| marrr a întrebat:

De ce unii nu pot sa aiba incredere in cine ar trebui?straight face. De cele mai multe ori noi credem toata "turma", indiferent de adevar si minciuna.
Tocmai ce am fost pusa intr-o situatie de genul." recunoaste! stiu ca minti! m-ai dezamagit"straight face. Ce sa mai spun, din moment ce acel lucru pe care am fost pusa sa-l recunosc este fals? Chiar nu mai stiu ce sa fac in astfel de situatii. Am trecut de mai multe ori prin asa ceva, mereu mi-am spus punctul de vedere si adevarul. Uneori am fost crezuta, alteori nu. Se poate sa fiu mai convingatoare? Ce ziceti, sa incerc sa demonstrez adevarul sau sa las totul asa cum este, desi am spus adevarul de nenumarate ori si nu sunt crezuta? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Cryssbest a răspuns:

Sincer? Cel mai bine e sa mergi pe calea indiferentei, si lasi totul asa cum este. Chiar daca pare greu uneori, e mai bine sa fii "banca" (stii bancul cu "politistul si banca", a carui morala e "cel mai destept cedeaza primul!"). Chiar daca esti tentata sa (te)justifici mereu. "Ce rost are sa tot demonstrez altora?" te vei intreba intr-o buna zi, si iti va parea rau ca ai stat sa irosesti acel timp (pretios, de altfel) explicandu-le altora in loc sa il umpli cu altceva. Cel mai bine este sa demonstrezi numai cand ai posibilitatea directa, toate dovezile la indemana si stii ca acest fapt va avea un impact rapid asupra acelor persoane, in asa masura incat sa te inteleaga imediat/ultra-rapid dupa explicatie.
Daca are vreo importanta, iti raspund din proprie experienta. Si da, poti fii mai convingatoare, pentru ca omul oricum cauta o viata sa progreseze, dar intai trebuie sa iti raspunzi sincer :"merita"? Vreau sa fiu mai convingatoare eu pentru mine sau e un moft pe care mi-l impune societatea?". Oricum ar fi, in viata e mai bine sa fii cat mai ponderata.

3 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Si cu ce ne ajuta increderea in altii? Indiferent de cat de bun ti-ar fi un prieten tot te va trada candva.Si tu trebuie sa il ierti.Sau nu.Asta depinde de "victima"winking

| Contrast a răspuns:

Crezi ca ai de demonstrat cuiva ceva? Fa-o! Daca nu, de ce atata stress?
Unii oameni nu vor sa te creada, pentru ca asa, poate ar trebui sa recunosca faptul ca ei au gresit in evaluarea ta. Si nu de putine ori, cum "Cea mai buna arma de aparare e atacul", multi vor fi Doamne, care vor da cu pietre si iti vor spulbera si putina incredere care vad ca o ai in tine.
Si de ce? Pt ce sa faci compromisuri? Tu crezi ca daca te vei stradui sa-ti dovedesti nevinovatia te vor crede mai mult?
"Crezi sau nu crezi"!
Cuvantul tau trebuie sa aiba o greutate morala, o credibilitate...nu ne punem sa juram, sa aducem dovezi peste dovezi, DA-ul tau sa se stie ca e DA!
Iar pe de alta parte...nu prea iese fum fara foc, unde a inceput neincrederea celorlalti in tine?
Unde ai gresit?
Intoarce-te la momentul in care ai gresit si revizuieste-ti atitudinea, daca ai gresit candva, e momentul sa le demonstrezi ca te-ai schimbat. Daca niciodata nu ai dat curs suspiciunilor, nu e cazul sa iti faci procese de constiinta degeaba, sunt oameni care ne invidiaza suficient de mult pentru ca nu pot fi ca noi, ca sa ne sbmineze credibilitatea. Dar cat crezi ca merge cu infatuarea, la nesfarsit?!
Nu uita: superioritatea daca nu poate fi atinsa...va fi atacata!

| Slavian a răspuns:

Nu incerca sa dovedesti ca asta este adevarul pe care l-ai spus. Cine o sa vrea sa te creada e treaba lui. Camd dovedesti un lucru mai mult lumea crede ca vrei sa dovedesti o minciuna.
Lasa lucrurile cum sunt, cineva o sa te inteleaga.