Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 2 pahare mici cu lapte, 300 g spanac, 100 g parmezan ras, 2 catei de usturoi, sare, ulei.
Mod de preparare: Prima data se curata si se spala bine spanacul pentru a indeparta particulele fine de nisip. Se pune la oparit timp de cateva minute in apa fierbinte. Este important sa nu stea prea mult la oparit deoarece frunzele de spanac isi schimba culoarea. Apoi se strecoara si se taie fasii inguste.
Ouale se amesteca intr-un vas adanc cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga spanacul taiat, cateii de usturoi pisati, parmezanul si laptele. Se potriveste de sare si se lasa sa stea cateva minute.
O tigaie teflonata mare se pune pe foc si se incinge bine, apoi se toarna putin ulei. Cand incepe sa sfaraie se toarna compozitia de spanac cu ou, dinspre centrul spre marginea tigaii. Se frige omleta acoperit pe ambele parti aproximativ cate 2 minute.