| powergirl a întrebat:

Buna am si eu o nelamurire de ce in ziua de azi tot mai multe femei sunt nevoite sa faca cezariana? ca si in cazul meu nu s-a putut face altfel adica sa nasc normal. daca eram in urma cu 30 ani muream daca nu nasteam natural si daca nu puteam adio? din ce cauza sa fie in ziua de azi asa multe femei in impasul asta? ce parere aveti? excludem pe cele care vor cezariana si daca pot naste normal

Răspuns Câştigător
| irina20 a răspuns:

Si eu am avut intrebari asemanatoare, m-am lamurit de aici

http://www.sfatulmedicului.ro/Nasterea/operatia-cezariana_1026

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este la libera alegere a pacientei!
După o naștere normală organismul își revine în 12 luni, după cezariană 24 de luni.
Pa, pa.

| pietrean a răspuns:

Tu ai intrebat, de fapt "de ce in ziua de azi tot mai multe femei SUNT NEVOITE sa faca cezariana"! Faptul ca tot mai multe femei, sunt nevoite sa lucreze ori stand la un birou, ori numai in picoare, asta face ca muschii sa nu mai fie asa de dezvoltati.In strainatate,si pe la noi a inceput,se fac cursuri speciale,pentru viitoarele mamici,de gimnastica,pregatire pentru nastere,cum trebuie sa respiri... Mici probleme medicale, ca sa zic asa, iau facut pe medici sa decida, ca este mai bine cezariana, decat o nastere normala.Sanatate!

| pietrean a răspuns:

Intrebarea ta era"de ce in ziua de azi tot mai multe femei SUNT NEVOITE SA FACA CEZARIANA". Faptul ca femeile din zilele noastre,sunt nevoite sa stea,ori pe scaun,la birou,ori in picioare,la alte locuri de munca,fara a face miscare, face ca muschii sa ai ba de suferit. De aceea in strainatate(in unele clinici si pe la noi, dar COSTA), se fac cursuri de gimnastica, de respiratie, psihologice.

| pietrean a răspuns (pentru pietrean):

Scuze,am crezut ca nu apare prima postare.Dar mai bine de doua ori, decat de loc!

| FeliciaCorinaA a răspuns:

Eu cred ca cezariana are rolul de a evita posibilele complicatii care ar putea apare daca nasterea ar fi facuta natural de exemplu: pozitia nefavorabila in care se afla fatul, ideea ca poate mama nu ar face fata unei nasteri naturale, o sarcina mai dificila, varsta etc. Nu cred ca ai fi murit in trecut pentru ca, nu stiu daca ti-ai dat seama, insa odata cu progresele facute de catre stiinta apar si probleme mai complicate.Cred ca cei care te-ar fi ajutat sa nasti si-ar fi asumat riscul si, datorita experientei pe care ar fi avut-o, ai fi iesit cu bine. Ideea este ca, dupa mine, cezariana nu este chiar atat de tragica. Copilul se naste si aste este important. Daca stiinta ofera acest ajutor este logic ca oamenii sa se foloseasca de el.

| powergirl explică (pentru FeliciaCorinaA):

Bine poate am dramatizat putin cu moartea dar voiam sa ma lamuresc