anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi in autobuz am gasit un abonament cu niste bani si bulentinul. Am luat bani, 100 de lei, si am lasat abonamentul acolo. Mi se poate intampla ceva?

33 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se numeste furt. daca esti prins si esti la prima infractiune, vei primi o pedeapsa mica, cu suspendare. Ce este mai grav, este ca tu, de acum inainte, toata viata ta vei sti ca esti un hot. Nu vei putea niciodata sa tii fruntea sus sau sa te consideri in randul oamenilor, fiindca vei sti ca nu meriti. daca cineva spune despre altii ca sunt hoti, tu vei spăune in gandul tau: si eu sunt un hot. Nu vei mai avea niciodata dreptul sa te revolti daca esti furat, nedreptatit, jefuit, caci astea sunt lucruri meritate de tine. mai ai o singura sansa: sa mergi la politie, sa te autodenunti si as iti primesti pedeapsa (daca regreti sincer poti primi doar un avertsiment). Asa iti vei salva viata.

| xFlo a răspuns (pentru Brigaela):

Nu am furat nimic laughing i-am gasit

| LoveSleep a răspuns (pentru Brigaela):

rolling on the floor)
Ăsta a fost un fel de stand up comedy?

| Brigaela a răspuns (pentru xFlo):

Legea spune clar ca daca gasesti orice obiect de valoare, esti obligat sa il prezinti imediat la politie si, ca in caz contrar este furt. Deci nu ai nici un motiv sa razi, doar sa te rusinezi si sa pleci capul, fiindca de azi incolo, pentru tot restul veitii te-ai definit ca hot.

| Brigaela a răspuns (pentru LoveSleep):

Nu, raspunsul unui om sincer si demn, care stie ca cinstea este cea mai mare valoare pe care o poate avea un om. daca incurajam hotia, asa cum faci tu, nu o sa ajungem niciodata sa traim demn si frumos. Tie nu iti este rusine? Sau ai pierdut-o pana si asta?

| T0T a răspuns (pentru Brigaela):

Huăă hoațo omul e nevinovat!

| Brigaela a răspuns (pentru T0T):

Sa-ti fie rusine!

Nu încurajez nimic, tanti, doar că mi se părea că exagerezi puțin, iar din cauza asta, răspunsul a fost mai mult amuzant decât serios.

Oricum, legat de subiect, dacă nu lua el banii, îi lua altcineva. Cert e că cel care i-a pierdut nu îi mai recupera. Și de ce să ne mințim cu că caturi ca și "dacă fiecare dintre noi am fi mai buni...". Uită-te puțin în jur și observă. Oamenii nu dau nimic pe alți oameni. Nimănui nu-i pasă decât de el. Sunt șanse mari ca omul caruia i-ai returna banii, în aceeași situație, să nu repete gestul.
Într-o lume în care predomină chestia cu "fiecare pentru el", gestul tău pur e nesemnificativ.

Cine i-a lăsat acolo e de vină căci i-a lăsat ca să îi găsească cineva? Tu nu ai pic de demnitate?

| T0T a răspuns (pentru LoveSleep):

Huăăă și tu ești un hoț.

Nu este deloc adevarat. Aproape 90% din bunurile pierdute in Romania se recupereaza. Eu am gasit de 3 ori bani si de fiecare data i-am returnat. De asemenea, am pierdut de doua ori bani si mi s-au returnat integral.
E grav daca tu crezi ca toti sunt hoti fiindca tu esti. Nu ma mint deloc, daca fiecare dintre noi ar fi bun si cinstit, am duce-o toti mai bine. Si mie imi sta in posibilitate sa incep cu mine, sa fiue eu mai buna, mai cinstita. Si am sa fiu toata viata. Lumea ta este asa, fiindca tu te gandesti numai la tine si nu ai timp sa ii vezi pe altii. Slava Domnului, lumea mare e altfel, este plina de oameni buni, cinstiti si demni, printre care nu ar trebui sa pasesti. Nu inteleg cum e posibil sa sustii asa ceva si sa nu te cutremuri de rusine pentru cat de decazut ai ajuns? Mi-e tare mila de tine si de ceilalti ca sunteti obligati, de propria necinste, sa traiti intr-o lume atat de josnica precum cea pe care o decsrii. Dar ma bucur ca ea este limitata si cuprinde putini indivizi.

Un biet amarat i-a pierdut. Poate erau banii lui de mancare pana la slariu. Eu imi amintesc o data cand am pierdut niste bani. Eram studenta, foarte saraca, munceam din greu ca sa pot sa imi iau strictul necesar. Dormeam cateva ore pe noapte, prinsa intre facultate si job. Si am uitat portofelul pe tejgheaua unui magazin. Aveam acolo o suma foarte mica, cam 20 de lei azi, care erau toti banii mei pana la urmatoarea bursa, peste 3 saptamani. Imi luam din ei, cate o chifla sau un pachet de biscuiti cand nu ajungeam sa mananc acasa intre orele de la facultate. Am fost cu adevarat bolnava cand am ajuns acasa si mi-am dat seama ca i-am pierdut. Plus buletinul, care insemna munca si alergatura pentru a-l scoate, plus abonamentul de autobuz, ceea ce insemna ca pentru tot restul lunii urma sa merg pe jos 6 kilometri pana la facultate si alti 6 inapoi. Pe seara, o doamna a veni si mi-a adus portofelul neatins. Am fost atat de recunoscatoare incat i-am pupat mainile amandoua si am pland pana aproape la dimineata de bucuria de a regasi acei putini bani munciti cu greu. Asta e lumea in care traiesc eu. Si da, am demnitate, doar ca tu nu o intelegi.

Tu vorbești din povești lumea de azi e de rahat.

Dar de ce mă faci hoț? Unde am spus ce aș fi făcut eu? laughing
Nu te ambala așa, că faci org.asm.
Și ce e cu 90% ăla? Ți-a murit sursa și începi să faci singură studiile?
Poți să continui să te minți, dar din sătucul în care locuiești tu, persoanele care ți-au înapoiat ăia 2 lei căzuți din buzunar, rămân nesemnificativi.

| LoveSleep a răspuns (pentru T0T):

Las-o să viseze laughing

| T0T a răspuns (pentru LoveSleep):

Noapte bună iubi.

| LoveSleep a răspuns (pentru T0T):

Pwp.

Sa-ti fie rusine!

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Nici macar nu iti dai seama cu cine vorbesti incat te porti asa.
E medic si cu mult mai in varsta decat tine.

Nu, eu vorbesc din viata mea. Daca tu ai putea sa te ridici si sa vezi aceasta lume, te asigur ca ai intelege ce spun. dar trebuie sa inceapa cu tine, trebuie intai sa fii tu cinstit si demn, sa nu minti, sa nu copiezi, sa nu furi, sa nu jignesti, sa iti faci treaba la scoala sau la serviciu 120%.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Tu te-ai schimbat destul de mult in ultima vreme si nu prea in bine.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Puțin îmi pasă. Și totuși, nu am făcut nimic grav. Citește răspunsul ei adresat mie și fă o comparație.

Îmi e. Sper să pot trăi cu asta sad

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu încă te apreciez puștiule. Sincer cred că și lui Love Sleep nu ar trebui să îi pese de vârsta ei sau dacă e medic, e strict părerea lui și să știi că atunci când vezi oameni de prin autobuze că încearcă să îți fure ce ai prin buzunare să te gândești că cineva ar înapoia acei bani...E destul de mult. Vorbim de rarități. Nu știu dacă m-am schimbat.

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Am citit toate raspunsurile si am facut comparatie si tocmai de aia ti-am si scris.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Eu totusi inca sper ca LoveSleep si-ar fi exprimat sub alta forma parerile daca ar fi stiut de la inceput ce i-am spus eu.
Oricum, ca sa vorbim si despre subiectul intrebarii si chestiile in legatura cu care v-ati contrazis, parerea mea e ca si chiar daca ar fi adevarat ca majoritatea ar fi luat banii gasiti, asta nu ar fi fost o scuza pentru nimeni sa faca la fel.

| Doub a răspuns (pentru Brigaela):

Mă bucur că mai există oameni ca dvs.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai de care? Din moment ce e medic s-ar presupune că gândește puțin. Tot ce am zis eu era părerea mea. Care, era mult mai apropiată de adevăr decât a ei. Și totuși, și-a dat cu presupusul ca un copil. Mai avea puțin și mă scuipa.

| xFlo a răspuns (pentru Brigaela):

Esti medic? Daca da, fara nici o legatura cu intrebarea de sus, polipi se pot regenera? Am fost operata acum 7 ani, si incep sa am probleme din nou.

| Brigaela a răspuns (pentru xFlo):

Da, sunt medic. Scrie-mi un mesaj privat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se intampla nimic, ai facut bine

| flarn a răspuns:

Daca nu te prinde nimeni, nu, insa esti un jegos pentru asta.