| madalina2727 a întrebat:

Am si eu o mare problema.am 18 ani si sunt foarte sensibila.in general plang din orice.ma deranjeaza orice mica discutie in contradictoriu si aici ma refer la parintii mei. ce sa fac? cui sa dau dreptate? mamei care desi greseste plange mai mereu si isi reproseaza ca n-are o viata buna si doar pentru mine traieste. ce sa fac eu.si tata este bun, dar amandoi au cate o vina.sunt prinsa undeva la mijloc si la cea mai mica cearta a lor plang cate o saptamana si ma retrag intr-un colt al meu. ce pot face eu sa nu mai trecem prin asta? nu-mi doresc ca toata viata mea sa-mi amintesc de aceste momente.de 2-3 ani sunt in starea asta.in vine uneori sa nu mai invat nimic(desi sunt printre cei mai buni elevi intentionand sa dau la medicina la anul'), imi vine chiar sa plec de acasa. dar unde, ca daca la mine acasa nu e bine atunci unde? recunosc ca mi-a trecut o data prin minte ideea sinuciderii, dar m-am gandit ca totusi trebuie sa traiesc daca Dumnezeu mi-a dat viata si m-a lasat sanatoasa.am fost si la un psiholog(desi nu cred ca eu am cea mai mare nevoie, ci ai mei)dar parca nu pot sa ma descarc in fata unui necunoscut. voi ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

Răspuns Câştigător
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Zici ca ai fost la psiholog, dar nu ne spui si ce ti-a indicat sa faci! Bucura-te ca esti mai inteligenta decat ai tai, ca ei tin la tine in felul lor, si ca nu patesti ca cealalta, la care i-am raspuns adineaori, si care nu are voie nimic pentru sufletul ei! Sunt multi parinti ca ai tai, care, nemaiintelegandu-se bine intre ei, spun copilului ca fac totul doar pentru el, etc, autovictimizandu-se, pentru ca nu pot mai mult! Citeste, si invata temeinic, ca pentru viitorul tau o faci! Incearca sa mai mergi la psiholog, si mai ales sa intelegi ca nu se poate trai fara incredere, si tot ce spui in cabinet, acolo ramane! Success!

6 răspunsuri:
| JustMeFlory a răspuns:

Si eu patesc la fel! Nu mereu, dar o patesc! Tu trebuie sa stai in cazul acesta de vorba cu parinti tai si sa le explici ca situatia in care te pun este destul de dureroasa pentru tine...
Ar trebui ca sa mai uiti de problemele de acasa(sau cel putin sa nu mai fi implicata)sa iesi mai mult cu prieteni, sa te ditrezi sa mai pleci de acasa!winking
Succes!

| fabiola a răspuns:

Avand 18 ani cred ca ai putea discuta calm cu ambii parinti.Intreaba-i pe fiecare despre acest conflict psihic si cum ii afecteaza? Le poti cere sa iti spui si tu parerea si impreuna sa gasiti o cale de rezolvare a situatiei. Daca lor le va fi bine, implicit si tie iti va fi indiferent de ce cale vor alege.Cu plansul nu rezolvi nimic, doar iti macina sufletul! Iti doresc sa fii puternica si sa iti rezolvi aceste pr cat mai repede. Cere ajutorul si actioneza, nu recurge la acele ganduri.

| Wtf9000 a răspuns:

Crede-ma pe cuvant ca si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca la mine e mai rau. Nu stiu daca e bine sau e rau, dar in momentul asta vreau doar sa plec departe si sa nu mai aud pentru o vreme de ei. Te sfatuiesc sa faci la fel.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te inteleg f bine prin ce treci si mai ales daca esti si sensibila n-ai cum sa nu te intristezi cand ii vezi pe parintii tai certandu-se... tu incearca sa vb cu ei si sa le dai de inteles ce simti si roaga-te pentru ei in fiecare seara ca sa-i schimbe caci mare e El si nu te mai gandi niciodata la ideea sinuciderii... o zi frumoasa iti doresc

| maria_2957 a răspuns:

Trebuie sa mergi la un psihiatru, nu te panica. La psihiatru nu merg num ai nebunii, merg si oameni cu o sensibilitate mai aparte asa ca si tine. Poate ai o forma usoara de depresie si se poate rezolva repede, daca nu o tratezi se poate agrava in timp.Eu asta iti recomand si o sa imi dai mare dreptate. E foarte adevarat ca trebuie sa te inteleaga familia, poate cu timpul o sa ai si din partea lor intelegere.MULT SUCCES