| Ana150 a întrebat:

Buna, as vrea sa mă ajutați cu un sfat.
Pe la jumătatea semestrului acesta, am dat un test la biologie, toată clasa știa răspunsurile de la o alta clasa care dăduse testul înaintea noastră. Dupa ce a aflat răspunsurile o colega de ale mele, a scris toate răspunsurile la text pe tabla după care le-a șters. După ce am dat testul, o prietena care avuse ora de biologie înaintea noastră și nu dăduse testul, m-a întrebat de răspunsuri, iar eu i le-am zis (după terminarea orelor). Următoarea săptămâna, fata aceasta avea test și m-a întrebat luni dimineața, de răspunsuri, eu i le-am dat pe care mai știam și nici nu știam dacă sunt corecte, pentru ca nu ne adusese testele încă. Ea a dat testul și când a venit ora noastră, profa s-a prins și a întrebat de la cine am avut răspunsurile, majoritatea a spus ca de la colega care a scris răspunsurile pe tabla, dar profa aflase ca eu i-am dat fetei respective răspunsurile și ea crede ca eu le-am răspândit prin clasa, chiar dacă nu este așa. Acum, după ce mi-a încheiat media, ea m-a întrebat pe un ton sarcastic "Câte puncte îți scădem la purtare?" Iar eu i-am zis ca niciunul, deoarece nu cred ca am făcut ceva greșit. Acum vine întrebarea, are cum sa-mi scadă nota la purtare? Chiar nu as vrea, am note foarte bune la liceu și nu vreau sa am nota scăzută la purtare, va rog sa mă ajutați

1 răspuns:
| Catrice a răspuns:

Poate.
Nu exista nici o dovada care sa fie pentru sau împotriva ta. Fără sa demonstrezi ca tu ai dreptate, profesoara se folosește de propriul raționament.