De mine nu vei fi criticata pentru ca ai dreptate, dar nu stiu ce am putea face in privinta asta, din pacate... asta e, tara de rahat!
Si nu e vorba doar de ucrainieni ci in general de toti straini care muncesc sau locuiesc in Ro. au drepturi si salarii mai mari decat Romanii! Parlamentarii si-au vandut tara, nu mai gasesti un patriot printre ei...
Nu cred ca copiii ucrainieni ocupa locurile copiilor romani deoarece ei nu vorbesc limba romana si vor trebui facute grupe speciale, cu profesori speciali care cunosc limba ucrainiana, nu prea ai cum sa ii amesteci, cred ca adevarul este altul. Sa stii ca au fost probleme foarte mari cu locurile la gradinite de ceva ani de zile, cu mult inainte de pandemie, de razboi si de venirea ucrainienilor.
Ai scris - m-am dus să-l înscriu pe copilul surorii mele la grădiniță și mi-au zis ca nu au loc pentru ca copiii ucrainienii au prioritate și sa caut în altă parte!
Eu MĂ BUCUR enorm de mult că românii sunt discriminați așa.
Este cea mai mare bucurie a mea.
DE CE?
Ca să simtă și românii ce au simțit ALȚII mulți ani de zile.
Eu îmi doresc cât mai mulți ucrainieni în România care să fie în locul EVREILOR care NU au avut norocul ăsta.
Este vorba despre o grădiniță cu predare exclusiva în limba germană nu e o grădiniță de stat din contra taxa e destul de mare și eu eram dispusa sa plătesc în avans pe 2 ani dar ei au refuzat categoric pentru că mai întâi trebuie să asigure un loc copiilor ucrainienii, ma cunosc cu dorectoarea și a zis practic e obligată de lege sa le acorde prioritate
De unde știți dumneavoastră ca copilul pe care voiam să-l înscriu e român sau ca eu sunt româncă? Și de ce credeți ca noi discriminam minoritățile? Nu știu unde locuiți dumneavoastră dar la noi nu există discriminare trăim români cu unguri, rromi, sasi de zeci de ani și nu am avut niciodată probleme uni cu alți fiecare cu problemele lui!
Imi aduc aminte de cuvinetele preotului dela biserica.
,, Sa nu faci milostivenie rupand dela gura copiilor tai.''
Am vazut cazuri in care cetatenii ucraineni sunt ajutati, in timp ce batranii nosri mor de foame si de frig.
Ma intreb daca situatia era invers eram si noi ajuati la fel!
Acum 29 minute | anonim3215 a răspuns:
Ai scris - m-am dus să-l înscriu pe copilul surorii mele la grădiniță și mi-au zis ca nu au loc pentru ca copiii ucrainienii au prioritate și sa caut în altă parte!
Eu MĂ BUCUR enorm de mult că românii sunt discriminați așa.
Este cea mai mare bucurie a mea.
DE CE?
Ca să simtă și românii ce au simțit ALȚII mulți ani de zile.
Eu îmi doresc cât mai mulți ucrainieni în România care să fie în locul EVREILOR care NU au avut norocul ăsta.
Anonimull ca de obicei scrie balariii
Vei vedea ca vei fi urmatoarea pe lista lui de ignor.
Nu cred ca ar fi fost atât de darnici cu noi dacă am fi fost în locul lor sa nu uităm că ei au interzis limba română în școli și români erau terorizați și discriminați
Dacă ma blochează Înseamnă ca e imatur, credeam ca evreii sunt oamenii curajoși
Prin 1996 - 1998 erau în România evrei veniți din Israel ca să facă afaceri.
Niciodată nu o să fie cu ucrainienii cum a fost cu evreii între 1992 și cam 2000.
Nu e ok într-adevăr sa nu ai loc la tine în tara dar nah.
Eu una nu am treaba cu ei,dar ma deranjează cum ai spus tu,faptul ca nu au venit aia vai mama lor,ca tot aia de bani gata ocupa locurile astea.
Eu nu am treaba ca stau la noi,nu ma deranjează sau ceva ca nu ai de unde sa ști ce e în sufletul lor, ce au pierdut, ce drame au trăit etc.Dar eu cred ca e suficient sa ii primești, sa ii integrezi, sa ii ajuți de început și pe urma sa se descurce.Ca nici noi când mergem în stainatete nu ne da nimeni casa de-a gata.
La noi în tara sunt o grămadă de oameni nevoiași și nu le da nimeni casa de-a gata, când ei dacă își vând o mașină își iau apartament în centru.
Spui ca evreii au fost diseiminati la noi?
Înainte de a ajunge în zona mea (in judetul meu si unde locuiesc eu acum)evrei ce erau probabil discriminați când ai spus tu,cu câțiva ani înainte își tăiau mânecă de la haina daca unul de a nostru se atingea de el în trecere.
Iar când stăteau la coada femeile lor,le înțepat cu acul pe ale nostre și le împingeau în spate.
Li se spunea jizi,oare de ce?
Nu am treaba cu evrei de acum, ca acum suntem liberi sa facem ce vrem (cu toate ca mi se pare absurd ca și în ziua de azi, dacă e zi de sâmbătă și merg la wc, îl cheamă pe vecinul ce nu e evreu sa ii apese pe butonul de la bazin sa ii traga apa ca ei nu au voie sa muncească sâmbăta și sa tragi apa la buda se considera efort și munca) și cumva nu ma intersectez eu cu ei, dar pe timpul altfel stăteau treburile.
Nu m-am referit din 1992. M-am referit din 1950 până în 1989.
N București li se spunea j----i și erau confundați și tratați ca țiganii.
Normal ca am observat ca ukrainienii au mai multe drepturi, nu noi ii pupam in dos? Asa ne trebuie. Mai ales cand ei cam persecuta cei 400000 de romani de acolo, nu le da voie scoli in limba lor, se ia si de religia lor, etc. De aia si-a anulat Johanis vizita acolo acum 2-3 ani, deci asta se stie, si asta nu are nici o treaba cu rusii.
Nu noi ne-am dat cu ei acum? Nu noi am intrat in jocurile geopolitice ale altora? Ca asta am facut fara sa ne dam seama manipulati fiind. Ne-am bagat in ceva ce nu ne priveste.
Asta e rezultatul, sa nu te mire. Nu ai de ce sa fi criticata, ai observat ceva corect si real.
De pensionarii care mor de foame nu ne arde, de spitale, scoli nu, ne arde de niste altii pentru ca niste unii ne-au ordonat sa procedam asa, si lumea nu se prinde.
Si dovada ca e masluiala ci alt joc, si ca nu e nici o umanitate de fapt este alta, atat timp cat nu iti arde de ai tai, cum pot sa cred eu ca esti asa uman sa-ti pese de altii?!
Ai fost obligat.
Pe langa ca prin asta mai se slabesc economic si tarile ce ii primesc, alt avantaj pentru aia unii care te-au bagat in acest joc (si care mai e putin si te baga in WW3). Se mai face haos, etc, si se castiga din asta, pica economii, le iei pe nimic apoi, etc.
Sincer daca as vedea un ucrainean pe strada care face fite l-as lua la bataie
Cu toata stima si cu tot respectul, sa-mi bag toata ###a in Zelensky si in Ucraina lui sper sa le **** Putin o bomba si sa se duca la Petru, e cea mai spurcata rasa ucranieanul, au distrus apartamentele oamenilor Constanteni care i-au primit ca pe copii lor si ii vezi in fiecare zi la mall-uri, ca niste trantori, ca primesc bani de la statul roman, si cum se face ca toti ucrainienii astia conduc BMW-uri mai noi de 2012 si Porsche-uri? Ca toata strada e plina de masini de-astea, e saracie in Ucraina, bahahaah, m00ie Zelensky si slavi-mi-ar mie p##a cu toata ucraina lui
Acum vreo 5 ani niște oamenii de afaceri din Cluj Napoca au vrut să construiască un spital au depus actele necesare pentru autorizația de construcție și au fost refuzați în nenumărate rânduri, la fel și primăria municipiului Cluj-Napoca a fost refuzată când a depus actele pentru a construi un spital nou la fel e și cu școlile, un prieten a vrut sa deschidă o școală pentru copiii cu probleme neurologice și ghici ce de 3 ani așteaptă aprobare! Sincer încep sa ii înțeleg pe cei care pleacă dim țară definitiv!
Jidan nu înseamnă țigan acest cuvânt provine din limba maghiara unde Jido înseamnă evreu!
Sunt o grămadă de tineri ce nu au bani de chirie, este un program pentru cei ce își iau de munca la 50 de km de casa sa deconteze statul jumate din chirie, și dacă te interesezi sau vrei sa aplici nu e valabil.
Sunt zeci de zone in afara de București unde mamele nu primesc ajutorul de la stat de 2000 de lei pentru produsele de bebeluș, hrana, scutece...
Și în zona mea spre exemplu dacă faci starea civila ți se da concediu o saptamana de la munca.Nici de cum sprijin financiar cum se preconizează (chiar daca puțin, dar ar fi benefic pentru tinerii casatoriti).
Cauta în dicționarul româno-maghiar și ai sa vezi ca am dreptate doar ca se scrie zsidò "zis" se citește "J"
Zs= se citește J
Nu știu de ce-mi tot corectează aiurea textul uite aici ai si dicționarul https://dictzone.com/dictionar-roman-maghiar/evreu