anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand poti spune ca o persoana iti este prieten si nu doar cunostinta?
Funda.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Hollyg a răspuns:

Buna! Pai de prinde ce înseamnă pentru tine prieten si ce înseamnă cunoștința. In general, termenul de prieten include încredere, timp petrecut împreuna, activități, susținere morala, acceptarea celuilalt fără a-i scoate in evidentă defectele si inclusiv sprijinul necondiționat însă atenție, nu in toate situațiile( cel ce te lasă sa faci prostii doar pentru ca esti încăpățânat nu iti este prieten). Pe cand, o cunoștința, este o persoana cu care nu ai prea multe tangente însă va nimeriți in diverse conjuncturi ori va știți din anumite conjuncturi.

8 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Prieten dacă ai o relatie mai strânsă cu acea persoană.

| sierra1 a răspuns:

Vecin-cunoștință-coleg-amic-prieten-iubit/iubită

o scară de la min la max, după gradul de apropiere

| gemeni6226 a răspuns:

Eu consider ca-mi este prieten sau prietena daca ma pot baza pe el, ea de exemplu sunt sigura ca pot sa-i zic toate secretele fara sa le divulge la altcineva sau am nevoie de ajutorul lui ei si sare sa ma ajute fara sa-mi puna intrebari ca de ce acum de ce la ora asta sau sa se eschiveze ca nu poate.Bineinteles nu o sa-i cer lucruri aiurea sa se scoale la ora 2 noaptea sa-mi aduca 2 lamailaughing dar lucruri importante de exemplu m-i se strica boilerul curge apa si vine si ma ajuta sa inchidem robinetul ca eu nu stiu nici sa-l urnesc, eventual ma ajuta cu o suma imprumut pe termen scurt(pana la salar)daca m-i se strica din senin ceva, sau m-i se face rau si sunt bolnava si ma duce cu masina sau cu taxiul la urgenta.Deci pe scurt un om in care poti avea incredere si pe care te poti baza.Ori o cunostinta nu-ti face asa ceva numai stati de vorba cand si cand cand aduce asa viata ca trebuie sa petreceti un timp undeva impreuna(servici, statie de autobuz etc).

| Ineys a răspuns:

Pacat ca nu-i asa simplu. Oricand, oricine poate sa-ti intoarca spatele, deci nu exista o regula.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Atunci când ai nevoie de el. "Prietenul la nevoie se cunoaște".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În funcție de ceea ce poți împărtăși cu acea persoană, dacă o faci fără teama că te va judeca...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Când îți este cea mai apropiată persoană, după părinți, când există un grad ridicat de compatibilitate între voi, când e acolo pentru tine, nu-ți dezvăluie secretele, nu râde de tine.

| Flavianadx a răspuns:

Prietenia adevarata e o virtute, deci nu exista la om.
Insa multi spun ca unu e prieten atunci cand nu se jeneaza sa faca langa el tot ce fac cand sunt singuri. De ex sa ragaie si sa traga pirturi.