| Emiliah66 a întrebat:

am o problema la scoala, inainte, colegii mei se comportau frumos cu mine, adica, ne distram, glumeam, si acum, se pare ca nu mai sunt la fel...
Inainte am avut 2 colege in clasa care erau capul batailor si al vorbelor, acum s-au mutat, si a mai ramas o fata cu capul rautatilor.
Iar acum, a inceput sa ma traga de par, sa imi dea cu pumnul in cap si shuturi in fund si sa ma strige "curva"...
Nu stiu daca pentru ea e o gluma, dar asa se pare
Dar eu sunt ranita profund si nu mai am acele puteri de a trece mai departe, in fiecare zii ma gandesc ca ce se va mai intampla la scoala cu mine...
Baietii la fel, ma striga ca sunt cea mai lenesa, si curva, scuzati-ma, si alte chestii, dar pentru ca eu sunt timida si rusinoasa, sunt mult mai puternica decat ei...
Iar fata acea care ma trage de par si chestii, a batut ieri, 01.02.2012 o colega FARA MOTIV, ea zicea ca se stramba la ea dar saraca fata, doar se uita la ea, dupa ce ca cu ea nu tine nimeni si fara incredere in sine, este foarte badjocorita.
Asta este povestea mea, imi e frica, iar la diriginte, imi e frica sa spun pentru ca fata batausa, daca vede ca e spusa, dupa ameninta pe cel care a spus-o si dupa il bate rau.
Si la parinti la fel nu am curajul, pentru ca ei ar spune dirigintelui, iar fata dupa m-ar batea, iar eu nu sunt proasta ei ca sa ma bata pe mine, chiar daca sunt timida, nu am luat bataie de la 8 ani si acum sa iau bataie de la o proasta fara minte si care nici nu invata!? incerc sa ma integrez, sa fiu si eu mai teapana, dar se pare ca cobor mult...
Va rog mult sa imi dati un sfat, ca daca nu merge in cateva saptamani, la anul ma mut in alta clasa...
FUNDA VA ROG, toata seara am plans.

2 răspunsuri:
| TrendyHedgehog a răspuns:

Da am avut si eu astfel de colege.Incearca sa-ti gasesti o colega cu care sa te imprietenesti si sa vezi ca fata aia batausa nu o sa se mai ia de tine pentru ca ea e singura si voi sunteti 2. Daca tot nu merge trebuie sa mergi la diriginte si sa-i spui sau parintilor.Lasa ca daca o sa vrea sa te bata pentru ca ai avut curajul sa ii zici cuiva nu cred ca o s-o faca pentru ca o sa fie prea evident ca ea a fost.Si incearca sa fii mai infipta.Si mie mi se intampla la fel anul trecut si pe la sfarsitul anului am ajuns chiar sa fiu prietena cu batausa clasei.Cand vezi ca te trage de par sau te loveste incearca sa faci si tu la fel si sa-i arato ca nu-i mi merge cu tine.
Succes si nu uita trebuiesa ai incredere multa in tine! happy

| Tynnna a răspuns:

Da, e o situatie dificila, dar sigur o sa treci peste pentru ca esti o fata puternica! Sfatul meu este sa marturisesti totul parintilor, de la inceput, asa cum ne-ai povestit si noua. Apoi spune-i si dirigintelui. Nu ai de ce sa te temi pentru ca tu nu esti vinovata cu nimic aici, tu esti victima. Astfel toti vor sti ca respectiva colega este capul rautatilor, iar atunci cand ea va vrea sa te loveasca din nou tu vei putea sa i-o intorci si sa ii arati ca nu face ce vrea ea din tine. Esti libera sa te aperi. Fii fata desteapta si gaseste avantejele in situatia asta ca sa poti scapa de ea. Si cum a spus si Illy96 e bine sa te imprietenesti cu o colega, doua, sa fie de partea ta. Curaj!