anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, am o problema mai personala.
De cativa ani incoace parca nu mai pot dormi noaptea cum trebuie/sau sa-mi traiesc viata (am despresie) din cauza bucuriei altora ma afecteaza si nu stiu cum sa fac sa evit oamenii, nu-i mai suport, toti efectul de turma, sunt si bipolar, visez numai cadavre si mortaciuni demoni, iaduri, bebelusi zdrobiti, devoli si etc va rog niste sfaturi

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"pot dormii noaptea... din cauza bucuriei altora ma afecteaza"

aha, ai și tu probleme cu capra!

A vecinului. E tipic, las-o să zburde (capra) și bucură-te și tu de bucuria celorlalți

| sammie a răspuns:

1. Trezește-te la realitate.

2. Lasă filmele/poveștile horror.

3. Du-te la psiholog dacă nu reușești.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Troll

| Smmo a răspuns:

Buna, ar fi nevoie de cateva detalii la ce ai spus tu. Ai un diagnostic pus de depresie/bipolar sau asa zici tu? Iei vreun tratament?
In ce sens te supara bucuria altora?
Te mai plimbi si tu macar in week-end? Mananci cum trebuie sau esti subnutrit? Esti obosit? Te-ai uitat la filme sau ai citit chestii care au legatura cu ce spui tu ca visezi?

| Smmo a răspuns:

Atunci incepe prin a te plimba cand ai ocazia cateva ore intr-un loc cu verdeata la o ora cand nu e lume prea multa, de exemplu in gradina botanica sau in parcuri in timpul saptamanii sau dimineata. In felul asta iti oxigenezi creierul si vei dormi mai bine. Cand ai ocazia, mergi undeva la munte cateva zile.
Gaseste-ti un hobby, ca sa eviti uitatul la filme. Invata sa mesteresti ceva prin casa, sau de ce nu, sa gatesti...
Ajuta prin casa la curatenie, mergi la cumparaturi, fa ce crezi tu ca poti ca sa stai mai putin in fotoliul ala comod din fata televizorului.
Nu te mai uita la filme din alea, macar schimba tipul de film. Foarte multe au scene socante ca sa prinda la public, nu ai de ce sa te miri ca visezi urat apoi.
Dupa ce faci asta o luna-doua, daca mai ai probleme, poti face o vizita la un psiholog.