Primul sfat ar fi sa le spui un mare multumesc!
Timp de 19 ani ti-au dat tot ce-au putut mai bun,educatie,o casa civilizata,haine la moda,vacante unde singura n-ai fi putut ajunge pana acum,si-au taiat visele in doua ca sa te vada mare,frumoasa si mandria lor secreta,te pazesc ca pe ochii din cap de rele si necazuri...dar tie nu-ti place,ii mai si judeci pe deasupra.
Bun.
Impacheteaza-ti intr-o plasuta doua lenjerii de corp,un pantalon si-o bluza si iesi in lume,scumpa mea,daca nu mai e de trait in casa lor.
Iesi pe usa,gaseste unde sa stai si ce sa mananci,pentru ca ceea ce ai si sansele care ti-au fost oferite de parintii tai nu-ti plac.
Si cand vei reusi sa rezisti la fel de curat si frumos ca in casa parintilor tai,spune-le ca nu sunt decat doi prosti,uite ce bine reusesti si fara ei!
Daca nu ai puterea sa faci asta, stai cuminte unde esti, nu-i judeca fiindca n-ai dreptul asta, apreciaza ceea ce ti se ofera, cauta sa ajungi cat mai sus poti si spune-le si-un multumesc MARE de tot!
Nu vor mai mult.
Alte sfaturi n-am.
Inteligent raspuns! Respectul meu pentru tot ce ati spus. V-am votat pentru asta.
Putini inteleg, apreciez gestul, va multumesc si eu!
Nu uita un lucru: tatal tau este un barbat matur, trecut prin "focurile" tineretii si stie foarte bine de cea ce sint in stare baietii. Stie ce pofte nestapinite au si mai ales stie cum pot fi pacalite/convinse fetele sa faca ce vor ei. El te protejeaza. Poate ca nu are cea mai buna metoda de a o face, insa intentia este clara.
Pai nu mai esti minora deci ar trebui sa ii explici lucrul asta tatalui tau si trebuie si tu sa il intelegi pentru ca probabil ii este greu sa acepte ca tu ai crescut si nu mai esti fetita lui mica
Dificila treaba si eu care credeam ca ai mei sunt foarte exigenti, ma rog. Pai am zis`o de multe ori, parintii nu iti vor niciodata raul si totusi la 19 ani ai tai (multi inainte) e putin cam aiurea sa nu`ti dea o anumita libertate de care sa fim sinceri ai nevoie. Daca cu tatal tau nu ai reusit, ia`o pe mama ta, vorbeste cu ea spune`i ca te deranjeaza, ca ai vrea sa iesi si tu mai tarziu cu prieteni, incearca sa o faci sa te inteleaga si sa vorbeasca ea cu tatal tau. Pe de alta parte ai putea sa mai faci o incercare cu tatal, nu e nevoie sa il contrazici, tu poti sa ii propui ceva ca sa iti fie si tie pe plac dar si lui, insa in primul rand trebuie sa il faci sa aiba incredere in tine, dupa aceea totul o sa fie mult mai usor. Incearca sa il convingi ca nu poti trai ca el in lumea ta, ca vremurile s`au schimbat, si incearca lucrul asta aducandu`i argumente, pentru ca atunci cand arunci doua vorbe si spui ca vrei si tu ca toti au, nu e un argument prea solid. Ai putea sa ii propui sa iesiti undeva sa vada si el ce hobby`uri ai, sa ii prezinti niste prieteni, poate el e ingrijorat din cauza anturajului si lasandu`te putin afara si pe timpul zile crede ca te poate proteja de vicii, ceea ce nu e in totalitate corect, poti sa fumezi, sa bei si sa te droghezi si ziua (si ai putea sa ii spui asta). Singura metoda e comunicarea. Relatia parinte - copil ar trebui sa fie una bazata pe iubire, intelege, respect. Multa bafta . Fundita?
Pai sincer sa iti zic tatal tau nu ar trebui sa fie asa ar trebui maxim 4 5 zile la prietena ta sau dupa ora 6 sa te lase afara deoarece tu nu mai esti minora...
Licher200 întreabă: