| HelpMePlss a întrebat:

am si eu o problema la scoala, sunt o fire fffffff timida toata clasa ma considera o ciudata, nu prea am prieteni si cei care sunt prieteni, sunt prieteni falsisigh urmez in clasa a 7-a si de atatia ani am avut aceasta problema la scoala nu sunt prea buna nici la sport profesoara nu ma intelege si de fiecare data cand nu fac ceva bine sunt certata, abia daca sunt bagata in seama iar daca sunt bagata in seama sunt doar asa ca sa imi ceara cineva ceva sau sa profite de mine, sa rada de mine, din cauza asta iau si note mai slabe cand ies la tabla sau cand ma asculta dintr-o lectie, am incercat sa ies cate un pic in evidenta sa fac cv sa fiu vazuta, auzita dar degeaba de cate ori incercam eram de tot rasul nici nu vreau sa ma intalnesc cu colegii pe strada nici cu profesorii nici macar sa trec prin fata scolii si nici macar sa aud de ea, nu stiu ce sa mai fac de multe ori plang si plang din cauza asta, si m-am saturat sa-mi dea lacrimile in fiecare zi. Ajutati-ma va rog :-

18 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Fetita draga, nu te lasa impresionata de comportamentul colegilor tai. Ai incredere in tine, fii curajoasa si nu lasa sa ti se vada lacrimile.Ai, cu siguranta, calitati caci niciun om nu e lipsit de ele...Cred ca esti o fetita sensibila si astfel de fapturi sunt tinte sigure pentru neghiobi...Fii indiferenta la jignirile lor si tine minte ca toti oamenii mari au fost diferiti si de multe ori tinta ironiilor... Daca te ajuta cu ceva sa stii ca si de Napoleon, care era mic de statura, radeau colegii, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina imparatul francezilor...Nu stiu ce varsta ai dar, de fiecare data cand esti necajita, incearca sa zambesti si sa le spui:Voi radeti de mine ca sunt diferita, eu rad de voi ca sunteti toti la fel! Ai incredere in tine...

| monyk a răspuns:

Buna, te rog sa nu mai plangi, pentru ca nu trebuie sa plangi, nu merita lacrimile tale...nu este vina ta ca ei sunt asa... daca totusi vrei sa schimbi cv, eu cred ca ar trebui sa te impui mai mult, nu te lasa batjocorita, k nu mergi la scoala ca sa fi bataia lor de joc, nici vorba, pune-i la punct pe toti care te deranjeaza si care se poarta urat, arata-le ca nu esti asa cum pari...lasa timiditatea la o parte, bafta.sa fi fericita iti doresc si mereu cu zambetul pe buze, te pup, pa pa.

| juniper a răspuns:

Si mie mi-a fost greu, dar nu am avut probleme cu profesorii, iar mama era singura care ma asculta.

| inna a răspuns:

Transfera-te la alra scoala si fa-ti alti prieteni.winking

| gabitza05 a răspuns:

Buna!

Asa sunt si eu de cand sunt la liceu ...in generala era altfel. Oricum incearca sa vorbesti la inceputul anului scolar cu toti colegii sau macar cu cei care ti se par ca sunt de treaba(stiu ca e greu sa te bagi deodata in seama dar trebuie). Iar cand ei rad de un lucru facut de tine ...nu fi trista ...nu le face pe plac, razi cu eiwinkingMult succes happy

| gabitza05 a răspuns:

Nickname m-ai ajutat si pe mine cu linkul acela big grin mersi

| crisS a răspuns:

Pai pentru inceput ar trebui sa iti recapeti increderea in tina si sa fi mai sigura pe tine happy si incearca totusi sa te imprietenesti cu persoane " de statutul tau " adica care nu sunt asa populare cu ajutorul lor vei putea sa avansezi... nu stiu invita-ti prietenele mai apropiate la tine acasa iesi cu ele in parc la plimbare in oras mergi la shopping cu ele... chiar daca nu vei avea un rol foarte important in actiunile astea te vei face remarcata happy

| M4RK a răspuns:

Asa sunt si eu timid straight face

| M4RK a răspuns:

Nustiu ce sa zic

| Artemiss a răspuns:

Si eu eram timida si considerata o ciudata... Tu nu trebuie sa fii ca ceilalti...nu esti ciudata ci speciala si ar trebui sa apreciezi faptul ca nu esti ca ceilalti...crezi ca daca esti populara te face sa te simti mai bine?
Am lasat mereu impresia ca sunt o fata timida... dar era doar o masca...in spatele unei asemenea masti se poate afla o persoana puternica, si sunt sigura ca esti...sa stii ca timiditatea are destule avantaje...In primul rand acceptate asa cum esti si pune la spate ceea ce zice lumea, deoarece maj sunt rai, si cauta sa isi bata joc de cei care par mai slabi... putini sunt cei care se pun cu cei mai puternici...

Daca totusi tii cont prea mult de parerea celorlalti incearca sa te impui...sa stii ca o vorba doare mai mult...replici bine gandite si o doza de indiferenta asta le trebuie celor ce nu au ce face...nu te mai consuma...si eu eram asa... dar acum totul s-a schimbat...si ma amuza doar rautatea lumii...Nu ii mai lasa pe altii sa profite de tine...impune-te...iar in legatura cu prietenii... testeaza-i... poate nu toti sunt falsi asa cum crez tu...si daca sunt falsi da-i dracul pe toti(scuze expresia)...
Important e sa ai incredere in tine...vei trece peste perioada asta...eu una am inv destule...nu trebuie sa iti pese de ceilalti... fa ceea ce simti, ce simti tu ca e mai bine...si daca nu te simti bine asa timida cum zici ca esti incearca sa arati si latura cealalta...sunt sigura ca o aitongue

| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

Plansul nu te ajuta cu nimic, asa ca nu mai plange. timida? adica ti-e rusine sa vorbesti cu colegii tai sau ce?:-? .sunt o mie de subiecte despre care poti sa vorbesti, incearca sa discuti cu ei, sa spui tot ce gandesti :) si asa o sa-ti faci prieteni. ii inviti undeva, afara, la un suc.si lasa timiditatea! :D Si vrei sa zici ca ai inceput sa iei note slabe pentru ca?! Incearca sa si inveti mai bine, sa intri in vorba cu ei, si daca nu te baga in seama poti sa le faci si un compliment.de exemplu iti place bluza unei colege si ii spui: ce bluza frumoasa.de unde ti-ai luat-o? si dupa asta o intrebi ce face si gasesti tu subiecte de discutii. Uite un site in care iti spune cum sa scapi de timiditate in 7 pasi : http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1037399-cum-scapi-timiditate-7-pasi.htm.
Succes!>:D<

| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

@gaby. cu placere big hug

| Guitarlove a răspuns:

Of, trebuie sa scapi de aceasta timiditate.Colegii tai nu stiu cat de deosebita esti, insa tu nu vrei sa arati acest lucruwinking Incearca sa inveti de la ceilalti oh go on nu trebuie sa fii considerata ciudata pentru faptul ca intreadevar NU ESTI. Eu cred ca ar trebui sa inveti de la colegii tai... sa le arati ca stii sa te distrezi. straight face Pt. Dumnezeu de ce esti timida? rolling eyes Trebuie sa le arati altora cat de bun esti, ca Dumnezeu te-a lasat cu ceva. Invata cel putin de la o vedeta. Gandeste-te la vedeta ta preferata care canta in fata a milioane de oameni... crezi ca ei ii este usor? Dar stie ca are ce arata, stie ca poate sa-i faca pe ceilalti sa planga sau sa rada prin cantecele, prin vocea ei.Asa esti si tu. Si la tine este mult mai usor. Pt. chestia cu profesorii... invata din greu si gandeste-te ca cu cat inveti mai bine si iei nota mare cu atat esti mai buna in fata colegilor tai, dar si profesorii vor fi incantati ca au un elev silitor... ar trebui sa gandesti... nu sa plangi fara rost.winking Succes! Daca mai vrei sa stii ceva. lasi mesaj. Ceau! kiss love struck

| MADALINAAAA a răspuns:

Si eu sunt timida...si sunt considerata o ciudata, o speriata doar pentru ca nu socializez cu cei din clasa.mereu am fost respinsa, nicioata n-am facut parte dintr-un grup de prietei.si eu cand eram mai mica, de varsta ta, paraca eram invizibila cand eram cu cineva, nu ma auzea nimeni cand vorbeam.parca nici nu existam.de asta plangeam mereu cand ajungeam acasa.Si da, si de mine radeau copii din diferite motive, dar asa sunt copii toti, rai, sa-i batjocoreasca pe altii. Sfatul meu este sa iti faci o prietena mai apropiata, cu care sa-ti petreci majoritatea timpului, iar pe ceilallati sa-i ignori, sa fii indiferenta, si sa le raspunzi cu tupeu cand fac glume pe seama ta, ca altadata sa nu o mai faca. Daca as putea da timpul inapoi sa schimb coportamentul meu chiar as face-o! pentru ca eram prea prostuta, la mana oricui, in clasa aia puteam sa nu exist, nu avem cu cine sta in banca.in fine.am trecut prin multe.Si iti spun sa iei atitudine si sa nu le mai permiti nimic.Concentreaza-te pe invatura, si uita de tot ce e in jurul tau, pentru ca lumeae perversa si rea, si asa va fi mereu.Asa ca incerca sa prinzi incredere i tine, sa scapi de timiditate...succes!

| somniferu a răspuns:

Buna loredana, problema ta nu una foarte grava dar se poate rezolva!
Persoanele in ziua de azi sunt rele, invidioase, egoiste...etc...
Uite si eu pot sa spun ca am avut aceasta problema pana in clasa a 8-a, eram "ultimul"din clasa nu la invatatura dar eram luat inainte si toti isi bateau joc de mine radeau de mine, ba mai mult intr-o zi un baiat mia tras baltaloni jos cand ma asculta profesorutongue>sad...etc...
Si o data ajuns la liceu mam tot gandit cum sa fac sa nu mai fiu ultimul...la liceu am intrat la un profil unde nu era nici urma de "fosti mei colegi" si aici o data ajuns am incercat sa intru in evidenta din prima si nu i-am lasat pe niciunul sa mi-o ia inainte pentru ca stiam ce se va intampla...si asa am primit aprecierea colegilor si la un moment dat am ajuns sa fiu si "vedeta liceului" mi-au pus si un nick-name:somniferu asta care il am si acum...(nimeni nu ma stie de lucian)...asta pana in clasa a 11 cand am fugit din romania...ca daca stateam acum eram in anul 1 la facultate dar na asta e soarta...
Asa scuze ca team tinut atat de vb cu mine...problema ta se rezolva asfel:
1 trebuie sa iti spui in gandul tau"eu nu sunt timida","eu trebuie sa fac asta","eu pot sa fac asta"...
2 trebuie sa iti scoti in evidenta calitatile si sa le pui in practica...
3 nu trebuie sa te lasi influentata de alti, ideea ta e cea mai buna si daca totusi ti-a dat sfaturi bune selecteazale si vezi ce e bun...
3nu toti iti dau sfaturi in favoarea ta...
4 ignorai pe cei ce te displac...
5 iesi in evidenta, dar nu te lasa convinsa de "ei" ca nu e bine, pentru ca ei doar vreau sa te "tina unde ti-e locul"
6 cand iti spun ceva si nu iti convine intoarcele replica si punele capac...
Crede-ma ca metoda functioneaza am inventat-o eu si pentru mine a functionat perfect...
Bafta si nu te lasa cundusa de ei fi tu insuti... dale replica...winking
...parerea mea...

| bonny a răspuns:

Din clasa ta gaseste veriga cea nai slaba si ea te va include in acel grup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa am fost si eu la inceput...trebuie sa fii indrazneata, sa nu te certi cu nimeni din clasa si sa te faci remarcata, sa te faci pacuta de colegi, sa faci glume cu ei si sa te bagy in seama ca toti... sper ca te-am ajutat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu sunt asa eu sunt o nebunatik si chiar o vedeta a liceului dar uneori as vrea sa fiu invizibila si de neremarcat asa ca fii fericita asa cum esti te invidiez nu ar trebui sa iti para rausmug