| BiancaDenisa a întrebat:

As vrea si eu un sfat dar va rog, sa nu va bateti joc...

Am avut o prietena foarte buna(sunt cu ea in scoala dar clase diferite). Asta vara am observat ca s-a suparat pe mine(prin august) ca m-am bagat intr-o cearta de a ei cu o prietena.La scoala la inceput vorbeam dar nu ca inainte apoi din ce in ce mai putin. Dupa asta am ajuns ca doar sa ne salutam iar acum nici nu mai imi vorbeste. Pur si simplu ne ignoram.Imi pare foarte rau si stiu ca trebuie sa ii cer scuze dar nu am curaj. Fata in fata cred ca mi s-ar inmuia picioarele si pe mess, nu stiu... voi ce spuneti? va rog, un sfat ar fi important pentru mine...
Mentionez ca tineam si inca tin mult la ea si imi pare groaznic de rau, si toata ziua ma gandesc ce as putea face, va rog ajutor!

8 răspunsuri:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus! Un prim pas l-ai făcut deja, recunoscând prin această întrebare că ai greşit faţă de prietena ta. Părerea mea că nu telefonul, messenger-ul sau un prieten prin care să-i transmiţi scuzele ajută. Prietenia înseamnă mai mult şi cred că ar trebui să îi ceri tu însăţi iertare pentru ceea ce s-a întâmplat astă vară- este un exerciţiu de voinţă. Tu vei reuşi să te eliberezi de povara aceasta şi ea, dacă ţine la prietenia voastră te va ierta. Depinde doar de tine, iar faptul că a trecut ceva vreme de la evenimentul neplăcut în care ai fost implicată, poate fi în favoarea ta.
Mari succese şi o zi cu zâmbet.

| BiancaDenisa explică (pentru IMPERIA):

Raspunsul tau imi este de folos...dar luni, am aflat de la o colega si prietena de-a ei(si prietena de-a mea) ca m-a barfit si pe deasupra m-a facut si proasta.Pot spune ca la inceput m-am socat...Totusi nu sunt asa de suparacioasa si nu reactionez urat la jigniri.Eu zic ca ar fi frumos macar sa ii demonstrez ca nu ii port pica si ca pot sa ii cer scuze chiar daca ea a fost cea care m-a jignit si barfit

| IMPERIA a răspuns (pentru BiancaDenisa):

Servus! Draga mea, este doar o bârfă, eu una nu aş lua-o în consideraţie. Nu complica mai mult lucrurile simple. Dacă ţi-ai propus să îţi ceri scuze, eu cred că ar trebui să-ţi abordezi prietena. Chiar nu contează ce a spus şi ce a făcut după aceea, după mine important este ca tu să rezolvi problema cu supărarea mai veche. Bineînţeles că nu avem de unde să ştim ce reacţie poate avea ea, dar, cum am mai spus, important este să încerci să repari greşeala făcută de tine vara trecută. Cel puţin aşa privesc eu lucrurile. O zi cu zâmbet să ai!

| BiancaDenisa explică (pentru IMPERIA):

Da,cred ca ai dreptate. Dupa ce am scris aici m-am gandit totusi ca trebuie sa ii cer scuze pentru. ca si eu am gresit.Multumesc foarte mult, mi-ai fost de mare ajutor! Apropo, cati ani ai?

| TrendyHedgehog a răspuns:

Pai trebuie sa ii ceri scuze.Fa-ti curaj intr-o zi cand vezi ca e singura si intreab-o dc te ignora si apoi cere-i scuze. Daca erati prietene bune trebuie sa te ierte.Bafta! Sper sa va impacati.

| sabin89 a răspuns:

Cea mai buna cale este, intr-adevar, sa ne cerem scuze (iertare) cand gresim fata de cineva. Incearca totusi si ia-ti inima-n dinti si vorbeste cu ea: - Draga mea, ai timp un minut? as dori sa stam de vorba putin... Daca nu reusesti asta, merge si sa ii scrii pe mess sau, chiar mai bine, sa ii scrii un bilet si sa i-l lasi pe banca (sau sa i-l pui intr-o carte de pe banca) atunci cand ea pe afara. Si spune-i frumos, fara sa te milogesti, ca iti pare rau...si ca o rogi sa te ierte. Foarte probabil, te va ierta. Daca nu, inseamna ca nici nu ti-a fost prietena si deci nu ai ce regreta. Succes!

| BiancaDenisa explică (pentru sabin89):

Ar fi o idee sa satu de ea de vorba cum ai zis si tu,cu cuvintele:ai un minut? sper sa reusesc,totusi, mai astept ceva raspunsuri, pana la urma orice sfat e bine venit.MULTUMESC!

| ionut321 a răspuns:

Daca intr-adevar ti la ea cereti scuze fata in fata, dar daca nu poti zi prin intermediul unui prieten sau pe mesenger, dar nu mai amana deoarece va crede ca nu iti pasa de ea. Bafta