Inainte de a-ti prepara parfumul natural, trebuie sa stii care sunt aromele de baza. Astfel, cele de fructe sunt binecunoscute (lamaie, grefa, portocala, mandarin), florale la fel (trandafir, iasomie, ylang ylang, neroli si muscata), iar cele intepatoare sunt piperul, ghimbirul, ienuparul, smirna si cuisoarele, informeaza hubpages.come.
Pentru prepararea parfumului ai nevoie de ulei de jojoba sau migdale, pentru a dilua uleiul esential, putin alcool (vodka este cea mai potrivita), apa, un recipient cu pulverizator si 25 de picaturi din uleiul esential sau combinatiile alese.
Dupa adaugarea uleiului de baza (jojoba sau migdale), adauga treptat, amestecand continuu, aroma aleasa. La final, adaugi alcoolul, putina apa si produsul poate fi folosit doar dupa doua zile si aroma se pastreaza si sase saptamani.
Daca esti o persoana foarte hotarata, care opteaza intotdeauna pentru esente tari, poti alege combinatia de uleiuri esentiale din ghimbir, smirna si rozmarin. Daca vrei sa obtii o aroma echilibrata, alege bergamotul (din clasa citricelor), coriandrul si portocalele amare.
Daca traversezi o perioada tensionata si ai nevoie de o aroma care sa te calmeze, poti alege lamaia, iasomia si patchouli. Daca vrei o aroma calda, a iubirii si echilibrului, poti combina piperul cu ylang ylang si trandafirul. Sau mai poti opta pentru trandafir, iasomie, bergamot si lemn de santal.
Daca preferi aromele exotice, ai de ales intre cea araba (obtinuta din coriandru, portocala si ienupar), marocana (obtinuta din bergamot, trandafir si lemn de santal) ori cea egipteana, pe care o poti obtine combinand lamaia, scortisoara, trandafirul si ylang ylang-ul.
O aroma a bogatiei si prosperitatii o poti obtine din trandafir, cardamom, chimen si tamaie. Aroma inspiratiei o poti avea din menta, rozmarin si grefa. Iar daca vrei sa ii daruiesti persoanei iubite un parfum facut de tine, poti opta pentru combinatia dintre salvie, trandafir si patchouli.
Ai nevoie de: uleiuri esenţiale sau uleiuri parfumate, alcool pur, apă distilată, o sticluţă cu atomizor, un recipient din sticlă sau din plastic, glicerină. Iată ce trebuie să ştii şi ce ai de făcut:
1. Formula de bază pentru orice parfum este 15-30% ulei esenţial (lavandă, vanilie, iasomie, ylang ylang, trandafiri etc.), 70-80% alcool pur (cum ar fi vodca) şi 5% apă distilată sau apă de izvor îmbuteliată. Poţi înlocui uleiul esenţial cu ulei simplu, parfumat, care e mai ieftin şi mai la îndemână.
2. Joacă-te cu aromele alese de tine, până obţii una care să-ţi placă. Amestecă uleiurile esenţiale într-un vas de plastic sau din sticlă, astfel încât să ajungi la o combinaţie preferată. Apoi, combină ¼ de pahar de vodcă cu 5 picături dintr-un singur tip de ulei sau din combinaţia făcută de tine. În funcţie de cât de puternic vrei să fie parfumul, poţi lăsa mixtura la păstrare timp de 48 de ore sau chiar o lună.
3. După ce a stat la păstrare un anumit timp, adaugă în acel amestec câteva linguriţe de apă distilată, astfel încât mirosul să nu fie prea puternic pentru simţul tău. Pentru ca parfumul să reziste mai mult, adaugă în el şi o linguriţă de glicerină.
Ştiai că parfumul îţi poate schimba starea de spirit? Ţine cont de următoarele ponturi, atunci când îţi creezi propriul parfum:
- Mirosul de iasomie sau de lavandă reduce anxietatea şi relaxează
- Mirosul de portocală sau de ylang ylang are efect benefic asupra stărilor de nervozitate
- Mirosul de santal sau de grepfrut energizează
- Mirosul de rozmarin sporeşte încrederea de sine
- Mirosul de trandafir şi de bergamotă uşurează simptomele depresiei
- Mirosul de mentă ajută memoria
sper ca te-am ajutat
AlinaValentina97 întreabă: