| Fundă25 a întrebat:

Care sunt diferentele dintre filmul Baltagul si cartea propriu zisa? Adica ce apare in carte si nu exista in film, si invers?

7 răspunsuri:
| luiza a răspuns:

Intr-un film nu vei putea niciodata "citi " cartea, in carte sunt descrise peisaje, si personajele cu trairile lor cu simtamintele lor, cu gandurile lor, asta nu poti vedea in film, oricat de bine regizat ar fi, si in plus un film nu poate, fiindca trebuie sa se limiteze la un anumit timp, tot ce se intampla in carte! cum a spus si Mic, cateodata daca ai citit cartea, ramai dezamagit de film.

| Mic a răspuns:

Nicodata un regizor nu va putea sa cuprind intr-un film toate descrierile din carte. Cartea are mai multe amanunte pe cand filmul facut dupa o carte nu poate sa redea toate amnuntele din carte. De aceea intotdeauan o carte este mult mai buna decat un film.De multe ori ramai dezamagit dupa ce ai citit o carte si apoi ai vazut fimul, caci filmul nu este asa cum ti-ai inchipuit tu personajele si actiunea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda diferentele sunt cum ati zis si voi dar daca iti place sa citesti e mai misto decat filmu dar asa daca nu iti place sa citesti adormi si nu mai faci nimic...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as fi cea care as fi pus intrebarea v-as fi multumit tare mult.E si greu taare sa iti dai seama ca in carte sunt mai multe detalii decat in film.Eu una as vrea ceva concret.Am citit cartea si am vazut si filmul. Spre exemplu in carte se incepe cu legenda spusa de Nechifor iar in film se incepe cu episodul in care Vitoria se duce la parintele Daniil.

| adita123 a răspuns:

Mersi
m-ai ajutat mult

| GABRIEL_8578 a răspuns:

O alta diferenta este cea ca in carte,pomana lui Nichifor Lipan, este facuta in hanul lui domnu' Toma, iar in film pomana este facuta undeva pe camp. Sper ca te-am ajutat.