| elena1212 a întrebat:

As avea nevoie de ceva pareri, asa ca mai intai o sa incep prin a spune ceva despre mine. Am 17 ani si nu am o viata sociala din cauza situatiei mele financiare, mai bine zis a parintilor care a ramas constanta de ceva ani. Problema este ca sunt vazuta ca o problema. Nu pot spune celorlalti ca am probleme financiare si ca de aceasta nu ies, nu ca mi-ar fi rusine sa recunosc, insa a fost un moment cand am facut asta si am fost umilita. Ideea e ca nu e tocmai placut cand majoritatea iti spun ca esti inchisa, de exemplu o,, prietena" sa-ti spuna ca in modul acesta o sa stai toata viata inchisa in casa,
mergi undeva si esti,, interogata" daca am un grup de prieteni, daca ies, daca am iubit, si se uita ciudat la tine cand raspunsul este negativ la fiecare intrebare sau propria matusa te barfeste pe la spate spunand ca ii este mila de tine ca stai inchisa in casa, ca nu ai prieteni. Nu ma vad ca o problema decat rareori, m-am resemnat in sensul ca stiu ca nu pot schimba nimic si niciodata nu le-am reprosat parintilor, stiu cat de greu le este si lor si stiu ca tot ceea ce trebuie sa fac este sa invat ca sa am un viitor mai bun. De asemenea nu simt ca as avea o problema de comunicare, din moment ce ma implic in activitati, in voluntariat si cand este necesar comunic cu cineva dar atata timp cat subiectul nu deviaza spre viata mea personala. Bine recunosc nu sunt multumita in totalitate de viata mea insa cum am mai spus am rabdare sperand ca intr-o zi va fi mai bine. Ce mai pot spune despre mine este ca o singura data am iesit la un film sau un concert, nu am fost niciodata la patinoar, de 3 ori am fost in pub-uri, nu am avut un iubit pana acum (desi am primit cereri), nu am fost niciodata la ziua cuiva si nu am mers niciodata intr-o excursie cu clasa.
Ce as vrea sa stiu este ce parere aveti despre situatia mea, credeti ca asta ma va afecta pe viitor, voi deveni inchisa, nu voi sti sa comunic? Nu stiu, poate daca v-ati confruntat sau va confruntati si voi cu astfel de situatii? Sunt curioasa daca chiar sunt singura care are o astfel de situatie?

5 răspunsuri:
| Lamaitzza a răspuns:

Buna Elena. Intr-adevar nu iti ieste tocmai usor dar sa iti spun ceva,oamenii care nu vorbesc cu tine sau te umilesc numai din cauza banilor sunt niste dobitoci foarte mari. Nu este vina ta pentru traiul tau si nici al parintilor,fiecare cu ce ne-a dat Dumnezeu. Sa stii ca in zilele noastre este mare lucru sa ai si ce manca,si eu cateodata nu am bani sa merg la cumparaturi cu prietenele sau sa imi iau nu stiu ce lucru si cateodata imi e rusine sa le zic asta prietenelor dar chiar daca nu imi place le zic " Fata nu am bani acum " si gata, ele sar sa ma imprumute, bine adica am bani ca sa duc un trai decent dar pana la urmatorul salariu mai stau pe bara cateodata.Sa stii ca nu trebuie sa fi inchisa in tine numai pentru ca te gandesti ca nu ai bani sa faci nu stiu ce, sa stii ca poti sa iesi si pe strada cu prietenii si nu iti trebuiesc bani, iesi pe o banca in fata blocului sau a casei si sparge o punga de seminte cu cineva,daca oamenii din jurul tau nu te accepta asa cum esti incearca sa cauti persoane cu problema asa ca tine, nu neaparat financiare dar tu trebuie sa intelegi cum e sa suferi sau sa ai probleme si sa stii ca este mare lucru sa ai pe cineva sa iti zica o vorba buna sau un sfat. Incearca sa nu mai fi inchisa pur si simplu fi tu insati, razi, fa glume,stiu ca nu esti obisnuita cu lucruri de genul dar trebuie sa te inveti, sa stii ca oamenii te vor accepta dar este mult pana vor vedea ce fata draguta si de incredere esti. Sa stii ca ar fi bine sa iti faci un iubit,dar sa fie un baiat cuminte si bland, nu un golan sa profite de tine, el te va scoate din casa si va intlege. Daca nu ai cu cine sa vorbesti si vrei un sfat spune-mi si iti las id. meu, vorbesc cu tine oricand doresti. Iti doresc multa sanatate si succes in tot ceea ce faci si sa te ti de carte!:*

| TipaSecsiii88 a răspuns:

Nu.ai sa vezi k atunci cand vei fi mai mare mare 20 ani ceva de genu nu o sa mai crezi asta trebuie sa crezi in tine ca sa poti trece peste asta!

| MihaelaDart a răspuns:

Elena, rautati sunt peste tot, nu trebuie sa pui suflet la tot ce te inconjoara. Trebuie sa intelegi si situatia parintilor si mai multa ignoranta trebuie sa ai pentru prietenii tai. Prieteni pe care ii numesti sunt cu nasul pe sus, fitzosi si de-astfel se poarta cu tine asa. Nu pune la suflet, ignora, stiu ca doare, doar asa te poti distra si tu un pic. Asta nu te va afecta in viata, pentru ca terminand liceul iti vei cauta un loc de munca si usor usor iti va fi mai bine. Daca esti ambitioasa iti poti cauta si pe timpul verii un part-time in strainatate sau in tara.
Am fost intre situatiei tale, situatia financiara a familiei era una buna, desi aveam prieteni cu un trai cu 2-3 trepte mai mult decat mine, nu ma criticau, desi eram ignorata, nu ma dadeau mai mult deoparte, cand am avut prieteni (ma refer iubit) si situatia acestuia era una ca a mea sau mai joasa, profitau de situatia materiala! Deci cum o dai niciodata nu e bine si astfel m-am inchis in mine. Dar am zis ca nu e bine daca mereu ma inchid in mine, plang si nu ies din casa, astfel ca mi-am facut viata mea singura, cu toate ca nu e la fel cu prietenii sa vorbesti, dar si cu mine insumi mi-a fost tare bine, m-am plimbat singura, mi-am cumparat pentru mine ce am dormit atunci cand se putea si cu toate ca m-am invatat sa nu mai zic totul din casa mea cat si iubitului meu, doar atunci cand consider eu ca e necesar sa stie si restul! Astfel nici el nu stia cum e situatia materiala a familiei si mi-a fost mult mai bine, cu toate ca imi era iubit am zis ca el trebuie sa plateasca pentru mine, nu eu! Daca chiar ma iubeste atat cum zice, am vrut sa vad cat de mult ma si aprecieaza. Nu spune toate problemele prietenilor cat si iubitului, nu trebuie sa stie tot adevarul despre problemele tale din familie, pentru ca nici ei nu-ti spun adevarul.

Capul sus si multa ambitie!

| Woodenpints91 a răspuns:

Cine a zis că îţi trebuie bani ca să ai viaţă socială?

| kenzo28 a răspuns:

Buna Elena,imi pare rau sa aud ca o perosana in floarea varstei e asa deprimata,si eu eram la fel,dar cu timpul am invatat ca nu banii conteaza asa mult,incearca sa iesi mai mult cu prieteni adevarati si incearca sa iti faci noi prieteni care sa tina la tine pentru persoana care esti nu pentru starea ta financiara,iar daca pe viitor o sa ai cereri de prietenie, nu ezita, incearca-i pe toti, n-ai ce pierde.Bafta si sper sa te simti mai bine!