| iulia0514 a întrebat:

Bună dragilor!
Revin cu o întrebare mai ciudată ca eu sincera să fiu sunt confuză pentru ca e prima oară când mă confrunt cu o astfel de dilemă astea find spuse întrebarea /întrebările mai bine zis mea pentru azi sunt următoarele :
A-ți fost vreodată la o petrecere de divorț?
Dacă da, atunci cum se procedează la aceste petreceri se felicită persoana în cauza?
Oare trebuie oferit cadou?
Eu sunt derutata pentru ca e posibil sa jignesc persoana respectiva dacă o felicit și la fel dacă nu o fac!
Aștept cu nerăbdare răspunsurile voastre poate ma lămuriți voi happy

29 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Nu pot sa cred cata lume trăiește sub o piatra. Da, exista petreceri de divorț și se merge cu cadou. De câțiva ani se practica asta.

| iulia0514 explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

In S.U.A e de mult dar nu și în România și acolo e fără cadouri dar ma rog la noi o fi altfel! Tu ai fost la o astfel de petrecere?

| dullcat a răspuns (pentru VerginicăVacăGrasă):

Le ce intrebari pui tu din partea,, prietenilor'', e de asteptat ca ai fost la multe astfel de petreceri.

| anonimg a răspuns:

Este prima dată când aud de așa ceva; dar nu as participa.
Toate drojdiile societății își fac familii și apoi se despart după cum le taie capul sau le dictează inimile lor pline de drojdii. Oameni fără stabilitate. Ei se bucură că au scăpat de prostia în care au intrat; dar ca și animalele fără minte, caracterul lor rămânând același, vor face din nou aceleași lucruri. Divorțul ar trebui plătit cu închisoarea pentru cel vinovat; la fel și cu violența în familie.

| iulia0514 explică (pentru anonimg):

Sunteți de părere ca indiferent de situație oamenii ar trebui să rămână căsătoriți?

| blackann a răspuns (pentru iulia0514):

Nu

| anonimg a răspuns (pentru iulia0514):

Nu chiar în orice situație. Sunt câteva motive biblice prin care Dumnezeu oferă niște drepturi celui rănit.

Și care ar fi acele motive? Ma omoară curiozitatea

Adulterul și moartea. Nu sunt sigur dacă și abandonul este inclus aici.

Adulterul îl înțeleg dar moartea nu prea ca dacă e mort nu mai e necesar un divorț asta dacă nu cumva se practică divorțul pe lumea cealaltăhappy
În afara de adulter sunteți de părere că un om ar trebui să rămână într-o căsnicie chiar dacă partenerul/partenera e violenta s-au dacă nu sunt fericiți împreună si nu se mai iubesc?

Nu știu cum să mă exprim în privința violenței în familie.
Biblia nu ne dă de înțeles că trebuie să existe un divorț un acest caz. Violența trebuie pedepsită, indiferent de natura ei. Dar este imposibil ca să se aplice legile divine în cadrul unei familii care nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Ori se merge pe mâna lui Dumnezeu, ori oamenii își încheie căsătorii de capul lor, care, crezând că dacă ei merg la biserică relația lor va primi și binecuvântarea lui Dumnezeu. De aceea am spus la început că nu știu cum să mă exprim, pentru că nu știu cărei categorii de oameni mă adresez.

Cât despre fericire, aceasta nu trebuie căutată, și nu acesta trebuie să fie scopul vreunui om. Partenerii de viață trebuie să cultive în ei fericirea, adică să fie fericiți atunci când fac fericit pe celălalt; pentru că așa a lăsat Dumnezeu lucrurile în noi.
Buruienile cresc fără să se depună vreun efort. Așa și nefericirea: ea apare în mod natural tocmai pentru că nu se face nimic, pentru că fericirea nu este cultivată.
90% dintre oameni intră în relații unii cu alții din motive egoiste, pentru ca să le fie lor bine, să se simtă fericiți și iubiți. Dar doar 10% dintre ei își iau responsabilitatea relației asupra lor.

Dumnezeu este responsabil, și așa ne-a și creat. Fuga de responsabilitate este lipsă de educație. Nefericirea vine și ca urmare a fugii de responsabilitate.
Noi nu putem să facem tot ce vrem. Dacă părinții noștri au trăit ca străini de viața lui Dumnezeu din egoism și cu dezinteres total față de ceea ce dorește Dumnezeu să devenim, atunci noi înșine trebuie să ne autoeducăm în cunoașterea Lui și a voinței Sale.

În natura noastră noi suntem răi, chiar dacă nu manifestăm acest lucru pe față. De aceea noi toți avem nevoie de o educație de o viață, de lucrarea Duhului Sfânt care să ne schimbe -atat în modul de gândire, cât și la nivelul sentimentelor. Atunci nu doar că vom fi fericiți pentru viața care ne-a dat-o Dumnezeu, dar vom și învăța să fim dependenți de Dumnezeu și vom găsi plăcere ca toate greutățile vieții să le aducem înaintea lui Dumnezeu și să ne încredem în ajutorul Lui.
Aceasta înseamnă și religia creștină: educarea oamenilor în cunoașterea lui Dumnezeu și a încrederii în El în mod continuu, și zi și noapte, și cu cât mai mult în mijlocul nefericirii.
Dumnezeu ne dorește să fim responsabili, și de aceea El nu a aprobat divorțul după cum credem noi că este bine, sau după cum simțim că este cazul. Noi nu trebuie să ne simțim nefericiți. Ci trebuie să depunem eforturi continue împreuna cu Dumnezeu și să nu lăsăm buruienile vieții acesteia să ne distrugă bucuria vieții.

Din ceea ce spuneți dumneavoastră aici reiese ca Dumnezeu e egoist și ca nu vrea ca copiii lui sa fie fericiți, sa știți ca până și buruienile au nevoie de soare, apa, sol fertil pentru a creste așa că mi se pare oarecum fără logica ceea ce spuneți înțeleg ca trebuie să-l iubești pe Dumnezeu dar nu trebuie sa fi obsedat de treaba asta ca vedeți dumneavoastră obsesia e o boală!

Îmi poți vorbi la per tu'.
Buruienile reprezintă o comparație, și nu trebuiesc luate -a-mot. Oricum, în Împărăția lui Dumnezeu nu vor exista buruieni, niciun ghimpe și niciun mărăcine.
Cât despre fericirea de care vorbești, este adevărat că Dumnezeu dorește ca toți oamenii să fie fericiți; inclusiv copiii care suferă din pricina părinților care divorțează. Când un bărbat și o femeie se unesc în taina căsătoriei, ei nu mai trăiesc pentru ei; ci ei vor trăi pentru copiii lor. Părinții trebuie să scadă, și copiii să crească. Copiii nu sunt ai părinților, ci sunt ai lui Dumnezeu. Iar părinții au obligația să crească copiii pentru slava lui Dumnezeu, pentru ca ei să dobândească educația de a cunoaște pe Dumnezeu în mod personal, singura educație fără de care omul nu va putea fi mântuit.
Altfel, nu este nicio diferență între doi oameni care se căsătoresc pentru a găsi fericirea și între cei care se droghează tot pentru a găsi fericirea. Este mai ferice de aceștia de pe urmă că ei nu aduc atâta suferință pe pământ cât aduc acei doi părinți egoiști care-și caută fericirea proprie. Ba încă acești părinți își nenorocesc copiii pe viață când ei caută fericirea lor în detrimentul fericirii copiilor.
Să știi dar și să înțelegi că doar 10% din copii născuți vreodată pe pământ sunt fericiți. Restul n-au cunoscut dragostea și cei mai mulți n-au fost îmbrățișați niciodată. Și asta din cauză că părinții au crescut needucați, și și-au liniștit conștiința (dacă au avut vreodată așa ceva) spunându-și că Dumnezeu îi iartă dacă divorțează. (Și pentru că nu o să auzi niciodată din gura lor că Dumnezeu îi va ierta că divorțează, asta înseamnă că acei oameni nu mai au conștiință).
Dumnezeu nu obligă pe nimeni să asculte de El oricât de greu ar fi; dar va fi luat în stăpânirea celui rău.
Nu puțini sunt oamenii care se joacă cu taina căsătoriei. Iar alții, care cred după judecata lor că este mai bine, aleg să trăiască în concubinaj, adică în păcat, în unire nelegitimă. Dumnezeu nu poate fi prezent într-o astfel de casă, iar închinarea acestora la Dumnezeu din joi în Paști sau chiar și zilnic -ar fi o blasfemie la adresa dumnezeirii. Dumnezeu nu va aproba niciodată un păcat, pentru că Și-ar călca singur poruncile.
Iar cei care se cred mai morali decât Dumnezeu asta nu înseamnă că și sunt.
Ascultarea de Dumnezeu nu este obsesie și nicio boală, atâta timp cât în ea există dragoste. Pentru legile divine ne sunt date ca să fim fericiți și ele ne îngrădesc ca să fim ocrotiți de suferință.
Mântuirea noastră nu se va face după părerile noastre oricât de înalte, bune sau sfinte le-am vedea noi; ci noi vom fi mântuiți dacă vom asculta din dragoste de Dumnezeu.

De unde știm noi oamenii ce vrea Dumnezeu? Din câte știu eu până acum nimeni nu a putut dovedi că Dumnezeu există daca e sa gândim logic până și Biblia a fost scrisă tot de oamenii și acei oamenii puteau scrie orice și dacă stai sa analizezi bine Biblia e scrisă doar pentru a baga frica în oamenii în scopul de a fi mai ușor controlați!

Existența lui Dumnezeu este dovedită de însăși cugetul nostru. Mai mult sau mai puțin, într-un fel sau altul, explicabil sau nu, cu toții ne dăm seama că Dumnezeu Și-a pus amprenta Sa în fiecare dintre noi, în mod personal.
Orișicâte critici am aduce împotriva Lui, există ceva în noi care ne spune că Dumnezeu există. Și asta pentru că suntem creația Lui, și nu proveniți din cine știe ce moluște, maimuțe sau alte născociri ale multor savanți care vor să scape de amprenta lui Dumnezeu care este în ei.
Omul este într-adevăr o ființă inteligentă; dar nu atât de inteligenta încât să poată scrie Biblia -toate acele 66 de cărți care o alcătuiesc, scrise în perioade extrem de lungi între ele (sunt aproximativ 4 mii de ani între prima carte "Geneza" și ultima "Apocalipsa")și în așa fel încât nicio carte nu se contrazice una cu alta. Dumnezeu a turnat adevărul Său în vase de lut, omenești. El a dorit să conlucreze cu ființele omenești pentru a face cunoscut planul Său de mântuire; dar a ales oameni dintre aceia care s-au lăsat conduși de Duhul Său cel Sfânt. Și același Duh Sfânt poate să descopere că toate aceste 66 de scrieri sfinte sunt într-adevăr de la Dumnezeu, ca mijloc de a cunoaște pe Dumnezeu și voia Sa pentru noi în mod personal.
Totul ține de dispoziția inimii noastre cu care deschidem Scripturile, de motivație, de scop. Biblia este o carte care are ca scop descoperirea adevărului, a cunoașterii lui Dumnezeu, a transformării caracterului nostru de a ne face vrednici să locuim în starea de lucruri pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru toți cei ce urăsc suferința și moartea și doresc să trăiască o viață mult mai bună decât și-ar putea imagina cineva.
Prin Biblie Dumnezeu ne avertizează de puterea vrăjmașului de a ne înșela dincolo de imaginația noastră. Dumnezeu nu ne-a dat Cuvântul Său (Biblia) pentru a băga frica în aceia pe care i-a făcut după chipul și asemănarea Sa. Frica a băgat-o diavolul prin agenții lui umani. Sunt oameni nesfinți care au ocupat poziții de răspundere ca lideri religioși, și care s-au făcut pe nedrept reprezentanți ai lui Dumnezeu. Tot ceea ce cunosc ei despre Dumnezeu este că dacă nu ascultăm de El ne va pedepsi veșnic într-un iad de foc și de pucioasă. Și ei dacă atâta știu, atâta și spun.
Numai că ei reprezintă într-un mod greșit caracterul lui Dumnezeu; iar cei neștiutori și indiferenți îi cred pe cuvânt datorită influenței mari care o au.
Adevărul este că vina se împarte în mod egal în ambele tabere: vinovați sunt și acești lideri religioși care tratează pe Dumnezeu și Cuvântul Său printr-un spirit nesfânt, dar vinovați sunt și aceia care nu cercetează ei înșiși Biblia ca să vadă dacă ce li se spune este adevărat sau nu. Așa se face că toți oamenii cred în existența lui Dumnezeu, dar nu cred în preoți, biserică și Biblie.
Din cauza agenților umani ai diavolului care s-au făcut lideri religioși, și care reprezintă greșit caracterul lui Dumnezeu, toți oamenii sunt înclinați să dea la o parte tot ce ține de Dumnezeu. Datorită acestui lucru, mulți oameni s-au îndreptat către știință să poată dovedi existența vieții.

| blackann a răspuns:

Pai din moment ce serbeaza evenimentul e clar ca trebuie sa o feliciti, nu?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Petrecere de divorț... Am trăit s-o aud și pe asta!
Personal nici nu m-aș duce la o asemenea petrecere. Persoana care a organizat petrecerea este ciudată

| iulia0514 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Din păcate nu pot refuza! Oricum lumea devine tot mai ciudată

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Petrecere de divorț, zici? Nici nu știam că există așa ceva, da macar sa mă gândesc la cadou... straight face

| iulia0514 explică (pentru anonim_4396):

Există din păcate crying
Se pare ca e la modă de mulți ani și eu habar nu aveam rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-le idiotilor sa nu mai imprumute ca niste drone fara creier toate trendurile stupide din SUA, ca nu e nimic de sarbatorit in faptul ca n-au fost in stare sa isi mentina casnicia.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Nu știam ca exista asa ceva acum aflu și eu

| iulia0514 explică (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Deci nu sunt singura care acum află

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns (pentru iulia0514):

Eu unul acum aflu și știu de la Dumneavoastră oricum este o mare prostie cu asa ceva

| iulia0514 explică (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Cam este dar asta e moda

| Lrs2015 a răspuns:

Nu am mai auzit asa ceva!