| Someoneishere a întrebat:

Bună,
Credeți că ar fi posibil ca anumiți manageri, directori, etc. ar face tot posibilul ca unii angajați (nou veniti) sa nu primească prime de sarbatori, gen sa le bage la ei în buzunar?
Eu cred ca da.
Ce ziceti despre asta?
Eu m-am trezit cu contracte active, când eu nu mai lucram la ei și aveam și actele de demisie.
Păreri?
Mulțumesc anticipat ????

5 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Salut, te-ai dus la ITM să reclami asta?

| Someoneishere explică (pentru Kufu95):

Am fost. Am preferat sa sun la firma și în doua zile mi-au trimis actele acasă prin posta (la cererea mea).
Pe notificare mi-au specificat ca eu nu am mai trecut pe la munca de mai bine de o săptămână (deși eu îmi anunțasem plecarea, plus predarea unor chei).
Am fost dezgustata de ceea ce pot face unii manageri.
Nu am mai făcut sesizare la itm, pentru ca am văzut ce au făcut și dați-le trecute.
Le-am spus prin ce neplăceri pot trece unii oameni când au parte de abuzatori la locurile de muncă.

| Kufu95 a răspuns (pentru Someoneishere):

Probabil ți-au făcut preaviz la faza cu plecatul.

| Someoneishere explică (pentru Kufu95):

Oricum ar fi. Se cred zeități unii dintre ei. Eu le-am spus clar ca plec, fiind dreptul meu sa ma apar de anumite situatii care ma făceau sa fiu supusa (ca un sclav) și acuzata pe nedrept de unele situații create de alții.
Nu știu cum gândesc alții, dar eu am fost umilita de prea multe ori ca sa mai accept compromisuri.
Dacă la un moment dat credeam ca în sfârșit ma pot considera adult, azi, ma simt atât de nesigura.
Eu vreau sa scap de victimizare (și ma opresc aici, asta fac, ma plâng- trist).
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Sa aveți sărbători.

| Kufu95 a răspuns (pentru Someoneishere):

Ai tot dreptul să pleci dacă îți place locul de muncă este dreptul tău, dacă ai peste 18 ani, ești adultă, nu contează ce lucruri se petrec în viața ta. Nu te-ai victimizat ci ai cerut ajutor în rezolvare unei probleme.
Cu drag, sărbători fericite!