anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună. Am și eu 2 curiozitati. De curând m-am mutat în Germania și cam de o săptămână fac limba la un liceu (eu am terminat liceu in Ro).
Imi place modul de predare, sistemul lor, dar nu-mi plac oamenii, nu socializează, sunt destul de închiși și asta mă deranjează, eu sunt o fire sociabilă și am nevoie de distracție, să cunosc oameni. Întrebarea mea este, cei care ați făcut studii aici cum v-ați acomodat?
Iar a 2 a intrebare. La mine în clasa majoritatea sunt ucrainieni (între 15/18 ani), iar noi facem limba cu 2 profe, dintre care 1 e ucraineancă. Întrebarea este, ea are voie sa vorbească ucraineana la ore in condițiile în care suntem și 4 care nu înțelegem ucraineană? Eu una consider ca e rasism și lipsă de respect, plus ca eu m-am înscris la cursul de limba germană, nu sa învăț ucraineana. Înțeleg situația lor dar nici cum face profa nu mi se pare ok

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu are voie, dar nu o poți obliga.

| DariaDark a răspuns (pentru sadrian46):

In Germania nu e ca-n România. Ii pot face plângere la secretariat, atâta timp cât eu am ales curs de limba germană am tot dreptul sa mă plâng +plus ca eu nu am fost informată ca voi sta într-o clasă unde se vorbește mai multa ucraineana sau la fel de multa cât germană. Deci o pot "obliga".

| DariaDark a răspuns (pentru DariaDark):

Doar ca eu voiam sa știu daca e normal asa ceva la ei, pentru ca din punctul meu de vedere e urât ce se întâmplă.