Parintii si antuajul.Meseria de parinte a devnit cam grea. Daca nu ai timp sa-ti educi copilul si il lasi sa creasca singur mai bine nu-l fa
Parintii joaca un rol primordial in educatia copilului ei sunt cei care trebuie sa ii arate lumea sa il invete sa se apere.Ar trebui sa fie cei mai buni prieteni cu copilul.Pentru ca un copil care are o educatie sanatoasa automat nu are un anturaj care sa il strice pentru ca stie deja ce e bine si ce nu.Prietenii ti alegi singur dar o faci bazandu-te pe criterii implementate de parintii.Sau ii alegi doar asa de dragul de a nu sta singur in timpul liber.Normal ca daca 4-5 persoane pe care le numesti prieteni fumeaza si tu vei apuca in curand.La fel cu dragourile si alcolul.Totul se trage din familie.Bineinteles mai sunt si exceptii.Sunt copii care au crescut singuri si au ajuns oameni mari in viata pe proprile picioare. Oameni cu adevarat de admirat
Bună.
Societatea pune la dispoziţie informaţii suficiente de informare.
Vina aparţine în totalitate fetelor care nu se documentează înainte, cursuri în timpul şcolii generale, relaţia deschisă cu mama privind viaţa sexuală, anturajul, dramele copilărie, etc.
Pa, pa.
Cauzele unui asemenea comportament pot fi multiple.Pe de o parte este explicabil prin transformarile subtile ale corpului omenesc, datorita fie hranei, fie stilului de viata mult mai lipsit de efortul muncii manuale, fizice, inlocuita cu exercitii prin diferite sali si facute nu totdeauna sub control medical, si care au dus la scaderea varstei de maturizare sexuala.PE de alta parte e de vina si societatea care promoveaza un anume soi de dezinhibare ce a devenit o adevarata moda si am auzit adolescenti care se plang ca sunt inca virgini pe le 17 ani. E de vina si familia fiindca, din divesrse motive, relatiile dintre parinti si copii s-au cam deteriorat, iar la scoala educatia sexuala se face sporadic, cand nu se face deloc. Fenomenul a devenit ingrijorator, intr-adevar si pare a indica o ruptura profunda intre generatii.Lipsa de comunicare intre adultii care se plang ca nu-i mai inteleg pe tineri si tinerii care-i vad pe adulti inchistati in prejudecati, trebuie depasita pentru a nu se ajunge la adevarate tragedii. Si pentru asta e nevoie de implicarea tuturor factorilor
; familie, scoala societate.
Parintii nu au nicio vina. Toata vina pe apartine lor, in loc sa i-a in seama sfaturile parintilor le-au ignorat, iar acum se lovesc la cap.
Parerea mea este ca internetul influenteaza foarte mult. aici de exemplu sunt undele discutii intre adulti la care iau parte si minorii, nimeni nu le poate interzice, eu daca as avea un copil de varasta asta i-as controla internetul. cel mai mult ma sperie gandul ca si copilul meum poate candea in mana pedofililor. acesti copii, deoarece sunt copii la 10-13 ani, nu -si dau seama de riscurile care exista pe internet, ei cred ca totul este o joaca si cel mai rau cred ca ei sunt atotstiutori. eu pe la 13 ani inca ma jucam cu papusile, nici nu ma gandeam la un iubit dara la sex. copii astia se cred majori facand lucruri de majori dar fara a sti la ce riscuri se supun. vezi ca unii au facut sex normal, oral, anal si nici macar nu stiu cum se fac copii! de aici deducem si ca petrec prea mult timp in fata calculatorului sau pe afara in loc sa ia o carte de anatomie in mana. in mare parte cred ca este si vina parintilor deoarece nu-i controleaza si mai rau este ca unii parinti nu au pus mana pe un calculator in viata lor si nu stiu la ce riscuri sunt predispusi copii.
Parintii in primul rand si apoi scoala, mass-media, chiar si preotii.Educatia sexuala incepe de la 3-4 ani, cand copilul are curiozitati legate de sexul lui.Nu trebuie sa-i raspunzi, decat normal, dar pe intelesul lui. Nu mi se pare corect cand copii foarte mici invata cuvinte vulgare ( am auzit astfel de intrebari, copiii raspundeau direct p--a, si adultii se bucurau de mama focului). Parintii trebuie sa fie atenti cand fac sex, sa controleze daca copilul doarme, si chiar daca doarme nu. i sigur, pentru ca se trezesc cu copilul si bineinteles ca acestia devin curiosi. Problema cu educatia este asa : copiilor le raspunzi la intrebari, nu direct, mai bland, astfel incat sa nu-si imagineze cine stie ce. Pe tot parcursul vietii, trebuie sa-i aragi atentia cand e bine sa inceapa viata sexuala, ce riscuri sunt, despre cat de usor e sa faci sex si cat de greu se creste un copil daca nu esti atent.Trebuie invatat ca atunci cand alti copii discuta, sa spuna, ' ce stiti voi, eu am discutat cu mama si nu-i asa.', adica sa aiba o opinie corecta, sa se indeparteze de copiii ceilalti cand acestia intrec masura. Mici sfaturi pentru copii, care vor mai atenua din acea sete de a sti a copiilor. Si mai ales, parintii trebuie sa-i invete ca de mici sa aiba un Program, cat sa inveti, cat sa te distrezi, cat sa citesti, cat sport, etc. Eu cred ca aceasta problema este de altfel problema nr. 1 a tinerilor din ziua de azi. Nu e normal si corect ca un tanar de 12 ani, sa stea mai mult de 2 ore zilnic la computer. Orice calcul ai face, nu-ti iese la socoteala cat timp ii ramane pentru lectii.si normal, mintea ii fuge in cu totul alta directie, care nu este cea normala...
Da, asa este! Am vazut si eu o gramada de de fete care gandesc astfel.
Cauza? Educatia necorespunzatoare, lipsa de comunicare cu parintii sau pur si simplu...asa sunt unii copii in ziua de azi.prea multa libertate strica uneori.
Eu cand aveam varsta de 16 ani imi era frica sa ma sarut, daramite sa ma mai gandesc la alte lucruri
Numai bine!
Nu cred ca putem da vina pe cineva, ci parintii s-ar putea sa le neglijeze, sa nu vorbeasca cu ele despre acest subiect, sa le spuna cate riscuri sunt, si ele nu ar trebui sa isi inceapa viata sexuala la varsta asta, ci dupa ce vor fii mature si responsabile pentru faptele lor. Si acum ele nu mai citesc carti sau sa isi faca o tema ceva, ci doar isi pierd timpul pe internet, uitandu-se numai la televizor, alte activitati nu stiu sa faca.
E foarte rau ceea ce se intampla, si ca nu putem face nimic, in ciuda faptului ca ele cer sfaturi pe acest site si li se da, unele destul de bune, ele tot fac cum le taie capul, si cand vor realiza ceea ce fac, vor plange in pumni si se vor da cu capul de pereti pentru prostiile lor.
Se distrug pur si simplu, in loc sa profite de anii adolescentei care sunt cei mai frumosi ani din viata unei persoane, ele se leaga la cap fara sa le doara, incurcandu-se cu baieti, in loc sa lase ca toate acestea sa se intample la timpul lor.
Societatea clar! Uita-te in jur: peste tot se promoveaza chestiile de genul acesta, Internetul e plin de asa ceva, revistele, de televiziune nu mai zic, uita-te la asa-zisele vedete, si lista continua. Dar nu numai societatea, si grupul de prieteni(ma rog, il putem incadra tot in 'societate'), care poate avea si de cele mai multe ori chiar are o influenta mare asupra respectivei, sau cea care face asta o face fiindca o fac si celelelte, care la randul lor o fac ca o face si altcineva, si asa mai departe...Si vor sa fie ca celelelte, sa nu ramana pe dinafara. Si o alta parte din vina poate ca o poarta si parintii, care, in unele cazuri, nu discuta deloc cu copiii lor despre lucrurile de genul acesta, nu comunica, cu ei si deci copiii se informeaza de cele mai multe ori din surse gresite, si fac ce fac din cauza asta si din tot ce am enumerat mai sus... My opinion.
NU au nici o vina parinti decat proastele de fete de daca nu stiu ce inseamna sex sau a face sex stii care e de vina? Purtarea lor.
In ziua de azi nu ma mai mira nimic.chiar ieri am citit ca o fata si un baiat de clasa a 7-a faceau sex oral in incinta scolii.si un alt coleg de-al lor ii filma.pe cine putem da vina? pe multi si pe nimeni.am putea da vina pe parinti ca nu ii instruieste despre viata sexuala. dar am putea spune ca in prezent sunt destule metode de a primi informatii(internet, reviste). sau degeaba sunt parintii buni si grijulii si poarta conversatii deschise cu copii lor, daca anturajul distruge orice sfat primit in sanul familiei.am putea sa aratam cu degetul pe mass-media.sau am putea sa aratam cu degetul peste tot.asta nu schimba faptul ca lumea s-a schimbat.si nu in bine.ne consideram generatia desteapta, neavand mentalitatea celor batrani.traim cu tehnologie in jurul nostru si nu se mai ia in considerare cine e mai destept, ci cine are mai multi bani, cine are cel mai tare telefon, cele mai de firma haine.toti cauta sa impresioneze, sa fie in centrul atentiei si astfel isi pierd personalitatea. daca turma face asa, asa fac si eu. iar cea mai mare intrecere din prezent este cine si-o pune primul.sau cine cucereste cel mai frumos baiat.acesti copii au primit totul mult prea usor si considera ca daca fac sex nu se intampla absolut nimic. ei nu au griji. ei nu trebuie sa isi stoarca creierii la o problema de mate. ei au google.pentru ei totul este atat de simplu ca ajung sa creada ca viata este ca un fulg de nea. dar in momentul in care le intarzie cu o zi menstruatia, toata lumea aceea usoara se destrama si intra in panica. dupa ce s-a dovedit o alarma falsa, continua fara sa traga concluzii.pe cine sa dam vina?
Ele sunt vinovate in masura in care te poti opune hormonilor, neavand "armele" pe care le-au avut altele inaintea lor, incepand de la "nu o fac pana nu ma marit" pana la frica de o reputatie proasta. Acum au si acces la informatie, problema ese ca multe se informeaza doar despre aspectul "dinainte de", nu si despre ce se poate intampla dupa.
Parintii, pentru ca nu comunica, sau vor sa comunice doar in momentul critic, si nu din timp.
Societatea, doar in anumite limite. Fiecare individ ar trebui sa sorteze normele sociale si sa le aplice dupa cum ii dicteaza bunul-simt.
Daca copii ar invata de la parinti, inainte sa afle de la gasca ce-i aia sex si la ce foloseste, poate ar fi altfel.
In zilele noastre e ceva normal. unele fete isi incep viata sexuala de la o varsta frageda crezand ca esti mai "smecher" sau "tare" daca faci asta sunt mai multe cauze educatia, anturajul, curiozitatea etc
sorinsorinshiatat întreabă: