anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar am nevoie de niste sfaturi pentru urmatoarea situatie:eu sunt eleva in clasa a 9a la un liceu vocational(deci profil uman). Anul trecut habar nu aveam ce sa fac mai departe.Dar anul acesta m-am tot gandit ca cel mai probabil nu o sa fac mai departe lucrurile pentru care ma pregateste liceul asta.Adica,e ok, imi place dar nu-mi vad viitorul in asta.Si am ajuns in sfarsit la ceva:medicina.
Acum,problema e in felul urmator.M-am trezit destul de tarziu anul asta,si as da la un liceu cu profil de stiinte,numai ca,pregatirea mea in biologie,chimie,fizica e... minima,dat fiind ca si gimnaziul l-am facut aici,nu s-a pus mai deloc accent pe aceste discipline, iar anul acesta, ce sa spun...si mai putin.Si nu stiu ce sa fac.As avea timp in 3 luni de vacanta sa recuperez toata materia?
Eu m-am gandit la cateva variante:sa plec; sa mai stau un an, timp in care sa recuperez si sa plec apoi, in clasa a 11a; sau sa imi termin liceul aici, si sa continui, pe parcursul urmatorilor 3 ani sa fac in paralel materiile de care am nevoie.Dar nu stiu ce sa fac.E greu,sunt de mult timp aici, e foarte lejer din punctul de vedere al culturii generale/notelor(tocmai de aceea spun ca as putea face in paralel,deoarece e foarte simplu).Si mi-e teama sa nu cumva sa plec si sa nu fac fata(pentru ca,cam toata lumea imi spune asta).Si imi si place aici,sunt de o gramada de ani cu cativa din colegi in clasa,plus ca imi place si ceea ce fac.Dar imi doresc o cariera in ceva total diferit.Voi ce ziceti?
Sper ca nu v-am plictisit,cu cat am scris,si va intreb, deoarece am intrebat deja pe toata lumea ce crede si singurul raspuns pe care-l primesc e "fa ce vrei, e alegerea ta".

3 răspunsuri:
| Anonima264 a răspuns:

Pai eu as zice sa pleci daca nu simti ca locul tau este acolo.

| Anonima264 a răspuns:

Adica,daca nu simti ca viitoruk tau este unde esti acum, este clar ca ca trebuie sa cauti alt loc.

| talya a răspuns:

Ca sa nu te chinui poti termina liceul si apoi sa faci o post liceala la medicina, dar pentru ca esti clasa a noua poti sa te muti pe stiinte ale naturi la un alt liceu. (daca ramai in liceul tau, cred ca postliceala se poate face in paralel cu liceul, dar nu sunt sigura)