Nu te mai emotiona, gatitul se invata in timp. Ai putea sa ii ceri si lui ajutorul, daca te descurci greu. Pune-l pe el sa puna sare si sa verifice, sau macar intreaba-l daca e ok, daca trebuia mai multa sau mai putina.
Incearca sa gatesti acelasi preparat de doua ori, ca sa inveti cum sa il faci; trecand de la unul la altul, nu prea aduni experienta.
"nu stiu cum de reușește el sa mănânce…:
Săracu' baiat!
Te-ai uitat sub masă? ))
Sa stii ca vei învață, treptat.
Sunt pe net o multime de tutoriale. Gătiți împreună, distrați-vă, jucați-vă de-a bucătarii si veti vedeti ce iese... Începeți cu cele mai simple rețete.
Fa mincare dupa retete,acolo spiune exact cantitatile ce trebuie sa le pui.
Ori cand gatesti ceva,ia o lingura,pune deoparte un minut,se raceste,sa fie calduta si gusta.
Sau noteaza cita sare,cit zahar pui intr-o mincare si atunci cand iese asa cum trebuie tii scris undeva,pe viitor stii cit sa pui.
Alta metoda,pui sare putina,cel care maninca poate sa mai adauge el in farfuria lui.
Cea m,ai buna metoda stii care este? Sa maninci in oras,mai buna metoda nu cred ca exista alegi ce sa maninci de fiecare data,nu stai tu sa te gindesti ce sa cumperi, ce sa gatesti etc.
Plus de asta timp pierdut, vase murdare de spalat etc.
Eu am vase, oale, tacimuri dar le foloseste altcineva eu maninc in oras, in fiecare zi altceva.
Bine nu maninc 3 mese pe zi,doara una singura si asa am ceva sunci si doara de la o masa.
In rest cumpar ceva fructe,pe astea le consumi direct sau ceva conservate,compoturi chestii de genul asta.
Mai fac asa citeodata griu fiert, deci griu il fierb, pun doara zahar in el, putina sare si aia e tot.
Dar cum zici si tu mai niciodata nu nimeresc cantitatile bune odata am monitorizat, dar deja am uitat, nu am notat cantitatile.
Okay, in primul rând hai sa nu te gândești neaparat la el. Gândește-te ca pe o nevoie proprie de supraviețuire ...
Ia-o usor, uite, poate azi ai pofta sa faci o tocăniță de ardei cu orez si piept de pui. Cauta pe net cum se face, pregătește-ti ingredientele de dinainte si urmează pașii. Si regula ingredientelor precum (sare/piper/etc) mereu pune mai puțin si gusta, asa poti regla, daca pui mai mult nu mai poti=).
Youtube-ul este plin, chiar de la cum sa frigi un ou, si in caz de chiar vrei sa il surprinzi si nu te simti confidenta nici cu Youtube-ul scrie-mi si te ajut sa faci ceva de la 0. Asa țineam minte ca faceam cu prima mea iubita prin telefon sa si-o surprindă pe maica-sa