Legal data de nastere e cea scrisa pe buletin.mama ta a gresit spunandu-ti adevarul, asta te va nedumeri si te va incurca toata viata.Tu poti face ziua de nastere pe 24 pentru ca atunci te-ai nascut.
Pai si tata mi-a spus ca-s pe 23, sa ma iau dupa act nu dupa vorbe
Tata e in aceeasi situatie. Spune ca e nascut pe 26 august, dar pe certificat e trecut 27 august. Noi il serbam pe 27 AUGUST, dupa CERTIFICAT. Asadar, n-are decat sa se serbeze singur pe 26 august, ca felicitarile le primeste ziua urmatoare. Daca e corect sau nu, asta nu se poate sti. Daca toti ceilalti iti serbeaza ziua de nastere pe 23 februarie, atunci n-ai de ales.
Cred ca onomastica ar trebui sa o faci atunci cand ti-a spus mama ca te-ai nascut.Si intotdeauna pentru tine sa fie acea zi, ziua ta de nastere. Daca tata ti-a spus ca esti pe 23 si mama pe 24, intr-adevar esti intr-o mare dilema, dar daca ma ati-a spus ca esti nascut pe 24 atunci ziua aia ramane in viata ta. In acte e cu totul altceva, tine de birocratie.
Pai de ce crezi ca mama ta te-ar minti. Acum eu cred ca spusele mamei tale sunt adevarate. Tu ai de facut asa: hotaraste-te asupra unei zi pe care sa o serbezi si ai terminat cu tot balciul. De preferat ar fi sa sarbatoresti data din certificat, ce conteaza ca te-ai nascut mai tarziu cu cateva ore/minute de sfarsitul zilei de 23 februarie?
Buna, si in certificatul meu data de nastere e trecuta cu o zi dupa, doar pentru ca m-am nascut la 23 si ceva, aproape de 00:00. Dupa pelarerea mea e gresit pentru ca inca nu trecuse de ora 00:00, deci nu se schimbase ziua, dar asta e. Cand cineva ma intreaba data, eu o zic pe cea corecta, nu pe cea care e scrisa. Dar fiecare face cum vrea, asta nu conteaza asa mult. dar e enervant!