Ai o chestiune care se cheama Dishabiliophobia.
Nu mai sunt un foarte bun vorbitor de romana ca sa traduc asta foarte exact, cred ca ar fi: Disabiliofobie.
Asta poate sa vina din:
- stima de sine scazuta;
- o fobie sociala, ca teama de a nu fi in centrul atentiei;
- dismorfofobie, care e o tulburare a imaginii corpului tau caruia ii gasesti singura defecte...sau, mai poate sa vina dintr-o experienta negativa legata de nuditate din trecutul tau foarte indepartat.
Nu trece pe TPU cu "bla, bla-uri", sau discutand cu prieteni apropiati.
Poti merge la un psihoterapeut (care este altceva decat clasicul psiholog), si ala va face cu tine una sau mai multe sedinte de terapie cognitiv comportamentala.
Spor...
Auzi la el nu mai e un bun vorbitor de romana.ba da-o dracu ai baut 3 cafele prin europa si deja ti-ai uitat limba a? Sigur esti un romanache de ala plecat prin Italia Spania si dupa 3 luni a venit acasa si era doar cu gracias si arivederci in gura este? Vai de capu tau .
Chiar trebuia sa dai "raspunsul" asta, demn de un idiot congenital?
Nu e o jignire, inseamna doar ca asa te-ai nascut, nu e vina ta.
Sunt vorbitor si de limba engleza, DECI, idiotule congenital, se intampla sa cunosc acest cuvant DOAR in limba engleza.
Te provoc sa gasesti traducerea lui Dishabiliophobia in limba romana cu Google translate sau ce mai vrei tu, si apoi sa vezi daca exista in Dex.
Inainte sa comentezi ca un prost, uita-te bine cui comentezi...
Habar n-aveai ca exista acest termen pana nu l-ai citit in raspunsul meu, dar ai simtit nevoia sa raspunzi si tu cu un rahat, pentru ca atat te duce creierul ala mic.
S-a gasit "inteleptul" TPU sa-mi comenteze mie...
La consultatia medicala mi se pare putin neobisnuit sa-ti fie jena, acolo chiar trebuie sa te obisnuiesti cu ideea. Pana la urma nici intentia omului acela nu e sa te judece dupa cum arati, nici nu e atent la asta, ci sa vada care e problema, daca e una.
La partea cealalta, sincer, chiar mi se pare ceva bun. Eu cel putin sunt putin dezgustat cand vad fete care nu se pot abtine sa nu-si arate cat mai mult din corp. Daca tu te simti mai bine cand te imbraci mai conservator, foarte bine, nu te obliga nimeni sa-ti arati buricul peste tot!
Sa faci terapie. Ai un blocaj care vine de undeva. Vad ca ai si atacuri de panica. Problema este da. Singura de pe Pamant, chiar nu esti, incearca sa citesti despre asta pe internet, poate te va ajuta sa te simti macar putin putin mai bine, insa, de preferabil este sa o rezolvi. Prin terapie, sa aprofundezi problema si sa descoperi cauzele, 2-3 sfaturi nu te vor ajuta
Cum sa nu fie problema?
fata asta zice ca nu poate purta maieu si o apuca tremuratul si tu o iei cu,, nu-i neaparat o problema''? dar ce o fi
daca in mentalitatea ta inchisa fugi de lume si nu vrei sa impartasesti lucruri despre tine, jenant de tine, dar nu indemna si pe altii sa faca la fel
foarte bine ca povesteste, de asta ai si gura, sa vorbesti
Fiecare cu parerea lui.
Nu cand e vorba de influentat gresit persoane, care chiar se confrunta cu probleme
Mai sus o fată a răspuns că e normal așa ceva.
Ai ceva personal cu mine?
Nu, i-am raspuns si ei
E normal asa ceva, nu trebuie sa te ingrijorezi. Nici mie nu-mi place sa ma imbrac cu pantaloni scurti si tricouri sau bluze decoltate. Nici rochiile si fustele scurte nu-mi plac. Stilul meu e baietesc. Nu are nimic daca nu vrei sa te imbraci mai ''sexy''. Fi tu insuti si iubeste-te asa cum esti. Corpul unei persoane nu e la fel de important ca personalitatea ei.
Tu nu te imbraci ca nu-ti place, ei ii e frica si tremura! normal nu e!
Inca esti tanara si probabil si educatia isi spune cuvantul.
Trebuie sa te obisnuiesti.
Prima data, gandeste-te ca asta e meseria medicului. Si el nu se uita la tine cu pofta unui barbat oarecare. El vede numai pacientul si afectiunea sa. Pe strada, nici nu te mai recunoaste. Si fii sigura ca a vazut prea multa "piele" ca sa nu-l mai intereseze nimic. La strand, toti sunt interesati numai de soare, nu de tine.
Gandeste-te ca sunt lucruri normale in ziua de azi. Si sa fii mandra de corpul tau.
Buna eu consider ca este foarte important sa pui niste lucruri in aplicare! Primul ar fi sa inveti sa te pretuiesti si sa te iubesti pe tine insuti iar apoi sa scrii pe o foaie! Ce imi place la mine ce nu imi place la mine! Ce mi-ar place sa port ce nu imi v-a mai fi frica sa pot! ca sa schimb lucrurile care imi doresc si sa reusesc sa fac lucrurile care imi plac trebuie sa iei fiecare raspuns in parte sa te gandesti de ce fac asta de ce raman fara respiratie de ce nu reusesc de ce nu am curaj! Trebuie sa existe mici excepti de care poti sa treci cu vedere si sa le pui in aplicatie! Poti incepe la tine acasa! Cu cat sunt mai multe oglinzi si mai putine haine cu atat poti sa te privesti si sa te preciezi pentru formele tale feminine a corpului sau pur si simplu ce consideri tu ca ar trebui sa vada un om la corpul tau sau intimitatea ta! Asta nu inseamna sa exagerezi! Cel mai frumos si mai indrasnet lucru este sa-ti iei inima in dinti sa te imbraci cu ceva ce tiai dori! Ridici capul sus respiri adanc si duci gunoiul cu pieptul inainte si umeri drepti ca si cum nu ar exista vreo persoana pe strada ta! Facand asta cu densitate v-a deveni o simplitate! Si mai este un lucru! Oameni din ziua de azi nu se uita cum te uiti tu! Pentru ca eu consider ca tu traiesti cu frica ca cineva te va analiza si inspecta din cap pana in picioare ceea ce omul de zi cu zi nici prin minte nu I se strecoare! Du-te si stai cu o vecina de vorba si vei realizat ca nu i-ai vazut niciodata caria sau cicatricea de pe fata ca nu sti cand intri in casa ce culoare de pantaloni a purtat de dimineata! Oameni care analizeaza au un interes un scop o curiozitate in fata! Asa ca iubestete pretuiestete atingete si fa cunostinta cu corpul tau ca pe urma urmei sa poti fi fericita!
ReluDinPascani întreabă: