-ti mai cumpere carti,
Sau... straight face dacă nu functioneaza fa-le promisiuni(sa zicem, nu stiu, dau câteva exemple: le faci de mâncare, îi mai ajuti din când în când la treabă etc) ca să te recompenseze apoi cu o carte
Sau... Aa, păi poti chiar TU sa strangi bani pentru. cărțile pe care le vrei... apoi, când ai suficienti, anunta-i pe ai tai ca vrei sa te duci la magazin sa-ti cumperi ce-ti doresti
Si...na, vezi pe urmă dacă te clasă
Păi, alte idei nu am avut

| biancaragiale a răspuns:

Buna, nu ai bursa/alocatie sau banii tăi proprii?

| LoveSleep a răspuns (pentru biancaragiale):

Aia nu sunt pentru carti, sunt pentru alte lucruri mult mai importante decat cel mai important lucru din viata ei, cititul.