| Curious2 a întrebat:

Buna, aveti sau ati avut parinti care spun / spuneau ca "pe vremea comunismului era mai bine"?
Daca da, cum v-ati inteles cu ei?
Presupun ca nu prea bine, avand in vedere ca ei nu s-au putut adapta societatii capitaliste (cea in care traim acum) si, probabil, nu isi puteau gasi un loc de munca, obisnuiti fiind sa il primeasca - pe le, job-ul /serviciul/locul de munca.
Aud, de la 30 de ani de la revolutie, profesori universitari din toate domeniile, pensionari, bunici, parinti care tot spun "pe vremea comunismului era mai bine".

9 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Era mai bine în privința a câteva aspecte și atât.

| Curious2 explică (pentru Sofer):

Se vede ca o duci bine acum. Nu esti printre nostalgicii acelei perioade.
Cat te-a costat masina?

| Sofer a răspuns (pentru Curious2):

Care mașina? laughing

| Curious2 explică (pentru Sofer):

Masina din poza de profeil.

| StrongHeart a răspuns:

Te-ai gandit ca daca atatia oameni sustin asta, poate chiar era mai bine in unele aspecte?

| Curious2 explică (pentru StrongHeart):

Da, m-am gandit. In unele aspecte era mai bine.

| RKBlue a răspuns:

Mama mea zice de unele lucruri care erau mai bune(si nu o fana a cominusmului, chiar deloc). Insa cand spune, chiar are logica, deoarece aduce argumente, nu vorbeste ca sa se afle in treaba ca majoritatea...
Profa noastra de istorie a zis: Comunismul a fost bun pentru persoanele lenese si cele cu pile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai mei niciodată nu au spus asta, ba din contră...
Comunismul programează persoanele într-un anumit mod, puțini din cei care l-au trăit ajung să îl vadă pentru ceea ce este. Puțini au puterea de-aș schimba crezurile pe care le-au avut o viață, crescând cu crezul respectiv.
Chiar și cei care au trăit și au crescut într-o mentalitate de dreapta tot ajung la un pic de comunism, e contagios, mai ales când nu ai chef de muncă și aștepți ca cineva să te învețe cum să faci aia, cum să faci aialaltă...

Răspuns utilizator avertizat