Ai atașament anxios, adică te atașezi repede și te lași basically călcată în picioare doar ca să nu plece oamenii de lângă tine. Părerea mea sinceră e că încă nu ți-ai luat o țeapă atât de mare încât să te convingi singură că nu poți să ai încredere în nimeni. Dar într-un fel, nu-ți doresc asta, pentru că știu cum e.
Trebuie să îți impui ție că nu vrei să mai ai încredere în oameni. Lasă lucrurile mai mult pentru tine, nu te deschide în față la oricine, și nu uita, oamenii vin și pleacă.
Ai putea să încerci să mergi și la psiholog. Te ajută să înțelegi de unde vin problemele astea și cum să le rezolvi.
Și eu am fost ca tine, până când mi-am luat prea multe țepe și prieteni care au plecat fără să zică nimic, și asta m-o învățat să fiu mereu cu garda sus. Mereu să fii sceptică, mereu să gândești ce spune omul cu care vorbești, să fii atentă dacă persoana e de încredere sau nu.
(N-am încredere-n nimeni
"Prietenii" știu de ce). (((:
O societate malefica unde bataia de joc este o normalitate, astia stiu doar sa judece, critice, barfeasca atat, ce prieteni, ce incredere, mai bine fara gunoaie in viata voastra.
Romanii au scoruri mai mici la valori ca universalism (preocuparea pentru binele general), benevolenta (bunavointa, preocuparea pentru binele celor cunoscuti), hedonism (cautarea placerii), stimulare (cautarea noului) si autodeterminare (autonomie/independenta), dar aparent, pentru a face o impresie buna, se pot prezenta ca acordand importanta acestor valori.
https://www.hotnews.ro/......em-fim.htm
Buna.Din punctul meu de vedere, nu ar strica sa mergi la psiholog, pentru a afla cauza problemei, mai ales ca spui,, M-am săturat să plâng după oameni care nu m-au iubit niciodată dar mi-au câștigat iubirea și încrederea''. Cand tii la oamenii care doar te folosesc sau chiar iti fac rau, inseamna ca raspunsul tau este unul mai mult sau mai putin traumatic, declansat de experiente si trairi anterioare (modul cum ai fost crescut/a in copilarie etc).Si trebuie sa faci destul de multa instrospectie sa afli de ce nu recunosti comportamentul acestor oameni astfel incat sa te detasezi la timp, ci alegi sa ramai pe langa ei.
Te-as intreba cum te intelegi cu parintii si eventual bunicii, daca nu cumva cauti un substitut la dragostea si atentia parinteasca in cei cu care te intalnesti. Daca da, incearca sa ameliorezi relatiile si comunicarea cu acestia mai bine decat sa ai incredere in straini. Ii poti intreba chiar ce ne-ai intrebat pe noi.
Altfel, fii doar mai rezervata, mai prudenta, observa cum se poarta respectivii si cu alte fete, cu alti colegi. Odata cu avansarea in varsta o sa incepi sa vezi care sunt oamenii care te cauta din interes.
Pai.
1. sa vezi mai des si sa fi atenta la raul si defectele din oameni, dar nu fa asta prea de tot deoarece o sa devii o ciudata care e paranoica la tot ce misca.
2. Formeaza-ti asteptari irealiste incat nimeni sa nu poata sa te impresioneze in vreun fel.
3. dati seama ca esti singura.formeaza-ti o divinitate in care sa nu pui alta persoana deasupra ei. Ori punte pe tine prima.
Tuturor ne place sa fim copili adorabili inocenti si sa punem fericirea noastra in mainile altor persoane, da cand o pui in mainile gresite. Uite ce se intampla )
4. Plimba-te si mentinete ocupata. Eu cel putin asta fac cand patesc din astea.
5. Daca toate astea nu functioneaza. Da-mi numarul tau?