Da! eu de exemplu, iubesc rational, adica stiu cand sa ma las purtata de val si cand sa fiu serioasa si sa ma abtin. Chiar daca iubesc foarte mult pe cineva nu fac tot ce ma taie capul si umblu dupa aceea ersoana ca musca fara cap.Sau daca sunt impreuna cu aceea persoana si imi cere eu stiu ce sa facem sau sa imi puna mana nu stiu unde, pai eu de la inceputul fiecarei relatii pun anumite limite si interdictii nu ma las purtata de moment pana ajung sa uit si de mine.
HELL NO! Mai ales daca esti indragostit "lulea" deoarece (si aici imi incep argumentarea ) inima bate creierul de cele mai mult ori si atunci cand o are altcineva este mai greu sa te gandesti la ceea ce este corect si nu ma refer doar la gelozie. Iubirea nu este o simpla plimbare in parc, vorba lui Cheryl. Nimeni nu are un zambet constant pe buze atunci cand iubeste cu adevarat, unii pentru ca le este frica de faptul ca vor pierde tot ce au, altii pentru ca se gandesc la faptul ca nu au dat tot, ca poate exista probleme care isi vor arata coltii in viitor, pe care ar vrea sa le rezolve de pe acum, fara reusita, insa.
In niciun caz, nu iubesti cu luciditate daca iubirea nu iti este impartasita deoarece, de foarte putine ori, asistam la acea minunata dragoste la prima vedere. In viata reala, unul sau una trebuie sa lupte mai mult pentru a-i arata celuilalt/celeilalte ca el/ ea este persoana potrivita. Uneori se obtine rezultatul asteptat, alteori nu insa drumul parcurs este grozanic si, cateodata, te gandesti de ce iubirea implica atat de multa suferinta. Eu nu as suporta sa imi vad prietenul alaturi de altcineva, sa stiu ca nu ma pot apropia de el si sa il iau de mana, sa nu il pot lua din multimea in care vom inota cateodata de fiecare data cand vreau. Nu ma refer la fapte ca: "el azi, nu m-a sunat dimineata, e ora 12. Oare nu ma mai iubeste?" sau "S-a uitat la o alta fata mai mult de 10 secunde. Cred ca ne vom desparti." ci la acea iubire care te impinge sa faci planuri de viitor, care sa dea fiecarui lucru o semnificatie noua. Daca persoana pe care o iubesti este departe, traiesti in iad, nu doar din gelozie, ci pentru ca nu prea iti mai gasesti locul pe aceasta lume. Stii, toti avem o parere personala despre iubire si, de cele mai multe ori, nu este cea corecta insa pot afirma cu certitudine ca lipsa ratiunii vine la pachet cu acea sageata a lui Cupidon pe care o simtim toti, mai devreme sau mai tarziu. Eu am 19 ani si, pana acum nu am avut nicio relatie care sa dureze mai mult de 6 luni, pur si simplu pentru ca stiam ca nu sunt pregatita pentru a intelege iubirea, ca, pana la urma, sunt tot un copil si privesc lumea ca atare si, in ciuda faptului ca iubirea este acel sentiment nobil, frumos etc., nu m-as fi bucurat de el asa cum ar trebui. Bineinteles, nu voi iubi cu luciditate nici atunci cand ma voi casatori desi cred ca atunci voi fi mult mai matura pentru ca acest sentiment este unul primitiv.Nu toti cei care au iubit au fost cei mai mari filozofi insa au renuntat la tot ceea ce aveau pentru a se dedica unui sigur lucru.