| Vadik a întrebat:

Dragi romani din Germania. Vreau sa va intreb cateva intrebari. Va rog un raspuns cit mai sincer.
Va pare rau ca sunteti acolo?
Se cistiga ceva bani curati la luna?
Visati la o casa acolo?
Doriti inapoi acasa?

De ce intreb, vreau sa plec insa in cap am o mie de ginduri. Ajutati-ma va rog sa le pun la locul lor.

Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu pleca cu ochii inchisi sau cu traista in bat, ca nu stii unde vei gasi de munca, sau daca vei gasi si dupa cate luni de asteptare.
Cauta pe site-urile de recrutare si fa aplicatii de munca, ca sa pleci legal si cu contract clar, stiind locatia unde mergi, unde sa-ti iei chirie si cand incepi munca.

1 răspuns:
| MihaelaDart a răspuns:

Mai nou, neamtul vrea sa le cunosti limba, fara ea, ai sanse de reusite mai mici, ca la un cunoscator de germana! Mergi pe risc! Ai grija unde pleci si nu te crede tot, caci si firmele de recrutare din Romania trag tepe si te lasa de izbeliste pe un fagas strain fara bani si fara locuinta! Ai mare grija!
Eu am plecat impreuna cu sotul meu in Germania acum 4 ani, am avut siguranta in el, caci este cunoscator de germana, daca eram fara el, nu m-as fi incumetat sa plec intr-o tara rece.
Va pare rau ca sunteti acolo?
Am locuit 5 ani in Grecia si sincer la inceput eram bucuroasa ca plec spre Germania, desi dupa 1 an de supravietuit am regretat alegere facuta.
Se cistiga ceva bani curati la luna?
Se castiga dar depinde in ce domeniu lucrezi si conteaza daca le vorbesti limba esti castigat. Fiecare regiune din Germania are salariul ei, dar si cheltuielile pe masura. In primii 3 ani sunt cheltuieli multe, nu ai cum sa strangi la ciorap. Esti tentat sa iei multe chestii chiar daca nu ai nevoie de acestea.
Visati la o casa acolo?
Niciodata. Nu in Germania. Visez la o casa in Grecia!
Doriti inapoi acasa? Peste 1 luna jumatate-2 ne reintoarcem acasa in Grecia, sotul im este grec. Renuntam la Germania definitiv.
1 Raportează Evaluează