| ioanacoruga4567 a întrebat:

Buna. Cum as putea sa ma comport cu o prietena care ma trateaza cu superioritate? M-a intrebat acum cateva zile daca am plecat anul acesta in vacanta. I-am spus ca nu, pentru ca am avut treaba si nici nu am o situatie materiala foarte buna. Si asa a inceput sa ma faca sa ma simt prost. M-a intrebat de ce nu ma duc, ca nu se poate asa ceva, ca e trist sa nu merg nicaieri. Ea a vizitat pana acum vreo 4 tari si anul trecut de ziua mea m-a luat cu ea intr-o excursie de cateva zile si sa fiu sincera, m-am simtit ca un caine scos la plimbare..de ce, pai din 10 in 10 minute ma întreba cum ma simt, se supăra daca ma vedea poate mai serioasa, imi vorbea de sus, mi-a zis ca se vede ca nu am mai fost intr-un hotel doar pentru ca voiam sa imi scot gunoiul la plecare, si practic m-a tratat ca pe un copil de 8 ani.
Ideea e ca ea in general e o persoana buna, ne-am înțeles foarte bine in timpul liceului (ne știm de 6 ani), dar de ceva timp de cand s-a casatorit si a plecat in alta țară la munca a inceput sa aiba o atitudine de superioritate, e exemplul bun de persoana care a uitat de unde a plecat deoarece provine dintr-o familie defavorizata (cu parere de rau) și ani de zile a stat la o casa privata de copii unde a primit totul de-a gata.
Cum ar trebui sa ma comport cu ea in situatia asta? Ar trebui sa ii spun ca ma deranjeaza atitudinea ei? E genul de om care se supara destul de repede si nici nu as vrea ca asta sa ne afecteze prietenia, dar totusi nu suport grandomania si lipsa de modestie.

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Adica tu pui pret pe prietenia dintre voi dar ea nu? Pai afla ca numai tu ii esti prietena ea tie nu-ti este decat o cunostinta, o amica in cel mai bun caz! Spune-i ce te doare iar daca se supara n-are decat, tu uiti frumos de ea, dar oricum ea iti va duce lipsa si te va ruga sa va impacati! Nu va rezista fara tine ca nu se va mai putea lauda nimanui... Parerea mea e sa-i dai o singura sansa apoi sa uiti pentru totdeauna de ea ca nu-ti face bine! Apreciaza numai persoanele care vad in tine o adevarata valoare nu care te injosesc!

| Simpatic a răspuns:

Nu stiu daca iti este tocmai prietena aceasta laudaroasa, care spala mosi pe acolo sau culege capsuni, si crede ca s-a ajuns.
Am zeci de cazuri de zdrente de astea de oameni care ieri erau in papuci pe afara si acum cred ca s-au realizat pentru ca catiga minimul pe economie prin afara si fac foamea ca sa puna niste bani deoparte!
Habar nu are ea ce inseamna in viata sa ai bani cu adevarat, nici ea si nici multi sarantoci, care vin aici din afara sa isi repare dantura ca acolo e scump stomatologul, dar tot ei se sparg in figuri, sarmanii.
Eu zic sa termini orice legatura cu o astfel de persoana dar tu se pare ca tragi de aceasta prietenie...
Tu pesemene te complaci sa fii catelul in lesa al ei "Ar trebui sa ii spun ca ma deranjeaza atitudinea ei? E genul de om care se supara destul de repede si nici nu as vrea ca asta sa ne afecteze prietenia, dar totusi nu suport grandomania si lipsa de modestie."

| nevermind1234 a răspuns:

Banii din portofel nu spun nimic despre tine(sau oricine) ca om, ca valoare, ca nivel cultural sau orice altceva. Dacă tu găsești puterea să o privești ca pe o persoană perfect egală cu tine, si sa-i răspunzi cu același sarcasm la fiecare glumă proastă pe care o face (ca sigur ii cunoști slăbiciunile si părțile mai puțin frumoase), abia atunci vei vedea cât de prietena îți poate fi(ca acum nu e)
Dacă tu nu te mai simți înjosita, ea va vedea si atunci va trebui sa aleagă, ori să te respecte, ori să-și vadă de drum. Iti zic eu ca nimeni nu face mișto de cineva care nu se simte lezat. De aceea te sfătuiesc sa iti aduni puterile si sa-i răspunzi cu aceeași monedă, plus indiferență la figuri.

| Smmo a răspuns:

Are si ea ceva probleme, la casa de copii nu e ca acasa, oricum o dai. Pe de o parte simte nevoia sa ajute, pe de alta parte nu stie sa se comporte. Munca si traiul in strainatate nu te fac mai delicat, ci mai descurcaret, mai dur, lupta pentru supravietuire este mai grea acolo. Poti sa-i atragi atentia sa fie mai delicata in exprimare daca vrei si daca nu iti place cum se comporta nu mai mergi cu ea in excursii.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Trebuie să fii mai independentă, dacă chiar vrei să mergi undeva cu ea, să nu mai accepți să platească pentru tine

| MarianWLF a răspuns:

Cred ca e timpul sa reevaluezi ce inseamna pentru tine cuvantul "prietena", consideri prieten o persoana in compania careia te simti bine, daca tu tii in continuare de o prietenie doar pentru ca sunt niste ani in spate risti sa iti faci rau singura, ceea ce deja faci. Nu s-au terminat oamenii, si viata trece repede, acum erai copil, acum esti mare si mergi la munca, asigura-te ca te bucuri de tot ce e pozitiv in viata ta si de tot ce iti aduce fericire, implinire si liniste sufleteasca, scoate tot ce negativ si iti otraveste sufletul, chiar daca e vorba de oameni.