Eu intotdeauna am preferat sa ma exprim pe hartie, ba chiar publicam in liceu intr-un ziar localsi pot sa spun de mine ca nu sunt deloc timida si foarte vorbareata chiar si in mod fizic, personal...cred ca tine mai mult de faptul ca atunci cand te exprimi in scris nu esti limitat de cealalta persoana...de gesturile ce le poate face, de intreruperi care rup firul istoriei...esti liber nu ti cont, esti si mai sincer si mai direct pentru ca ai impresia ca vorbesti cu tine insuti uiti de frica de a fi judecat, mai ales aici, unde nu ne cunoastem real...ma simt libera.
Sa nu uit! atunci cand incepi o idee in scris, iti vin diferite idei referitoare la subiect, si ai toata libertatea de a le insira pe toate, inclusiv daca nu sunt citite de nimeni, este un bun mod de autocunoastere...
Insa, desigur nu te limita la modul asta de a te exprima...trebuie sa incerci sa te exprimi de acelasi mod in realitate sau cel putin de un mod foarte apropiat al acestuia, in caz de vorbim de o timiditate...adica tu oferi lumii inconjuratoare o opinie, o viziune persoanala de a ta, o forma de a fi sau a gandi asa ca, este foarte important sa comunicisi da citind carti te ajuta mult in dezvoltarea lexicului fiecaruia
Cand eram mai mica intr-adevar vorbeam mai incet...insa am reusit sa rezolv problema asta...formula:este vorba de autostima ta si siguranta care o ai in tine, asa ca trebuie sa-ti pese mult de ceea ce ai de zis, si sa ai incredere ca tot ce zici merita daca nu pentru altul, pentru tine trebuie sa-ti fie de ajuns, vei vedea ca restul se vor contagia de siguranta care o ai.
Uite eu am ajuns sa lucrez in relatii cu publiculvezi...am ajuns in cealalta extremitate
Poi incearca sa vb mai mult cu persoane care le conusti de mai mult timp
este mai greu si din rusine. pur si simplu esti mai emotiva
dar asta da dovada si de buna educatie.
e bine ca citesti.citeste in continuare si sa stii ca intotdeauna o sa ne fie mai usor sa comunicam prin scris decat prin cuvinte fata in fata mai ales in fata persoanelor pe care nu le prea cunoastem.si incearca sa povestesti putin mai tare... nu ff tare pentru ca poate deveni enervant
Pai poate nu sunteti pe aceeiasi lungime de unda...cautati prieteni cu "obiceuri" asemanatoare...
Pentru ca esti timida, incepe prin a vorbi prietenei tale cele mai bune, pune-o sa te intrebe despre subiecte din ce in ce mai complicate vorbiti in franceza italiana sau engleza pe strada sau orice a doua limba moderba cunoasteti, scrie, fa-ti un jurnal si exprima acolo tot ce vrei sa spui, te va debarasa de lucrurile pe care vrei sa le spui si nu poti.
Si mie mi se intampla uneori... eu cred ca din cauza ca atunci cand vorbesti fata in fata cu cineva te gandesti ce sa spui si cateodata iti pierzi idea... te pup:*
prodandumitru57 întreabă: