| Yourfav a întrebat:

Buna, am si eu întrebare fetelor.Ma simt putin materialista, dar totusi nu cred ca cer mult. Iubitul meu e putin zgârcit, adica asa imi pare…O data cand am iesit afara, mama lui i-a dat 50 de lei si m-a intrebat daca vr un suc si eu de rusine am zis nu, dar chiar voiam si imi era rusine si el nici n a luat din instinct, alta data la mc si a luat mancare fara sa ma intrebe daca vr ceva si dupa m-a intrebat dupa ce si a luat gen, dar m-am simtit prost sa zic da, i-am spus sa facem niste poze la mall stil buletin si a zis ca dam banii de aiurea si ca el vr sa scoatem poze din hartie…Mi a fost foame o data si noroc de mine ca am zis ca mi e foame ca el nici nu a dus in discutie asta, in codintile ca eram la el de 4 ore, plus evita mereu sa mergem la mall si imi pare ciudat, iar de 1 si 8 nu mi-a luat nimic si de 8 mi-a luat un buchetel ca i-am zis eu, am apreciat mult.Cand a vrut sa o cunoasca pe mama nu a luat nicio floare, tinand cont ca a 2 a zi era 8 martie.Intr-adevar mi-a luat de ziua mea o brata de argint, dar tot eu l am scos in oras pe banii mei si la un moment dat voia sa se prefaca ca plateste el. Apreciez oice lucru mic luat pentru mine, dar cateodata stau si ma gandesc daca cer prea mult? Plus faza cu poza costa 15 lei de fiecare si eu imi plateam partea oricum.Va rog sa mi spuneti daca greșesc eu, nu prea am avut relații.Dar vr si eu sa fiu apreciata uneori.

5 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

In general, se pare ca baiatul respectiv e cam batut in cap si cel mai probabil si zgarcit. Insa depinde mult si cati ani aveti si daca lucrati undeva. Ca asa daca sunteti adolescenti, nu prea poti sa ceri mare lucru de la el, ca na, nu are bani. Insa daca sunteti maturi, lucrati, si el face din astea, e clar ca omul habar nu are cu ce se mananca viata si nu stie nici de bunele maniere.

Acum tu alegi daca sa ramai cu el sau nu si daca te deranjeaza atat de tare asta la el.

| Yourfav explică (pentru StoicAnalysis):

Buna, suntem adolescenți.Nu e problema de bani, bani are, mereu isi da comenzii si chestii. Faza e ca eu nu il pun sa mi ia mare si sarea, doamne fereste.Dar doare cand stii ca are si tie nu ti poate lua un suc…

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Yourfav):

Mda... Faza e ca nu prea poti sa-i spui lui asta. E ceva ce trebuie sa realizeze el de la sine. Unele persoane sunt mai altruiste, altele mai egoiste. Nu prea ai ce face in cazurile astea. Daca te deranjeza totusi atat de tare, ai putea sa-i comunici pana la urma, daca chiar te intelegi bine cu el.
Adica cam este un sentiment nasol cand nu primesti din cand in cand aceasta forma de atentie, insa daca in rest te intelegi bine cu el, ar fi indicat sa ii spui ce te deranjeaza. Nu e ok sa tii in tine mereu, pentru ca la final, vei ceda. Si din frustrare, vei ajunge sa faci ceva ce s-ar putea sa regreti.
Comunicarea e cheia intr-o relatie. Fara o comunicare decenta, orice relatie e sortita esecului.

Am si eu o prietena. Eu unul nu am avut problema baiatului mentionat de tine, insa au fost situatii cand faceam lucruri care o deranja pe prietena mea, dar daca ea nu mi-a comunicat asta, eu nu aveam de unde sa stiu daca o deranja sau nu. Am observat apoi la ea ca se cam imbufneaza cateodata, asa ca am tras-o de limba incat sa-mi zica ce o deranjeaza. Cu chiu cu vai, am aflat ca anumite lucruri pe care le faceam eu, o deranjau. Asa ca am incetat sa le mai fac in preajma ei. Si acum nu mai avem probleme. Am sfatuit-o asa cum te sfatuiesc si eu pe tine, sa imi comunice orice problema sau orice lucru care o deranjeaza, pentru ca nu e ok sa tina in ea suparari, frustrari, sau alte lucruri negative.

| lizzygrant a răspuns:

Tu nu ai gresit cu nimic, probabil ca el provine dintr-o familie din clasa de jos (ma refer la bani, nu la clasele de la scoala) si probabil ca nu are de unde sa iti dea cadouri, sa cumpere chestii din mall si etc.
dar faptul ca ti-a facut cadou bratara aia de argint (ador argintul, personal) arata faptul ca te iubeste in adancul sufletului lui. Este absolut normal sa te simti asa, nu e vina ta, si niciodata nu va fi.
Dar... daca observi in timp ca devine mai rece cu tine, poti sa i-o spui in fata, fii sincera cu el, ca sa stie ca suferi. Abandonand chestiile negative, iti sugerez totusi sa vorbesti cu el intr-o zi cand este intr-o dispozitie buna despre asta in caz ca te afecteaza prea tare.

| Yourfav explică (pentru lizzygrant):

Nu provine dintr-o familie saraca, provine dintr o familie normala.Mulțumesc oricum pentru ajutor!